ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βάσεις 2016 | Το περίεργο φαινόμενο των Παιδαγωγικών Σχολών.

Παιδαγωγικές Σχολές Παλιά όταν άκουγες ότι κάποιος είναι δάσκαλος, είχε στο μυαλό του έναν εκπαιδευτικό, φορέα της πολιτισμικής κ επιστημονικής κληρονομιάς. Για να μπει κάποιος στο Παιδαγωγικό, έπρεπε να έχει γράψει πάνω από 17,500 μόρια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Βάσεων 2009, που η βάση εισαγωγής στο Τμήμα Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης Αθήνας ήταν 18.856 μόρια. Στα […]

Neopolis Team

13 Ιουλίου, 2016

Παιδαγωγικές Σχολές

Παλιά όταν άκουγες ότι κάποιος είναι δάσκαλος, είχε στο μυαλό του έναν εκπαιδευτικό, φορέα της πολιτισμικής κ επιστημονικής κληρονομιάς. Για να μπει κάποιος στο Παιδαγωγικό, έπρεπε να έχει γράψει πάνω από 17,500 μόρια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Βάσεων 2009, που η βάση εισαγωγής στο Τμήμα Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης Αθήνας ήταν 18.856 μόρια. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν φέτος οι ιατρικές σχολές της επαρχίας.

Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Στα τμήματα του Παιδαγωγικό της επαρχίας, η βάση αναμένεται να φτάσει κάτω από τα 9.000 μόρια. Όπως όλα δείχνουν, η νέα γενιά δασκάλων θα είναι η χειρότερη από πλευράς επιδόσεων εισαγωγής των τελευταίων δεκαετιών.

Τι ισχύει με τις Ανθρωπιστικές Σπουδές

Στην ίδια ακριβώς θέση βρίσκονται και οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Γλώσσα, Ιστορία, Αρχαία) που έδωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις γραπτά με βαθμολογία «κάτω από τη βάση» και που φτάνουν το 40%. Σχεδόν οι μισοί απέτυχαν παταγωδώς στα μαθήματα που εκπροσωπούν τον ελληνικό πολιτισμό και την εθνική ταυτότητά.

Ποιος φταίει γι’αυτό

Σε μεγάλο βαθμό γι’αυτήν την κατάσταση ευθύνεται η οικονομική κρίση, η οποία δυσκολεύει τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών και έχει μειώσει σε μεγάλο τις αποδοχές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που μίλησαν στο «Βήμα» αυτό που γίνεται με τις σχολές Παιδαγωγικών σπουδών, είναι αποτέλεσμα πρόχειρων και αποσπασματικών αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα.

Το χιλιομπαλωμένο «ύφασμα» των πανελλαδικών εξετάσεων άρχισε να σκίζεται. Αποκορύφωμα δε της αποτυχίας των αλλαγών που έγιναν πέρυσι είναι το ότι οι υποψήφιοι για τα Παιδαγωγικά Τμήματα περιορίστηκαν εφέτος σε ένα επιστημονικό πεδίο, το 4ο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET