ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η ελληνική πόλη που είναι πρωταθλήτρια στα συνθετικά ναρκωτικά!

Στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη παρατηρείται η μεγαλύτερη κατανάλωση συνθετικών ναρκωτικών, τα οποία πωλούνται συνήθως σε ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και σε καπνοπωλεία και ψιλικατζίδικα. Ως πύλη εισόδου των συνθετικών ουσιών από την Ευρώπη, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη η επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος αποκατάστασης εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ψυχίατρος Κάκια Νικολάου, τονίζοντας […]

Neopolis Team

13 Φεβρουαρίου, 2016

Στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη παρατηρείται η μεγαλύτερη κατανάλωση συνθετικών ναρκωτικών, τα οποία πωλούνται συνήθως σε ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και σε καπνοπωλεία και ψιλικατζίδικα.

Ως πύλη εισόδου των συνθετικών ουσιών από την Ευρώπη, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη η επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος αποκατάστασης εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ψυχίατρος Κάκια Νικολάου, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση τέτοιων ουσιών γίνεται στη βόρεια Ελλάδα.

«Πρόκειται κυρίως για συνθετικά κανναβινοειδή που πωλούνται ελεύθερα σε ψιλικατζίδικα, είναι δηλαδή χημικές ουσίες με τις οποίες ψεκάζουν διάφορα χόρτα που μοιάζουν, αλλά δεν είναι κάνναβη» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Νικολάου. Όπως διευκρίνισε, οι νέες συνθετικές ουσίες διατηρούν τις ίδιες ψυχοδραστικές ιδιότητες, και προέρχονται από φθηνή παραγωγή, καθώς μπορούν να φτιαχτούν χωρίς ιδιαίτερη τεχνογνωσία, με προσβάσιμες πρώτες ύλες.

«Και φυσικά, είναι πάμφθηνες αν σκεφθείτε ότι ένα γραμμάριο κοκαϊνη κοστίζει 80 ευρώ ενώ αντίστοιχα, η συνθετική αμφεταμίνη, μόνο 10-15 ευρώ».

«Πάντως, οι περισσότερες συνθετικές ουσίες έχουν εντοπισθεί και κατασχεθεί στη Θεσσαλονίκη, αφού το 2015 βρέθηκαν σε 4 καταστήματα στην πόλη και σε ένα στη Δράμα» τόνισε η υπεύθυνη συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) Ιωάννα Σιάμου. «Πρόκειται μάλιστα για ένα φαινόμενο που δεν εμφανίζεται στην υπόλοιπη Ελλάδα» συμπλήρωσε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET