ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εξετάζουν είσοδο των φοιτητών στα Παν/μια με κάρτα, για να περιορίσουν ανομία και καταλήψεις!

Το πιθανότερο σενάριο ωστόσο είναι να εφαρμοστεί στα μικρότερα πανεπιστήμια της χώρας.

Neopolis Team

5 Νοεμβρίου, 2019

Έχετε χαθεί κι εσείς κάπου με τις αλλαγές που θέλει να φέρει η νέα κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, έτσι; Ωραία λοιπόν, γιατί κι εμείς στην ίδια περίπου φάση βρισκόμαστε.

Και μάλλον θα παραμείνουμε σ’ αυτήν για λίγο ακόμα, γιατί μετά το αλαλούμ που προκάλεσε το «ν+2», το οποίο εξετάζεται να γίνει «2ν» ή «ν+3» και οι διάφορες μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να γίνουν και οι οποίες βρίσκουν αντίθετους τόσο φοιτητές όσο και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, έρχεται νέο χτύπημα από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι καταλήψεις και τα βίαια περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια οδήγησαν το Υπουργείο στην απόφαση η είσοδος των φοιτητών να γίνεται με κάρτα.

Αν σας θυμίζει κάτι η εν λόγω αλλαγή, είναι επειδή κάναμε λόγο γι’ αυτήν πριν λίγους μήνες, αλλά αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το ΑΠΘ. Λόγω των αναταραχών που αντιμετώπιζε το πανεπιστήμιο, αποφασίστηκε να ληφθούν ορισμένα μέτρα, όπως επίσης και το κλείσιμο θυρών σε συγκεκριμένες ώρες.

Η συγκεκριμένη πρόταση λοιπόν ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, αυτή τη φορά όμως, αφορά όλα τα ΑΕΙ της χώρας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο της εισόδου στα πανεπιστήμια με τη χρήση κάρτας, ωστόσο θέτει ως προϋπόθεση το να λάβουν σχετική πρωτοβουλία για το θέμα οι διοικήσεις των ανώτατων Ιδρυμάτων. Η σύνταξη του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παρουσιαστεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Το πιθανότερο σενάριο αρχικής εφαρμογής ωστόσο παίζει σε μικρά πανεπιστήμια, καθώς η καθολική ισχύ σε ιδρύματα με περισσότερους φοιτητές αναμένεται να παρουσιάσει μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρει για το γεγονός: «Με τη σωστή φύλαξη των εισόδων των πανεπιστημιακών χώρων μπορούμε να περιφρουρήσουμε την είσοδο παραβατικών στοιχείων.» 

Ενώ προσθέτει πως:

Η κάρτα εισόδου είναι αλήθεια ότι προϋποθέτει την πλήρη φύλαξη του πανεπιστημιακού campus γύρω γύρω, κάτι που δεν είναι τόσο στην κουλτούρα μας ως χώρας και χρειάζεται διαδικασίες που το πανεπιστήμιο σήμερα δεν είναι έτοιμο να εφαρμόσει.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET