ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Οι πόλεις που θα έχουν τον περισσότερο πλούτο τα επόμενα χρόνια!

Ξεχάστε τα στανταράκια που έχετε στο μυαλό σας, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις πόλεις, οι οποίες αναμένονται να καταστούν κυρίαρχες σε πλούτο μέχρι το 2025, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η McKinsey. ΝΤΟΧΑ, ΚΑΤΑΡ Η Ντόχα του Κατάρ αναμένεται να είναι ένα από […]

Neopolis Team

29 Ιουνίου, 2016

Ξεχάστε τα στανταράκια που έχετε στο μυαλό σας, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ.

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις πόλεις, οι οποίες αναμένονται να καταστούν κυρίαρχες σε πλούτο μέχρι το 2025, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η McKinsey.

ΝΤΟΧΑ, ΚΑΤΑΡ

doha-qatar

Η Ντόχα του Κατάρ αναμένεται να είναι ένα από τα «ανερχόμενα αστέρια» σε όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Η χώρα είναι ήδη μια από τις πλουσιότερες στον κόσμο, ενώ οι μελλοντικές τεράστιες επενδύσεις που θα γίνουν πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022 πρόκειται να της δώσουν επιπλέον ώθηση.

ΜΠΕΡΓΚΕΝ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

bergen-norway

To Mπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή της οικονομίας της χώρας. Οι αναλυτές της McKinsey εκτιμούν ότι το Μπέργκεν μελλοντικά θα εξελιχθεί σε μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, καθώς χρησιμεύει ιδιαίτερα στην ενεργειακή βιομηχανία, τη ναυτιλία και τη θαλάσσια έρευνα της Νορβηγίας.

ΤΡΟΝΤΧΑΙΜ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

trondheim-norway

Άλλη μια νορβηγική πόλη κατακτά μια θέση στη λίστα και αυτή είναι το Τροντχάιμ, η οποία χαρακτηρίζεται ως η γενέτειρα της κινητής τεχνολογίας, αλλά και ο τόπος στον οποίο εφευρέθηκε το πρότυπο GSM τη δεκαετία του 1980. Στην πόλη δραστηριοποιούνται πάνω από 550 startup εταιρείες με περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους.

ΧΟΥΑΣΕΟΓΝΚ, NΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Hwaseong-south-korea

Παρόλο που η Χουάσεονγκ δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή έξω από τη Νότια Κορέα, είναι μια ακμάζουσα πόλη της Σεούλ και η έδρα παγκόσμιων ερευνητικών εγκαταστάσεων, όπως της Hyundai και της Samsung. Ακόμη, η Χουάσεονγκ διαθέτει τα κύρια εργοστάσια της Kia και της LG Electronis.

ΑΣΑΝ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

asan-south-korea

Όπως η γειτονική πόλη Χουάσεονγκ, έτσι και η Άσαν είναι η «πατρίδα» πολλών μεγάλων βιομηχανικών συγκροτημάτων. Αποτελεί το πλησιέστερο λιμάνι της ανατολικής Κίνας, αλλά και έναν παγκόσμιο κόμβο ναυτιλίας.

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΡΟΥΡ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

rhine-ruhr-germany

Η Κοιλάδα του Ρουρ αποτελεί ήδη μια από τις πιο επιτυχημένες πόλεις της Γερμανίας, ενώ πολλά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δραστηριοποιούνται εκεί, συμπεριλαμβανομένων και 12 εταιρειών της λίστας Fortune 500.

ΜΑΚΑΟ, ΚΙΝΑ

macauchina

To Μακάο είναι ένα παράδειγμα του πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές, αναμένεται να γίνει μια από τις δέκα πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο μέχρι το 2025.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET