Έρευνες λένε

Έρευνα αποδεικνύει αυτό που λέμε χρόνια: Τα δεύτερα αδέρφια είναι σκέτοι μπελάδες!

Μεγαλύτερα αδέρφια ενωθείτε. Η επιστήμη παίρνει το μέρος μας σ' αυτό που υποστηρίζαμε τόσα χρόνια!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

14 Φεβρουαρίου, 2019

Μεγαλύτερα αδέρφια ενωθείτε. Η επιστήμη παίρνει το μέρος μας σ’ αυτό που υποστηρίζαμε τόσα χρόνια! Τα μικρότερα αδέρφια φέρνουν όντως περισσότερα προβλήματα και μπράβο μας που καταφέρνουμε και τα ανεχόμαστε!

Είναι αλήθεια πως γενικότερα οι έρευνες μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους εμάς τους πρωτότοκους. Από τη μία υποστηρίζουν πως είμαστε εξυπνότεροι, από την άλλη πως δημιουργούμε λιγότερα προβλήματα. Καλά το πάνε.

Η νέα μελέτη λοιπόν, με επικεφαλή τον Joseph Doyle του MIT (παρακαλώ), υποστηρίζει πως τα δεύτερα παιδιά – ιδιαίτερα τα αγόρια – είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα συμπεριφοράς. Στην έρευνα έλαβαν μέρος χιλιάδες ζευγάρια αδερφών από την Ευρώπη και την Αμερική. Κατέληξε λοιπόν, πως τα δευτερότοκα παιδιά εμφανίζουν κατά 20-40% περισσότερο προβλήματα στη συμπεριφορά τους. Πιο συγκεκριμένα, είναι πιθανότερο να αντιμετωπίζουν θέματα τόσο στο σχολείο, όσο και με την αστυνομία.

Ωστόσο, κάπου εδώ είναι που μας παίρνει κι εμάς η μπάλα. Περίπου…

Σύμφωνα με τον Joseph Doyle, το γεγονός ότι ο/η μικρότερος/η αδερφός/ή είναι ένας ανθρωπόμορφος διάολος, οφείλεται σ’ εμάς και την προσοχή που λάβαμε από τους γονείς μας. Η οποία τις περισσότερες φορές είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που χαίρεται ο/η μικρότερος/η αδερφός/ή μας, καθώς πλέον δεν είναι η πρώτη φορά που η μητέρα βιώνει τη μητρότητα.

Επίσης, ένας άλλος λόγος για τον οποίο φταίμε εμείς και μόνο για την αποκλίνουσα συμπεριφορά του μικρότερου αδερφού μας, φαίνεται να είναι ότι αποτελούμε πρότυπο για αυτόν. Όπως δηλώνει και ο Joseph Doyle:

Τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να έχουν ως πρότυπα ενήλικες ανθρώπους. Τα δεύτερα παιδιά από την άλλη, έχουν ως πρότυπο ένα πεισματάρικο 2χρονο, ξέρεις, τον μεγαλύτερο αδερφό τους.

Κι αυτά λοιπόν είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ειδικοί.

Εμείς το ξέραμε καιρό τώρα βέβαια, άλλα άλλος ένας σύμμαχος ποτέ δε βλάπτει.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

ΖΩ & ΤΡΑΓΟΥΔΩ, ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΜΑΙ 2024: Η Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να ορίζετε και να τηρείτε τα προσωπικά όρια τυχερών παιχνιδιών

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Wolt συνεργάζεται με τα Pet City, για να παραγγέλνεις ακόμα και για το κατοικίδιό σου!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για κάθε ξεχωριστή περίσταση;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET