ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Αυτές είναι οι δύο πόλεις που θέλουν να γίνουν το νέο City της Ευρώπης μετά το Brexit!

Ποια πόλη θα γίνει το νέο City; Σε μία άτυπη κόντρα βρίσκονται τις τελευταίες μέρες το Παρίσι και το Βερολίνο καθώς διεκδικούν τον τίτλο του χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης μετά το δημοψήφισμα για Brexit. Την αρχή έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν ο οποίος αφού διακήρυξε πως το Brexit […]

Default avatar

Guest Author

8 Ιουλίου, 2016

Ποια πόλη θα γίνει το νέο City;

Σε μία άτυπη κόντρα βρίσκονται τις τελευταίες μέρες το Παρίσι και το Βερολίνο καθώς διεκδικούν τον τίτλο του χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης μετά το δημοψήφισμα για Brexit.

Την αρχή έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν ο οποίος αφού διακήρυξε πως το Brexit δεν πρέπει να οδηγήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη και τόνισε πως καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον στο να μπουν εμπόδια στο εμπόριο, αποκάλυψε τις προθέσεις του Βερολίνου.

Αν και θεωρεί ότι η Βρετανία κάνει λάθος που αποχωρεί, πιστεύει ότι η Φρανκφούρτη βρίσκει μία ευκαιρία να γίνει το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο.

Το Παρίσι δεν έμεινε πίσω…

Με την ίδια λογική μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι την Τετάρτη και το Παρίσι. Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε μέτρα για την προσέλκυση ξένων εταιριών με το βλέμμα στις τράπεζες και τους εργαζόμενους του Λονδίνου. Σκοπός του είναι η μετατροπή του γαλλικής πρωτεύουσας στο κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης.

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει πιο ευνοϊκό το φορολογικό καθεστώς για τους ξένους που εργάζονται στην χώρα. Η κυβέρνηση θα συγκροτήσει επίσης μια ενιαία διοικητική θυρίδα για τις ξένες εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Γαλλία, σημείωσε σύμφωνα με το Reuters. Επιπλέον, ο κ. Βαλς αναφέρει πως τα σχολεία θα δημιουργήσουν τάξεις για τα παιδιά των ξένων που εργάζονται στη χώρα. «Φέρνουμε σήμερα λύσεις στις εταιρείες που κάνουν ερωτήσεις και αναμένουν απαντήσεις για το μέλλον», είπε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Μετά από όλα αυτά, η Βρετανία δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να κρατάει τις επιχειρήσεις της με τον εξής τρόπο. Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν έθεσε την περασμένη Δευτέρα ως στόχο τη μείωση του συντελεστή φορολογίας εταιρικών κερδών κάτω του 15%, κάτι που όπως ήταν επόμενο δεν χαροποίησε τους επίδοξους διαδόχους του City.

Τιβί

Τα νέα είναι ΣΥΓΚΛΟ: Το GNTM επιστρέφει στο Star μετά το διάλειμμα που έκανε πέρσι!

PLACES TO BE

Το Aperol πρωταγωνιστεί στα Sunset DJ Sets του ΚΠΙΣΝ, κάθε Τετάρτη μέχρι τις 4/09!

Μουσική

Το κλιπ του ‘Ah Thalassa’ μας κέρασε η Μαρίνα για τη γιορτή της, με ένα σημαντικό μήνυμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET