ΘΡΟΟΥΜΠΑΚ

Ήμασταν today years old όταν μάθαμε τι σημαίνει ‘Pokémon’ και ένα σκάλωμα το φάγαμε!

Πώς δεν το βλέπαμε τόσο καιρό; 🥲

Το ότι έχουμε φτάσει 2024 και το Pokémon εξακολουθεί να είναι διάσημο af, δείχνει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα anime και παιχνίδια όλων των εποχών. Αλλά κι αυτό να μην έφτανε, το γεγονός ότι η εταιρεία αξίζει περίπου 92 δισ. δολάρια γκρεμίζει κάθε αμφιβολία.

Ένας τρου φαν (μια κατηγορία που περιλαμβάνει από παιδιά των 90s, μέχρι και σημερινά) μπορεί να ξέρει τα ονόματα όλων των Pokémon απ’ έξω κι ανακατωτά, αλλά να αγνοεί μια άλλη πληροφορία: τι σημαίνει Pokémon. Ναι, τώρα που το σκέφτομαι, λίγοι το αναρωτηθήκαμε αυτό κι ακόμα λιγότεροι μπήκαν στη διαδικασία να το ψάξουν όντως. Δεχτήκαμε απλά την ονομασία, την κάναμε τρελά διάσημη και δεν ενδιαφερθήκαμε ιδιαίτερα για την προέλευσή της.

Άλλωστε, πρόκειται για δημιούργημα ενός Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών, του Satoshi Tajiri, οπότε υποθέσαμε ότι είναι κάποιο ιαπωνικό όνομα ή κάτι σχετικό με τη χώρα. Τελικά, χάρη σε έναν χρήστη του Reddit, μάθαμε ότι πρόκειται για σύνθετη λέξη με αγγλική καταγωγή. Brace yourselves, γιατί σίγουρα θα πείτε «πώς δεν το είχα δει αυτό τόσο καιρό;».

Ήμασταν today years old λοιπόν όταν μάθαμε ότι το Pokémon σημαίνει «Pocket Monsters» και το Digimon σήμαινε «Digital Monsters»!

Εξηγώντας πώς το παιχνίδι με τις κάρτες πήρε το όνομά του, ένας χρήστης του Quora είπε: «Ο όρος ‘Pokémon’ είναι στην πραγματικότητα ένα portmanteau δύο λέξεων: ‘pocket’ και ‘monsters’». Η έννοια «τέρατα τσέπης» προέρχεται από την ιδέα ότι αυτά τα πλάσματα είναι αρκετά μικρά ώστε να μεταφέρονται σε μια τσέπη.

Επίσης, ο όρος «τέρατα» στην ονομασία χρησιμοποιείται για να περιλάβει αυτή τη μεγάλη γκάμα πλασμάτων που οι εκπαιδευτές μπορούν να αιχμαλωτίσουν, να εκπαιδεύσουν και να πολεμήσουν μαζί τους. Έτσι, ενώ πολλά Pokémon μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με χαριτωμένα ζώα παρά με παραδοσιακά τέρατα, ο όρος ‘Pocket Monsters’ αφορά την ποικιλόμορφη και ευφάνταστη φύση των πλασμάτων που βρίσκονται στον κόσμο των Pokémon. Όχι ότι αλλάζει τίποτα με τη νέα αυτή πληροφορία, αλλά οφείλαμε να τη γνωρίζουμε.

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET