ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

O Δήμος της Αττικής που δίνει επίδομα στους πρωτοετείς φοιτητές του – Ποιες οι προϋποθέσεις!

Petition να υιοθετήσουν αυτή την τακτική όλοι οι Δήμοι.

Neopolis Team

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Η είσοδος στη φοιτητική ζωή συνοδεύεται από πολλά προνόμια. Πρώτο και βασικότερο, το φοιτητικό πάσο! Ωστόσο, αν είσαι κάτοικος Ασπροπύργου, ο Δήμος έχει φροντίσει να χαίρεσαι για έναν ακόμη λόγο με την εισαγωγή σου στο πανεπιστήμιο.

Παρέχοντας οικονομική στήριξη μέσω voucher, ο Δήμος Ασπροπύργου θέλει να βοηθήσει τους πρωτοετείς φοιτητές που ξεκινούν από φέτος τις σπουδές τους εκτός Αττικής. Ως γνωστόν, οι σπουδές μακριά από το πατρικό έχουν γίνει πραγματικά ασήκωτες για το budget πολλών οικογενειών, με τα ενοίκια, τους λογαριασμούς και το κόστος ζωής να λειτουργεί συχνά ως αποτρεπτικός παράγοντας.

Για να μην φτάσουν σε αυτή την απόφαση λοιπόν, όσοι ανήκουν στον Δήμο Ασπροπύργου και έδωσαν φέτος Πανελλήνιες περνώντας σε σχολή εκτός Αττικής, θα ενισχυθούν οικονομικά. Ισχύουν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις, και μία από αυτές είναι το οικογενειακό εισόδημα για το 2023 να μην ξεπερνάει τα 6.000€.

Επίσης, σε περιπτώσεις, που πληρούνται τα κριτήρια πολυτεκνίας, μονογονεϊκότητας ή αναπηρίας στην οικογένεια του/της φοιτητή/τριας ή στον ίδιο/α, το όριο του δηλωθέντος εισοδήματος αυξάνεται στα 12.000€.

Μέχρι πότε μπορείς να κάνεις αίτηση – Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, οι αιτήσεις γίνονται στον Δήμο (τμήμα Πρωτοκόλλου) μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, από τους ενδιαφερόμενους ή μέλη της οικογένειάς τους.

Η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έπειτα από την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που είναι τα εξής:

Συμπλήρωση εντύπου αίτησης για την Οικονομική Ενίσχυση Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, σε Σχολές εκτός Νομού Αττικής.

Βεβαίωση εγγραφής του/της φοιτητή/τριας στη Σχολή εισαγωγής με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2024.

Φωτοτυπία ταυτότητας του/της φοιτητή/τριας.

Εκκαθαριστικό/Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού φορολογικού έτους 2023 του/της φοιτητή/τριας και των γονέων ή κηδεμόνων του/της.

Φωτοτυπία σελίδας τραπεζικού λογαριασμού του/της δικαιούχου, όπου θα αναγράφεται ο IBAN.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου των αιτήσεων, εφόσον λάβουν έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία, θ’ ανακοινωθούν εντός του Οκτωβρίου 2024.

Αν πληροίς τις προϋποθέσεις, μην ξεχαστείς μέχρι το τέλος του μήνα να διεκδικήσεις το ποσό! Τα φοιτητικά χρόνια θα σε διδάξουν πως οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια είναι αρκετή. 🥲

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου – Ποια η διαδικασία και οι προϋποθέσεις!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το TEDxPanteionUniversity αναζητά τα νέα του μέλη που θα δημιουργήσουν ένα ακόμη μοναδικό event!

UNI LIFE & TIPS

WHAT’S UP Student: Αποκλειστικές προσφορές για φοιτητές με δωρεάν data και εκπτώσεις!

UNI LIFE & TIPS

Φοιτητής μοιράζεται hack που συντομεύει τα μεγάλα κείμενα της Βικιπαίδεια, μας σώζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET