BINGE WATCHING

Minecraft: Το πρώτο trailer της ταινίας είναι πολύ χειρότερο από ό,τι περιμέναμε!

Τι είναι αυτό το γατοξέρασμα που θα έλεγε και μια ψυχή!

Λάζαρος Χατζηαναστασίου

5 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μπρο τι ακριβώς βλέπω;» Η αντίδρασή μου στο 1 λεπτό και 19 δευτερόλεπτα που διαρκεί το teaser της live-action ταινίας του Minecraft. Ίσως κι ο πιο πεταμένος χρόνος της ζωής μου. Θα σας πρότεινα να μην το δείτε καν, ωστόσο είναι τέτοιο το cringefest που δεν μπορώ να το διαχειριστώ μόνος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πάνε σχεδόν 10 χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε ότι η Warner Bros κάνει σχέδια για ένα film adaptation του Minecraft (που το κάνει ακόμα χειρότερο για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα).

Όπως ξέρουμε, πολλά games έχουν αναπτυγμένες και πολύπλοκες ιστορίες με γαμάτους χαρακτήρες, πλούσιο world building και lore, που τους προσφέρουν πολλά potentials για τη μεγάλη οθόνη.

Και το Minecraft σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια.

Καταλαβαίνω ότι έχει ένα τεράστιο κοινό ως το game με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, αλλά αυτό από μόνο του δε δικαιολογεί την ύπαρξη ολόκληρης ταινίας. Γιατί να μην πάρουμε ένα Mass Effect movie ή ακόμα καλύτερα BioShock; Τέλος πάντων, καλό είναι να μην καταδικάζουμε ένα πρότζεκτ πριν καν βγει, έλα όμως που βλέποντας το trailer εύχεσαι να μπορούσες να το ξεδείς.

Οι μοναδικές σκέψεις που έπαιζαν στο κεφάλι μου καθώς το παρακολουθούσα ήταν: Όντως τώρα; Αυτό κάνουμε; Μία μαγική πόρτα οδηγεί τους χαρακτήρες μας στον τετράγωνο κόσμο του Minecraft; Σε φάση Jumanji;

Πόσο αχρείαστο και τεμπέλικο… Θα μπορούσαν να κάνουν όλη την ταινία animated με το στυλ του παιχνιδιού, όπως αμέτρητα fan videos στο YouTube, αλλά όοοοχι. Απλά πετάμε μία μπλε μπλούζα στον Jack Black και τον φωνάζουμε Steve!

Το ‘A Minecraft Movie’ κάνει το story mode του παιχνιδιού να φαίνεται αριστουργηματικό

To σενάριο επικεντρώνεται σε τέσσερις αταίριαστους χαρακτήρες, τους ‘The Garbage Man’ Garrison (Momoa), Henry (Hansen), Natalie (Myers) και Dawn (Brooks), οι οποίοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με καθημερινά προβλήματα, όταν ξαφνικά μεταφέρονται μέσω μιας μυστηριώδης πύλης στο Overworld: μια παράξενη, σε σχήμα κύβου χώρα που ευδοκιμεί στη φαντασία.

Εγώ πάλι θα πω ότι ούτε στη φαντασία μου δεν θα έβλεπα τον Jason Momoa να φοράει μία ψεύτικη περούκα λες και κάνει cosplay τη Dora τη μικρή εξερευνήτρια… Από την άλλη, το teaser δεν αποκαλύπτει ούτε ψήγμα πραγματικής ιστορίας, αλλά περιλαμβάνει κρυόκωλα one liners όπως ένα πρόβατο να βελάζει. Ναι ναι, ξεκαρδιστικό. Νομίζω ότι η όλη φάση δεν είναι παρά ένα κακό όνειρο, ένα αστείο, και οι μόνοι που γελάνε είναι οι παραγωγοί της ταινίας με τα χάλια μας.

Θα γελάσουν επίσης όταν κυκλοφορήσει η ταινία στο σινεμά, καθώς σίγουρα δεν θα υπάρξει παιδάκι που δεν θα τρέξει να τη δει. Στην τελική, το νούμερο στο box office είναι ο βασικός στόχος κι αν αυτό είναι ικανοποιητικό, τότε είναι όλοι τους ικανοποιημένοι.

Παίζει να ακολουθήσει ακόμα και ολόκληρο cinematic universe βασισμένο σε αυτό το γατοξέρασμα που θα έλεγε και μια ψυχή. Θα μάθουμε τον Απρίλιο του 2025, όποτε κι αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το ‘Only Murders In The Building’ θα συνεχίσει και για 5η σεζόν, είναι επίσημο!

Μουσική

O The Weeknd έδωσε τον τίτλο του νέου του άλμπουμ και όλοι ανυπομονούν για το… αύριο!

BINGE WATCHING

«Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»: Η cult σειρά των 00s επιστρέφει με ταινία 25 χρόνια μετά!

EVENTS

Back to Hogwarts 2024: Όλα τα μαγικά νέα που ανακοινώθηκαν για το Xαριποτέρικο σύμπαν!

Μουσική

Η Adele ανακοίνωσε διάλειμμα από τη μουσική: «Δεν θα σας δω για πάρα πολύ καιρό»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET