ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

14 καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζεις μόνο αν είσαι βραδινός τύπος!

Αν πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να βλέπει telemarketing ή επαναλήψεις επεισοδίων από σίριαλ, τόσο παλιά που ούτε τον εαυτό σου δεν θυμάσαι, στις 3.30 τα μεσάνυχτα, επειδή πολύ απλά δεν μπορείς να κοιμηθείς, συγχαρητήρια είσαι κι εσύ ένας από εμάς. Με λίγα λόγια, ανήκεις στους βραδινούς τύπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα προτού […]

Neopolis Team

9 Ιουλίου, 2016

Αν πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να βλέπει telemarketing ή επαναλήψεις επεισοδίων από σίριαλ, τόσο παλιά που ούτε τον εαυτό σου δεν θυμάσαι, στις 3.30 τα μεσάνυχτα, επειδή πολύ απλά δεν μπορείς να κοιμηθείς, συγχαρητήρια είσαι κι εσύ ένας από εμάς. Με λίγα λόγια, ανήκεις στους βραδινούς τύπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα προτού το ρολόι δείξει 22.00.

Μπορεί για τους περισσότερους, το βράδυ να είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να ξεκουραστούν και να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους για την επόμενη μέρα, όμως για εσένα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Για εσένα, το βράδυ είναι η στιγμή της ημέρας που γίνεσαι εξαιρετικά παραγωγικός και νιώθεις γεμάτος ενέργεια. Ενώ λοιπόν μπορεί να είσαι η ιδανική παρέα για μία βραδινή έξοδο, μιας κι αντέχεις να μένεις άυπνος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το να είσαι βραδινός τύπος έχει και τα μειονεκτήματα του, όπως:

1. Οι φίλοι σου δεν σταματάνε να σε πειράζουν για τις ώρες που ξυπνάς, αφού συνήθως φτάνει μεσημέρι για να σηκωθείς από το κρεβάτι κι εκείνοι έχουν ήδη τελειώσει με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές τους. Όμως αυτό που ξεχνούν κάθε φορά είναι ότι ο λόγος που ξυπνάς τόσο αργά είναι γιατί το προηγούμενο βράδυ έκανες όλα αυτά που εκείνοι έκαναν όσο εσύ κοιμόσουν.

2. Βέβαια, παρόλο που το βράδυ δείχνεις να είσαι ιδιαίτερα παραγωγικός, έχεις διαβάσει / παρακολουθήσει / αναζητήσει χιλιάδες άρθρα κι εκπομπές που ισχυρίζονται πως υπάρχει λύση για το πρόβλημα σου να κοιμηθείς σε ένα φυσιολογικό χρονικό πλαίσιο. Έχεις κουραστεί πια να έρχεσαι σε αμηχανία εξαιτίας του ιδιότροπου βιολογικού σου ρολογιού. Το κακό στην υπόθεση είναι πως ακόμα δεν έχει πιάσει τόπο η έρευνα σου, καθώς τίποτα απ’ όσα έχεις βρει δεν σε έχει βοηθήσει.

3. Πραγματικά, έχεις ακολουθήσει διάφορες συμβουλές για να καταπολεμήσεις το «πρόβλημα» σου, όπως να απενεργοποιείς την οθόνη του κινητού σου ή να κλείνεις τον υπολογιστή τουλάχιστον μία ώρα προτού πέσεις να κοιμηθείς. Κι αντ’ αυτού, να προσπαθήσεις να διαβάσεις κάποιο βιβλίο. Αλλά όσες φορές κι αν το δοκίμασες, δεν σε βοήθησε ποτέ. Κι αυτό γιατί αντί να κοιμηθείς πιο εύκολα, τελικά κατέληξες να μένεις περισσότερες ώρες ξύπνιος, επειδή δεν μπορούσες να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου κι αισθανόσουν έντονη την ανάγκη να διαβάσεις όσες περισσότερες σελίδες γίνεται ή ακόμα και να το τελειώσεις.

4. Κάθε μέρα που ξυπνάς, υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως το αποψινό βράδυ είναι το βράδυ που θα κάνεις reset το βιολογικό σου ρολόι και θα αρχίσεις να κοιμάσαι κανονικά, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Μόνο που είσαι τόσο εξαντλημένος από το χθεσινό ξενύχτι, που σε ξαναπαίρνει ο ύπνος πριν καν το καταλάβεις κι όταν ξυπνάς το ρολόι δείχνει 14.00 το μεσημέρι (το λιγότερο).

5. Είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος πως πολλές φορές δείχνεις τρελός, όταν οι καθηγητές σου, οι συμφοιτητές σου ή οι συνεργάτες σου βλέπουν πως το mail ή το μήνυμα που έλαβαν χθες, στάλθηκε από εσένα στις 3.00 τα μεσάνυχτα. Όμως δεν έχεις κι άλλη επιλογή, αφού εκείνες τις ώρες μπορείς να απαντήσεις σωστά κι ολοκληρωμένα μιας κι ο εγκέφαλος σου λειτουργεί καλύτερα απ’ ότι στις 9.30 τ πρωί.

6. Οι άνθρωποι γενικά κάτω από φυσιολογικές συνθήκες χρησιμοποιούν συχνά τη φράση: «Δεν θέλω να μου μιλάει κανείς το πρωί μέχρι να πιω τον καφέ μου!». Αλλά αυτό δεν ισχύει για εσένα. Σε εσένα ταιριάζει περισσότερο το «Δεν θέλω να μου μιλάει κανείς τις πρώτες πέντε ώρες που είμαι ξύπνιος. Τουλάχιστον μέχρι να φτάσει απόγευμα!».

7. Κι αφού περάσουν αυτές οι πρώτες 5 ώρες κι έχεις επιβιώσει, εντελώς στιγμιαία γίνεσαι ο πιο συμπαθητικός, ο πιο παραγωγικός κι ο πιο ενεργητικός άνθρωπος που υπάρχει στον κόσμο.

8. Όποτε έχεις να σηκωθείς νωρίτερα από το συνηθισμένο επειδή υπάρχει λόγος, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί ανησυχούν μήπως σου συμβαίνει κάτι. Σε ρωτάνε αν είναι όλα καλά, μήπως είσαι άρρωστος, αν θα τα καταφέρεις ή αν χρειάζεσαι να έρθει να σε ξυπνήσει κάποιος για να είσαι σίγουρος. Και δεν τα λένε για πλάκα!

9. Έτσι κάθε φορά, μπαίνεις στον κόπο να τους εξηγήσεις από την αρχή πως δεν είσαι ανίκανος να σηκωθείς νωρίς το πρωί, αν όντως είναι απαραίτητο. Απλά προσπαθείς να το αποφύγεις με κάθε κόστος, εάν είναι δυνατόν, γιατί είναι το χειρότερό σου.

10. Ανυπομονείς πότε θα φτάσει επιτέλους η στιγμή που θα μείνεις μόνος σου, ώστε να μη σκέφτεσαι κάθε φορά αν θα ενοχλήσεις τους δικούς σου ή αν θα τους ξυπνήσεις, επειδή θέλεις να δεις τηλεόραση, να ακούσεις μουσική, να κάνεις μπάνιο ή να μαγειρέψεις τα μεσάνυχτα μιας καθημερινής.

11. Ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα στη ζωή σου είναι από την στιγμή που ο κόσμος θεωρεί φυσιολογικό να σε παίρνει τηλέφωνο πριν από τις 10.00 το πρωί, γιατί να μην είναι το ίδιο φυσιολογικό να τους παίρνεις κι εσύ μετά τις 22.00 το βράδυ…;

12. Όσοι σε γνωρίζουν σου έχουν στείλει αναρίθμητα άρθρα σχετικά με τα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος. Ούτε προσπαθείς να τους διαψεύσεις ούτε να τσακωθείς μαζί τους. Δεν σου περνάει καν από το μυαλό να μπεις σ’ αυτή τη διαδικασία. Απλά ξέρεις πως όσο ωραία κι αν τα γράφουν στα άρθρα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα εφαρμόσεις.

13. Η διαδικασία που ακολουθείς στο μυαλό σου για να κοιμηθείς πηγαίνει κάπως έτσι: Μην σκέφτεσαι. Απλά χαλάρωσε. Χαλάάάάρωσε. Θα σου έρθει ο ύπνος. Εισπνοή εκπνοή. Μην σκέφτεσαι καθόλου. Κλείσε τα μάτια και …Πωωω, μόλις θυμήθηκα ότι δεν έκανα την αίτηση για το σεμινάριο που θέλω να παρακολουθήσω και δεν έγραψα και την άσκηση που μας ζήτησε ο καθηγητής για το αυριανό μάθημα ούτε έφτιαξα τη βιβλιοθήκη μου που μου ζήτησε η μάνα μου. Πρέπει να σηκωθώ και να τα κάνω όλα αυτά. Υπόσχομαι πως αύριο θα κοιμηθώ νωρίς το βράδυ!

14. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτή την στιγμή που διαβάζεις το άρθρο είναι περασμένα μεσάνυχτα και χαζεύεις στο facebook, καθώς φτιάχνεις το πρόγραμμα σου και περιμένεις να βγάλεις τα ρούχα από το πλυντήριο για να τα απλώσεις. Μπορεί αύριο στη σχολή/στη δουλειά να νιώθεις κουρασμένος, αλλά τουλάχιστον θα φοράς καθαρό το αγαπημένο σου μπλουζάκι και θα ξέρεις τι έχεις να κάνεις για το υπόλοιπο της ημέρας.

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET