ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε η πιο εντυπωσιακή βροχή από πεφταστέρια του χρόνου!

Η εντυπωσιακότερη πεφταστεριά των τελευταίων 10 χρόνων Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στα μισά του Αυγούστου ο ουρανός της Ελλάδας θα φωτιστεί από την πιο εντυπωσιακή βροχή από πεφταστέρια. Πιο συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου προς τα χαράματα της Παρασκευής θα πέσουν οι διάττοντες Περσείδες. Φέτος, σύμφωνα με τη NASA, θα […]

Neopolis Team

10 Αυγούστου, 2016

Η εντυπωσιακότερη πεφταστεριά των τελευταίων 10 χρόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στα μισά του Αυγούστου ο ουρανός της Ελλάδας θα φωτιστεί από την πιο εντυπωσιακή βροχή από πεφταστέρια.

Πιο συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου προς τα χαράματα της Παρασκευής θα πέσουν οι διάττοντες Περσείδες. Φέτος, σύμφωνα με τη NASA, θα εμφανίσουν έξαρση και θα είναι ίσως οι πιο θεαματικές της τελευταίας δεκαετίας. Κι αυτό γιατί στην πορεία της Γης θα βρεθούν πολλά περισσότερα μετέωρα-καμικάζι, λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία.

Το φετινό θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, φέτος μπορεί να φθάσει τα 150 έως 160 μετέωρα ανά ώρα (από 60 έως 100 συνήθως). Η έξαρση των μετεώρων αναμένεται τις πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου, από 02:00 έως 07:00. Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δύσει και η Σελήνη, οπότε μετά από ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET