ΕΛΛΑΔΑ

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και αυτά που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια!

Μέχρι το 2024, η αμερικανική οικονομία θα έχει δημιουργήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, με το 25% εξ’αυτών να βρίσκονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και στα τεχνικά επαγγέλματα αλλά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Από την άλλη πλευρά χαμένοι από τις αλλαγές θα βγουν οι Αμερικανοί ταχυδρόμοι, γενικότερα […]

Neopolis Team

4 Ιανουαρίου, 2016

Μέχρι το 2024, η αμερικανική οικονομία θα έχει δημιουργήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, με το 25% εξ’αυτών να βρίσκονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και στα τεχνικά επαγγέλματα αλλά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Από την άλλη πλευρά χαμένοι από τις αλλαγές θα βγουν οι Αμερικανοί ταχυδρόμοι, γενικότερα οι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στη μεταποίηση αλλά και οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα -πάντα- με τα στοιχεία της διετής έκθεσης του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο η κ. Σίρχολτς προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν και άλλες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς της αμερικανικής οικονομίας, όπως στις επιχειρήσεις. Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις θετικές επιστήμες, το μάνατζμεντ. Επίσης θα αυξηθεί η ζήτηση για τεχνίτες, από υδραυλικούς, τεχνικούς εγκατάστασης δικτύων, αλλά και για εργάτες που θα επισκευάζουν ανεμογεννήτριες.

Πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης θα χαθούν από τις ΗΠΑ και θα κερδηθούν από χώρες με χαμηλότερο κόστος παραγωγής, το οποίο τις κάνει πιο ανταγωνιστικές απέναντι στις ΗΠΑ. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και στη βιομηχανία του Τύπου όπου θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στον έντυπο Τύπο. Ωστόσο θα δημιουργηθούν νέες στα ηλεκτρονικά μέσα, δεδομένου ότι και το 2024 οι άνθρωποι θα θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Μπορεί όλα τα παραπάνω στοιχεία να ισχύουν για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά σίγουρα δεν απέχουν πολύ από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET