ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 εξοργιστικά ψέματα που μας λένε οι καθηγητές του Πανεπιστημίου και μας τρελαίνουν άσχημα!

Είναι γεγονός ότι απέναντι στους καθηγητές μας, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, είμαστε τύπος και υπογραμμός και περιμένουμε την αντίστοιχη συμπεριφορά και από αυτούς. Τι παίρνουμε όμως ως αντάλλαγμα; Τα α@@@δια μας, είναι η απάντηση. Τώρα ειδικά που έχουμε και εξεταστική, αντί να μας διευκολύνουν λίγο βγάζοντας από την ύλη μερικά κεφάλαια τα οποία δεν έχουμε […]

Default avatar

Guest Author

19 Ιανουαρίου, 2016

Είναι γεγονός ότι απέναντι στους καθηγητές μας, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, είμαστε τύπος και υπογραμμός και περιμένουμε την αντίστοιχη συμπεριφορά και από αυτούς. Τι παίρνουμε όμως ως αντάλλαγμα; Τα α@@@δια μας, είναι η απάντηση.

Τώρα ειδικά που έχουμε και εξεταστική, αντί να μας διευκολύνουν λίγο βγάζοντας από την ύλη μερικά κεφάλαια τα οποία δεν έχουμε διδαχθεί ποτέ μέσα στο μάθημα, μας κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Ας μη μιλήσω για τα ψέματα και τις ανακρίβειες που μας έχουν πασάρει… Αλλά στην τελική κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο, γιατί κάποια στιγμή θέλουμε να πάρουμε και πτυχίο σαν άνθρωποι.

Ας δούμε λοιπόν τα δημοφιλέστερα ψέματα, που έχουμε ακούμε από τους «καλούς» μας καθηγητές:

#1 Η ύλη για την εξέταση θα είναι ό,τι αυτή που καλύπτουμε στις διαλέξεις

Έλα που όμως δεν είναι… Εκεί που πάμε να δώσουμε, βλέπουμε μια ερώτηση από την εισαγωγή που είχε πει στο πρώτο μάθημα πολύ πεταχτά, και αυτή η μαλακία καταλήγει να πιάνει μια μονάδα… Δηλαδή, οι σημειώσεις που υπάρχουν στο e-class είναι καθαρά διακοσμητικές; Μήπως πρέπει να πάρουμε κανά μικροφωνάκι για να ηχογραφούμε τις διάλεξεις; Τι άλλο πχια θέλουν από τη ζωή μας;

#2 Οι βαθμοί θα έχουν αναρτηθεί έως το τέλος της εβδομάδας

Περνάει η πρώτη εβδομάδα, περνάει και η δεύτερη και καταλήγουμε μετά από ένα μήνα να μην έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι βαθμοί της εξεταστικής… Δηλαδή είμαστε σοβαροί; Πόσες φορές θα μπούμε σε αυτό το έρμο το e-class, για να δούμε αν βγήκαν αυτοί οι άτιμοι οι βαθμοί; Όμως, όταν εκείνοι μας βάζουν εργασίες, δεχόμαστε μειώσεις αν τις παραδώσουμε εκπρόθεσμα. Αξιοκρατία σου λένε μετά!

#3 Οι ώρες γραφείου είναι 14.00 με 15.00

Πάμε και εμείς ωραία και καλά 14.15, χτυπάμε την πόρτα του γραφείου τους… καμία απάντηση. Περιμένουμε λίγο και στο τέλος πάει 15.30 η ώρα και ο καθηγητής είναι άφαντος! Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε, να ανεβοκατεβαίνουμε στη σχολή; Δε θέλουμε να διαβάσουμε για παράδειγμα;

#4 Το συγκεκριμένο σύγγραμμα είναι απαραίτητο στο μάθημα

Απλά μπαρούφες. Ελάχιστες είναι οι φορές που οι καθηγητές διδάσκουν το μάθημα μέσα από κάποιο βιβλίο. Συνήθως, δημιουργούν σημειώσεις που βασίζονται σε κάποιο σύγγραμμα. Οπότε δεν υπάρχει καν λόγος να πάρουμε αυτό το βιβλίο από τον Εύδοξο.

#5 Η συγκεκριμένη εργασία δε βγαίνει μέσα σ’ ένα βράδυ

Φυσικά και μια εργασία δεν πρόκειται να βγεί τέλεια μέσα σε ένα βράδυ, ούτε αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση που κάθε φοιτητής ζητάει στη ζωή του… Όμως, σε κάθε εξάμηνο δεν παρακολουθούμε μόνο ένα μάθημα. Υπάρχουν και άλλα μαθήματα εξίσου σημαντικά, των οποίων οι εργασίες ίσως να χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Έτσι, αυτό λειτουργεί σε βάρος άλλων εργασιών, που για να τις προλάβουμε καταλήγουμε να τις κάνουμε το προηγούμενο βράδυ, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή…

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET