ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Πάτρα ετοιμάζει χαμούλη στο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών 2024, με δυνατά ονόματα!

Τρίτη σερί χρονιά και οι guest εμφανίσεις γίνονται όλο και καλύτερες!

Neopolis Team

5 Σεπτεμβρίου, 2024

Το φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών στην Πάτρα έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος.

Το ‘Welcome to Up’ ξεκίνησε το 2022 ως το πρώτο φεστιβάλ υποδοχής στη χώρα, συνεχίστηκε το 2023 με δυνατά ονόματα όπως Φοίβος Δεληβοριάς και Πυξ Λαξ στο πρόγραμμά του, και επιστρέφει και φέτος για χαμούλη.

Με τις εγγραφές να έχουν ξεκινήσει, το Πανεπιστήμιο Πατρών αναμένει να καλωσορίσει τους νέους του φοιτητές. Πρώτα όμως, θέλει να δώσει μια γεύση στο νέο αίμα για το τι εστί φοιτητική ζωή.

Από τις 15 μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου λοιπόν, το ‘Welcome to UP 2024‘ θα προσφέρει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, τόσο στην Πάτρα όσο και σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι!

Μάλιστα, φέτος η γιορτή είναι διπλή, καθώς το Ίδρυμα κλείνει τα 60 του χρόνια. Έτσι, το 5ήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου, θα γιορτάσει ταυτόχρονα και τα 60ά γενέθλια, έχοντας ως επίκεντρο το campus του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, Magic Patras Tour, Open air Cinema, Taste the City, αστρονομικές παρατηρήσεις, ξεναγήσεις και συνέδρια, όλα με ελεύθερη είσοδο.

Ενώ στα ονόματα που θα διασκεδάσουν τους πρωτοετείς λίγο πριν ξεκινήσουν τα δύσκολα (εργασίες εξαμήνου, διάβασμα για εξεταστική κ.ο.κ), βρίσκονται οι: Νίκος Πορτοκάλογλου, Stavento & Ήβη Αδάμου, «Υπόγεια Ρεύματα», Μύρωνας Στρατής, Ευρυδίκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Συνεπιβάτες και ΤechDreams rave party.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου, Χρήστος Μπούρας, προειδοποιεί πάντως ότι το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει:

Πρόκειται για μια συλλογική εργασία και άρα τα συγχαρητήρια ανήκουν σε αυτούς που εργάστηκαν εδώ και μήνες για να υπάρχει ένα αποτέλεσμα το οποίο θεωρώ ότι θα αρέσει και θα μας εκπλήξει.

«Το φεστιβάλ θα ξεδιπλωθεί από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία των εκδηλώσεων: Η Πανεπιστημιούπολη στο Κουκούλι, η Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και το Αγρίνιο. Θα υπάρχουν τα διώροφα ανοικτού τύπου λεωφορεία που θα κάνουν επισκέψεις σε τοπόσημα της περιοχής για να τα γνωρίσουν οι φοιτητές, θα υπάρχει εκπτωτικό πρόγραμμα, οι Ταινίες Μικρού μήκους, Αστρονομικές Παρατηρήσεις, οι φοιτητές θα γνωρίσουν τις πολιτιστικές ομάδες και θα έχουμε ένα μεγάλο Συνέδριο για την Μεταπολίτευση», προσθέτει ακόμα.

Καλή διασκέδαση να πούμε στα πρωτάκια της Πάτρας (και όλων των σχολών), και καλό ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής! 🤓

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές των πρωτοετών στα πανεπιστήμια!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές Πολυτ. Κρήτης: «Δεν πάει άλλο – Η κατάσταση με τη φοιτητική στέγη έχει ξεφύγει!»

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για το 2024 – Τα ελληνικά ΑΕΙ που βρέθηκαν στη λίστα!

UNI LIFE & TIPS

Ζητήσαμε από το ChatGPT να κάνει roast τα ελληνικά πανεπιστήμια και ο bro δεν λογάριασε τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET