ΕΛΛΑΔΑ

Σεκιουριτάς στον ηλεκτρικό αποδεικνύει την κατάντια ορισμένων ανθρώπων…

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε άτομο της υπηρεσίας security του Μετρό να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που έχουν στα χέρια τους. Πριν λίγες μέρες, έγινε ένα απίστευτο σκηνικό στον Ηλεκτρικό, με έναν υπάλληλο security του ΗΣΑΠ να τραμπουκίζει έναν επιβάτη αφρικανικής καταγωγής, επιμένοντας ότι η τσάντα του εμποδίζει και πρέπει να μεταφερθεί στο […]

Neopolis Team

15 Φεβρουαρίου, 2016

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε άτομο της υπηρεσίας security του Μετρό να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που έχουν στα χέρια τους. Πριν λίγες μέρες, έγινε ένα απίστευτο σκηνικό στον Ηλεκτρικό, με έναν υπάλληλο security του ΗΣΑΠ να τραμπουκίζει έναν επιβάτη αφρικανικής καταγωγής, επιμένοντας ότι η τσάντα του εμποδίζει και πρέπει να μεταφερθεί στο τελευταίο βαγόνι του συρμού.

Η συγκεκριμένη τσάντα, είναι μία τσάντα μεσαίου μεγέθους και αποτελεί τσάντα ταξιδιού με ρόδες. Σύμφωνα με τον κανονισμό, μόνο τα ποδήλατα είναι υποχρεωμένα να βρίσκονται στο τελευταίο βαγόνι. Αλλά και οι βαλίτσες να έπρεπε να βρίσκονται στο τελευταίο βαγόνι, ο συρμός είναι άδειος και οι αποσκευές του επιβάτη δεν ενοχλούν και δεν εμποδίζουν.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μία καθαρά ρατσιστική συμπεριφορά προς έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει κανονικά εισιτήριο και δεν ενοχλεί κάποιον, ενώ ταυτόχρονα αντιδρά με πολύ ευγενικό τρόπο σε αντίθεση με τον Έλληνα Securιτά!

… Εγώ κάνω κουμάντι εδώ! …Εσένα θα βαρέσουνε!

Τι προβλέπει ο σχετικός νόμος

Όπως ορίζει ο νόμος (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 1181 19 Ιουνίου 2015 Τεύχος 2ο)

Οι αποσκευές και τα λοιπά μεταφερόμενα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων/ συρμών (check),
Εκτός των διαδρόμων (check)
Εκτός των σημείων εισόδου − εξόδου των επιβατών (check) και
Εκτός των σημείων επικύρωσης των εισιτηρίων ούτως ώστε να μη διακυβεύεται η ασφαλής μετακίνηση των υπόλοιπων επιβατών (check).
Οι κάτοχοι των αποσκευών οφείλουν να βρίσκονται πλησίον αυτών και να μεριμνούν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών (check)

Το καλό στην όλη περίπτωση είναι ότι το σκηνικό καταγράφηκε και πλέον έχει φτάσει στα χέρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η οποία ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένη υπαλλήλου από το δίκτυό της.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET