UNI LIFE & TIPS

10 πράγματα που ένας φοιτητής θα κέρδιζε χρυσό μετάλλιο αν ήταν Ολυμπιακά αθλήματα!

Μπρο, το αξίζουμε και με το παραπάνω.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

9 Αυγούστου, 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν στο τέλος τους κι αν μας έμεινε κάτι (πέρα από τα ελληνικά μετάλλια), είναι η τελετή έναρξης. Μπορεί να ‘ναι και σύμπτωση, αλλά αυτή συνέπεσε μαζί με το τέλος της εαρινής εξεταστικής, φέροντας ένα κοινό χαρακτηριστικό: ήταν και οι δύο μια αποτυχία.

Μένοντας στον παραλληλισμό της φοιτητικής ζωής με την Ολυμπιάδα, γεννήθηκε η ιδέα: τι θα γινόταν αν κάποιες συνήθειες των φοιτητών, μετρούσαν ως ολυμπιακό άθλημα; Γουέλ, δε θα ήταν μόνο ο Τεντόγλου αυτός που θα έφερνε χρυσό στη χώρα.

Μην αφήνετε να σας πείσουν ότι είστε ατάλαντοι. Απλά δεν έχουμε έφεση στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κλίση μας είναι αλλού κι αυτό είναι οκ. Ας κάνουμε embrace τα skills μας ως φοιτητές κι ας οραματιστούμε τους εαυτούς μας στο υψηλότερο βάθρο, αν η επιτροπή ήταν λίγο πιο ανοιχτόμυαλη ώστε να συμπεριλάβει τις παρακάτω φορές που υπερβαίνουμε εαυτόν, στα Ολυμπιακά αγωνίσματα.

1 Το συμμάζεμα σπιτιού όταν είναι να έρθει η μαμά

Ξαφνικά ο Taz μοιάζει με βραδύποδα μπροστά σε έναν φοιτητή που συμμαζεύει τον προσωπικό του χώρο όταν ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους γονείς του. Τι να την κάνεις τη συνδρομή στο γυμναστήριο, αν η μάνα σου σκάει για επίσκεψη μια φορά στο τόσο; *φιλάει δικέφαλο*

Τόσο θες 🤏 να προκαλέσεις σε μπρα ντε φερ τον Πύρρο Δήμα, κάθε φορά που τελειώνεις τέτοιο συγύρισμα. Νιώθεις ανίκητ@ και 100% έτοιμ@ να φορέσεις το στεφάνι σου.

2 To να βγάζεις την ύλη μέσα σε δύο βράδια

Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό αξίζει ασημένιο μετάλλιο. Το ρεκόρ κρατούν εκείνοι που το κάνουν σε μία μόλις νύχτα. Οι τελευταίοι συχνά κατηγορούνται για ντόπα και δεν απορούμε γιατί. Αν κι εφόσον κατάφερναν να περάσουν από τους σχετικούς ελέγχους, θα άξιζαν το χρυσό.

3 Η επιβίωση με τα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα ενέργειας

Ο ύπνος θα έλεγε κανείς πως είναι βασική ανάγκη, αλλά οι φοιτητές απαντούν πως είναι για τους αδύναμους. Με υπεράνθρωπες δυνάμεις λοιπόν, που αψηφούν τους νόμους της επιβίωσης, πάνε σερί από το κλαμπάκι για μάθημα και μετά ίσως να βγουν και για καφέ, κλείνοντας 24ωρο μακριά από το κρεβάτι τους. Τέτοια survival skills δεν είναι να μένουν αβράβευτα.

4 Το να χαλάς το μηνιάτικό σου στη μία εβδομάδα

Τι Κεντέρης στα 200, τι Κεντέρης στην σπατάλη. Το θέμα είναι ότι η ταχύτητα με την οποία εξαφανίζει ένας φοιτητής το μηνιάτικο είναι εφάμιλλη με εκείνη που έπιασε ο Έλληνας αθλητής το 2000 στο Σίδνεϋ, κάνοντας ρεκόρ και φορώντας το πιο πολύτιμο μετάλλιο. Ας έρθει κάποιος υπεύθυνα να μας εξηγήσει γιατί εμείς δεν δικαιούμαστε χρυσό γι’ αυτό το κατόρθωμα.

5 Η υπερανάλυση των μηνυμάτων από το situationship

Το deluluness και η αστείρευτη φαντασία κάτι τέτοιες ώρες είναι αξιοθαύμαστα. Σαν να έχουμε αφιερώσει όλη μας τη ζωή στις προπονήσεις, βγάζουμε τα πιο βιαστικά και μη ρεαλιστικά συμπεράσματα, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στο υψηλότερο βάθρο. Το overthinking γενικότερα αξίζει να μπει στη λίστα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι παραπάνω έχει το skateboarding δηλαδή;

Το 2028 ετοιμαζόμαστε για LA and nobody can stop us.

6 Η υποβολή της εργασίας εξαμήνου την τελευταία στιγμή

Έχει τύχει ποτέ να δεις βιντεάκι με finger dancing και να ζηλέψεις το ταλέντο ορισμένων ανθρώπων; Είσαι καλύτερ@ από αυτούς, πίστεψέ το. Όχι, δεν έπαθα Σαλάκα, απλά αν δεις τον εαυτό σου να πληκτρολογεί τα συμπεράσματα στην εργασία που πρέπει να παραδώσεις σε 5 λεπτά, θα καταλάβεις τι ταλέντο κρύβεις στα άκρα σου. Εκτός των άλλων, ξέρεις τι ψυχικά αποθέματα και εκγύμναση του δείκτη θέλει για να πατήσεις υποβολή μερικά δευτερόλεπτα πριν το οριστικό τέλος; Σαν να αποσυνδέεις ωρολογιακή βόμβα.

7 Τρέξιμο στα 50 μέτρα για το λεωφορείο που βρίσκεται στη στάση

Ο Usain Bolt αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μόλις είδε φοιτητή στο Ζωγράφο να τρέχει να προλάβει το 608 στη στάση. Ήταν μια πολύ humbling εμπειρία για τον 8 φορές Ολυμπιονίκη… Δεν έχει σημασία, λοιπόν, που δεν έχουμε δει στίβο ούτε με κυάλια στη ζωή μας, οι προπονήσεις της καθημερινότητας είναι αρκετές για να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο.

8 Η καλλιέργεια άγνωστων οργανισμών σε φαγητά που έχουν μείνει έξω πάνω από 1 μήνα

Ό,τι κι αν λέει ότι σπουδάζει κάποιος, τελειώνοντας τη σχολή και ξενοικιάζοντας το σπίτι του, φέρει αυτόματα τον τίτλο του Γεωπόνου/Βιολόγου. Τύφλα να ‘χει ο Βοτανικός κήπος μπροστά σε αυτόν που έχει αναπτυχθεί κατά καιρούς στο φούρνο, στο ψυγείο ή στο ντουλάπι με τις πατάτες.

9 Το snooze στο ξυπνητήρι για τα πρωινά μαθήματα

Ακόμα να εξηγηθεί η ταχύτητα με την οποία κινείται το χέρι ενός φοιτητή την ώρα που πατάει snooze στο κινητό του. Και να σκεφτείς ότι είμαστε πάνω στον ύπνο εκείνη την ώρα. Κάθε πρωί σπάμε ένα προσωπικό ρεκόρ που μας κρατά μακριά από μια άλλη επιτυχία, αυτή στη σχολή. Χρειάζεται μια εξισορρόπηση η φάση και το χρυσό στους Ολυμπιακούς μοιάζει πολύ κομπλέ ιδέα.

10 Κουβάλημα συγγραμμάτων απ’ τον Εύδοξο σε όλη την Αθήνα

Το γρήγορο βάδην είναι από μόνο του μια δύσκολη μορφή άσκησης. Το γρήγορο βάδην κουβαλώντας βάρος όμως, δεν είναι σε καμία περίπτωση για τους αδύναμους. Το ‘χουμε κάνει κι αυτό ωστόσο, συνδυάζοντας δύο αθλήματα σε ένα, κάτι ώρες που τρέχαμε σε όλη την Αθήνα για να λάβουμε 5 συγγράμματα που δεν θα ανοίγαμε και ποτέ. Μπορεί να μη βρεθήκαμε ποτέ κάτω από μπάρα, αλλά στην άρση βαρών παίρναμε στανταράκι χρυσό.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το πανεπιστήμιο σε προετοιμάζει καλύτερα για Ολυμπιονίκη παρά πτυχιούχο. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Μειώνονται συνεχώς οι φοιτητές – Πάνω από 1000 οι κενές θέσεις φέτος!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο ο 66χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στη Βάρη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εσωτερικό Erasmus: Ξεκινά από το νέο ακαδημαϊκό έτος το πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ – Ανησυχία για την ερήμωση των περιφερειακών παν/μίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET