ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Οι καλύτερες χώρες του εξωτερικού για να μετακομίσεις ανάλογα με το budget σου!

Θέλεις να ζήσεις στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα. Σου πρόσφεραν κάποια δουλειά, θα πας για σπουδές ή απλά έχεις ανάγκη να φύγεις! Αυτήν την στιγμή ζεις σε μια συγκεκριμένη πόλη και θέλεις να κάνεις την ίδια επιπέδου ζωή και στο μέρος που σκέφτεσαι να μετακομίσεις. Πόσα χρήματα άραγε να χρειάζεσαι για να έχεις ένα παρόμοιο […]

Default avatar

Guest Author

13 Ιουλίου, 2016

Θέλεις να ζήσεις στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα. Σου πρόσφεραν κάποια δουλειά, θα πας για σπουδές ή απλά έχεις ανάγκη να φύγεις! Αυτήν την στιγμή ζεις σε μια συγκεκριμένη πόλη και θέλεις να κάνεις την ίδια επιπέδου ζωή και στο μέρος που σκέφτεσαι να μετακομίσεις. Πόσα χρήματα άραγε να χρειάζεσαι για να έχεις ένα παρόμοιο σπίτι, να μπορείς να βγεις για το ποτό σου, να ασχοληθείς με τα hobbies σου και γενικότερα να μην αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά σου;

Υπάρχουν κάποια απίστευτα sites που δημιουργήθηκαν ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. Σε βοηθούν να πάρεις πληροφορίες για το budget που θα πρέπει να έχεις στη νέα χώρα και πόλη που σκέφτεσαι να μετακομίσεις, ώστε να κάνεις ακριβώς την ίδια ζωή. Άραγε ο μισθός των 60,000 ευρώ που θα σε κάνει βασιλιά (ή βασίλισσα, αναλόγως!) στην Ελλάδα, είναι ένας άξιος μισθός να τα μαζέψεις και να φύγεις για δουλειά στη Νέα Υόρκη; Θα μπορείς να έχεις τον ίδιο τρόπο ζωής;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Συμπληρώνεις στο “current city” την πόλη στην οποία ζεις τώρα, ενώ στο “comparison city” την πόλη στην οποία σκέφτεσαι να πας. Ακριβώς από κάτω, συμπληρώνεις τα χρήματα που ξοδεύεις κάθε μήνα, καθώς και το νόμισμα που χρησιμοποιείς. Πατάς το “calculate” και είσαι έτοιμος!

Βλέπεις, λοιπόν, πως για να έχεις στη Νέα Υόρκη τη ζωή που έχεις στην Ελλάδα με 60,000 ευρώ, χρειάζεσαι ένα διαθέσιμο εισόδημα της τάξης των 165,109 ευρώ. Για το αποτέλεσμα αυτό υπολογίζονται ακόμα και οι φόροι, αλλά και τα ενοίκια στις δύο χώρες. Αυτή ήταν μία γενική σύγκριση.

Αναλόγως, σου δίνεται η ευκαιρία να δεις και να συγκρίνεις τις τιμές των τροφίμων, της βενζίνης, της υγειονομικής περίθαλψης, των ταξιδιωτικών εξόδων και πολλών ακόμη στις δύο πόλεις μεμονωμένα! Αν δεν πατήσεις σύγκριση χωρών, μπορείς να δεις αναλυτικότατα τις τιμές σε μία μόνο πόλη.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες ακόμα και για τη θερμοκρασία, το κλίμα, την εγκληματικότητα, την κίνηση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Απίθανο; Είναι τόσο πολύ που καταντάει ψύχωση.

Χρήσιμα links:

http://www.numbeo.com/cost-of-living/
https://www.expatistan.com/cost-of-living
https://www.salaryexpert.com/costofliving

Το πρώτο site είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση του. Το δεύτερο εμφανίζει τα αποτελέσματα βάσει ποσοστών, ενώ το τρίτο σου ζητάει μεμονωμένα πληροφορίες για τα χρήματα που ξοδεύεις στο κάθε τι!

Free to try, free to choose!

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Wolt συνεργάζεται με τα Pet City, για να παραγγέλνεις ακόμα και για το κατοικίδιό σου!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για κάθε ξεχωριστή περίσταση;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET