Πόσες φορές έχει τύχει να βγείτε για ποτό και χωρίς να πιείτε πολύ να έχετε «φτιάξει» κεφάλι. Γι’αυτό πιθανότατα ευθύνεται το τι έχετε φάει πριν ξεκινήσετε να πίνετε αλκοόλ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή James Schaefer, ειδικό σε θέματα που αφορούν το μεταβολισμό του αλκοόλ, ένα χορταστικό γεύμα πλούσιο σε λιπαρά είναι ιδανικό για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης. Τα λιπαρά, σύμφωνα με τον καθηγητή, δημιουργούν μια εσωτερική «επίστρωση» στο στομάχι και το έντερο, οπότε το αλκοόλ απορροφάται από το σώμα με πιο αργό ρυθμό.
Πιο συγκεκριμένα, το ιδανικό γεύμα πριν τη βραδινή έξοδο είναι μία ομελέτα ή μία πίτσα. Ένα ακόμη κόλπο που κάνουν «όσοι» ξέρουν να πίνουν, είναι να πίνουν μία κουταλιά ελαιόλαδο.