BINGE WATCHING

Το HBO ξεκινάει το casting για τους Χάρι, Ερμιόνη και Ρον και θέλει να είναι συμπεριληπτικό!

Η σειρά ψάχνει τους πρωταγωνιστές της όπως κάθε άλλη σύγχρονη παραγωγή.

Neopolis Team

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μεγαλύτερη ανησυχία όσον αφορά το επικείμενο Harry Potter series, ήταν ανέκαθεν το casting.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα έρθει η σειρά, το μυαλό μας πήγε στους χαρακτήρες που θα μας επανασυστηθούν. Δε βγάζεις εύκολα από το κεφάλι σου την εικόνα τριών πρωταγωνιστών με τους οποίους μεγάλωσες, για να την αντικαταστήσεις με νέα πρόσωπα. Δε δουλεύει έτσι ο εγκέφαλος, σόρι.

Οι περισσότεροι φανς βασίζονται στο ότι οι επιλογές της παραγωγής θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινές στο og cast, κι εδώ είναι που ξεκινάει το πρόβλημα. Πρόβλημα για κάποιους, διότι για άλλους είναι αυτό ακριβώς που ήθελαν.

Γενικότερα οι παραγωγές πλέον κοιτούν πρώτα απ’ όλα να εκπληρώσουν ένα βασικό ζητούμενο των καιρών που διανύουμε: τη συμπεριληπτικότητα. Τίποτα κακό μέχρι στιγμής. Η γκρίνια ξεκινά όταν πρόκειται για αναβίωση παλαιότερων παραγωγών και αποφασίζεται να επαναπροσδιοριστούν κάποια βασικά σημεία τους. Πάρτε παράδειγμα τα live action movies της Disney. Την περισσότερη ώρα γύρω από αυτές τις ταινίες, τη φάγαμε για το ότι την Άριελ την υποδύεται έγχρωμη ηθοποιός και τη Χιονάτη μια μελαμψή Λατίνα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν αυτός είναι ο τρόπος μας να πούμε ότι το τρίο Χάρι-Εμριόνη-Ρον θα επιστρέψει τελείως διαφορετικό, η απάντηση είναι… ίσως. 

«Έχουμε δεσμευτεί σε ένα συμπεριληπτικό, ποικιλόμορφο cast»

Το HBO λοιπόν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να ψάχνει τους νέους του πρωταγωνιστές, με μια υποσημείωση. Αυτή είναι ότι δε θα δώσει βάση σε καταγωγή, φύλο/ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικό προσανατολισμό. Καλεί παιδιά που τον Απρίλιο του 2025 θα έχουν ηλικία 9-11 ετών, από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, να συμμετέχουν στις οντισιόν χωρίς να τους απασχολούν οι παραπάνω λεπτομέρειες. Που σημαίνει ότι η σειρά δε στοχεύει να δημιουργήσει «κλώνους» της τριάδας. Θέλει να βρει το καλύτερο δυνατό cast, με βάση άλλα κριτήρια.

Κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι μέρος της παραγωγής αποτελεί και η J. K. Rowling. Η συγγραφέας πίσω από τις ιστορίες έχει βρεθεί στο εδώλιο του λαϊκού δικαστηρίου αρκετές φορές, λόγω των against-woke-culture απόψεών της. Προκαλεί εντύπωση λοιπόν, που υπό την επίβλεψή της, ανάβει αυτό το πράσινο φως. Είναι μια προσπάθεια για εξιλέωση ή απλά δεν έχει άλλη επιλογή;

Σε άλλα νέα τώρα, οι αποστολές των self-tapes στα πλαίσια των οντισιόν θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2025 και 2026 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι το τελικό προϊόν, οπότε καθίστε αναπαυτικά και κάντε υπομονή.

FUN ZONE

Μουσική

Eurovision 2025: Τα δυνατά ονόματα που ακούγονται και ο «τελικός» όπου θα ψηφίσει το κοινό!

BINGE WATCHING

Το Disney+ φέρνει προσφορά 3,99 €/μήνα για το φθινόπωρο που μας αξίζει!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Logi PLAY 2024: Έρχεται στις 17 Σεπτεμβρίου με νέα προϊόντα και πολλές εκπλήξεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET