ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσ/νίκης: Πρώτη ματιά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο – Θα είναι και για τα λεωφορεία!

Ιτς γκέτινγκ ρίαλ!

Neopolis Team

5 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Μετρό Θεσσαλονίκης γίνεται όλο και πιο ρίαλ, αφού πέρα από ημερομηνία λειτουργίας, έχουμε πληροφορίες και για το εισιτήριο.

Στις 30 Νοεμβρίου θα επιβιβαστούν οι πρώτοι επιβάτες στους σύγχρονους συρμούς, αλλά προτού γίνει αυτό, θα πρέπει να χτυπήσουν το εισιτήριό τους, που θα διακρίνεται σε 2 τύπους.

Όσον αφορά την εμφάνισή τους, αυτή παρουσιάστηκε την Τρίτη 3/9 σε ημερίδα για τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της συμπρωτεύουσας, που οργάνωσε ο ΟΣΕΘ, . Το εισιτήριο θα είναι κοινό σε Μετρό και λεωφορεία και θα έχει είτε τη μορφή πλαστικής κάρτας σε γαλάζιο χρώμα (ThessCard), είτε θα είναι χάρτινο και άσπρο (ThessTicket), με δυνατότητα να επαναφορτιστεί έως και 6 φορές. Ό,τι ισχύει και στην περίπτωση της Αθήνας με άλλα λόγια.

Επίσης, τονίστηκε ότι στόχος του ΟΣΕΘ είναι να υπάρξει στο μέλλον σύστημα έκδοσης εισιτηρίου με ανέπαφες συναλλαγές μέσω τραπεζικής κάρτας (είτε της ίδιας, είτε του ψηφιακού της αντίγραφου σε smartphone ή smartwatch).

Οι κατηγορίες των εισιτηρίων

Πέρα από το κλασικό εισιτήριο που επιτρέπει μετακινήσεις με όλα τα ΜΜΜ για 70 λεπτά, υπάρχει επίσης η δυνατότητα έκδοσης και χρήσης των παρακάτω:

Εισιτήριο δύο διαδρομών (μετ’ επιστροφής),
Εισιτήριο 10+1,
Εισιτήριο διαδρομών ειδικής χρήσης (βλ. Αεροδρόμιο, Γραμμές Express)
Ημερήσιο εισιτήριο
Tουριστικό εισιτήριο 3 ημερών (περιλαμβάνει μία διαδρομή από και πρός αεροδρόμιο)
Κάρτες απεριορίστων διαδρομών
Λοιπές κάρτες (μαθητικές, φοιτητικές, ΑμεΑ, ανέργων κ.ο.κ.).

Από πού θα προμηθεύονται οι επιβάτες το εισιτήριό τους

Η αγορά αυτού θα γίνεται στους αυτόματους πωλητές που θα τοποθετηθούν σε διάσπαρτα σημεία της πόλης και στο μετρό, με πιστωτική κάρτα, καθώς επίσης θα μπορεί κανείς να το λάβει και μέσα από το λεωφορείο με τον αυτόματο πωλητή ή από τα επανδρωμένα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ.

Η παραγγελία ή φόρτιση της πλαστικής κάρτας θα γίνεται και από την διαδικτυακή πύλη του ΟΑΣΘ για το ενιαίο εισιτήριο ή με εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα. Ο τρόπος επικύρωσης των εισιτηρίων θα γίνεται στις πύλες του μετρό, στην κονσόλα του οδηγού και στις πόρτες των αστικών λεωφορείων όπου εγκαθίσταται ένα επικυρωτικό μηχάνημα έξυπνων καρτών.

Στα λεωφορεία επίσης της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν συσκευές που θα δίνουν δωρεάν ίντερνετ στους επιβάτες, μετρητές επιβατών για πλήρη ενημέρωση του αριθμού των ατόμων που είναι σε κάθε δρομολόγιο, καθώς και συστήματα πληροφόρησης για τον χρόνος άφιξης και αναχώρησης των αστικών. Μέσω ακόμη της εφαρμογής κινητού που θα μπορεί να κατεβάσει ο επιβάτης, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχεδιασμό της διαδρομής του, να αγοράσει το εισιτήριο του και να βλέπει τον χρόνο άφιξης των αστικών.

«Από τις 30 Νοεμβρίου μεταβαίνουμε σε μια νέα εποχή με τα βασικά προϊόντα κομίστρου σε λειτουργία όπως τα βασικό εισιτήριο, το εισιτήριο για αεροδρόμιο και απεριορίστων διαδρομών», δήλωσε η Διευθύντρια Λειτουργίας ΟΣΕΘ ΑΕ, Αικατερίνη Τσαβαλά, προσθέτοντας πως αυτό απαιτεί και την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού.

Διάβασε κι αυτό

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι σταθμοί που ανοίγουν στις 30/11 – Ανάμεσά τους και το «Πανεπιστήμιο»!

Neopolis Team

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Τι φάση τελικά με τα SHEIN στην Ελλάδα; Άλλο ένα κατάστημα εμφανίστηκε στο Παγκράτι!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μαμά Έρχομαι»: Μπαίνει στο Netflix το ντοκιμαντέρ για την τραγωδία στα Τέμπη!

ΕΛΛΑΔΑ

To Μετρό της Αθήνας επεκτείνεται – Οι 3 νέοι σταθμοί που θα εξυπηρετούν 51.000 επιβάτες!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2025: Οι 5 Στρατιωτικές Σχολές που μείωσαν την ΕΒΕ μετά τις άδειες θέσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET