ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

H Ρώμη θέλει να βάλει χρέωση στη Φοντάνα Ντι Τρέβι ως απάντηση στον υπερτουρισμό!

Ήταν να μην κάνουν και οι ντόπιοι την ευχούλα τους.

Neopolis Team

11 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ρώμη έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή της απέναντι στους εκατομμύρια τουρίστες που δέχεται ετησίως και δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε γι’ αυτό.

Ο υπερτουρισμός γενικότερα δημιουργεί σφοδρό πονοκέφαλο στους ντόπιους και το παράδειγμα της Βαρκελώνης είναι το πιο χαρακτηριστικό. Προτού φτάσουν στο σημείο να βρέχουν με νεροπίστολα τους τουρίστες λοιπόν, στη Ρώμη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα συγχρωτισμού και ανάρμοστων συμπεριφορών με πιο ήπιους τρόπους. Βασικά, όπως το πάρει κανείς. Ποντάρουμε ότι οι ινφλουένσερς του Instagram προτιμούν να μπουγελώνονται από οργισμένους Ιταλούς, παρά να τους κόβεται η ελεύθερη πρόσβαση στη Fontana Di Trevi. Προτεραιότητες, καταλαβαίνετε. 💅

Η ιταλική πρωτεύουσα όμως κουράστηκε να κάνει deal με τις μάζες τουριστών που είναι διατεθειμένοι να ποδοπατηθούν για ένα story με φόντο το εντυπωσιακό κατά τ’ άλλα συντριβάνι. Και όπως έχουμε μάθει από προσωπική εμπειρία, συχνά αυτές οι μάζες αφήνουν το απόλυτο χάος πίσω τους.

Ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος λοιπόν, οι αρμόδιοι για τον τουρισμού της χώρας σκέφτονται την είσοδο επί πληρωμή.

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες, προτού πετάξουν το κέρμα τους στο συντριβάνι για καλή τύχη, θα πρέπει να πληρώσουν για να φτάσουν ως εκεί. Πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι τα έσοδα από το συγκεκριμένο αξιοθέατο θα αυξηθούν κι άλλο. Fun Fact: κάθε χρόνο αναδύονται από το συντριβάνι κέρματα που φτάνουν συνολικά το 1 εκατομμύριο ευρώ!

Το μεγάλο αυτό πόσο όμως, δεν ξεγράφει όσα έχουν δει μάτια των ντόπιων όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα απ’ όταν μπήκαν τα social media στη ζωή μας. Άλλοι επιδιώκουν να φτάσουν ως την πηγή για να γεμίσουν το μπουκάλι τους, και άλλοι ταξιδεύουν μόνο και μόνο για να μοιραστούν την τρελή στιγμή 🤪 που πήδηξαν μέσα στη Fontana Di Trevi. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν κατάχρηση της ελευθερίας που υπάρχει γύρω από το σημείο, επιλέγοντας τα σκαλιά για να κάτσουν να φάνε το σάντουιτς τους.

Έτσι, σε μια προσπάθεια η επίσκεψη του αξιοθέατου να γίνει πιο ευχάριστη και για τους ίδιους τους τουρίστες, η Ιταλία σκέφτεται να ελέγξει την είσοδό τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σημείο δέχεται ανεξέλεγκτα 1.200 ανθρώπους την ώρα! Είναι λογικό να επικρατεί ένα χάος που, στην τελική, καταστρέφει την όλη εμπειρία. Ξεκαθαρίζεται βέβαια, ότι το εν λόγω μέτρο της χρέωσης δεν θα ισχύει και για τους ντόπιους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Η Σαλακά εξηγεί σε νέο βίντεο τι έγινε με τη Σάττι, κερδίζει standing ovation για την ερμηνεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Οι πρώτοι σταθμοί με δωρεάν WiFi είναι γεγονός – Στα πλάνα και οι στάσεις λεωφορείων!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα σχολεία ξεκίνησαν με αρκετές αλλαγές που θέλουν να ταράξουν τα δεδομένα της εκπαίδευσης!

TECH NEWS

Η Xiaomi σε προετοιμάζει για την επιστροφή στο σχολείο με μοναδικές τιμές!

TECH NEWS

Το Insta φέρνει επιπλέον αλλαγές στα DMs του και την ένδειξη γενεθλίων που αξίζαμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET