ΘΡΟΟΥΜΠΑΚ

Πράγματα που αγαπήσαμε ως έφηβοι και χωρίς ντροπή απολαμβάνουμε στο σήμερα

Είναι γεγονός ότι η εφηβεία αποτελεί μία ιδιαίτερη περίοδο για την πλειοψηφία των ανθρώπων, καθώς περιλαμβάνει τη μετάβαση από την παιδική στην ενήλικη ηλικία και όπως είναι αυτονόητο συνοδεύεται από πολλές αλλαγές.

Neopolis Team

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Είναι γεγονός ότι η εφηβεία αποτελεί μία ιδιαίτερη περίοδο για την πλειοψηφία των ανθρώπων, καθώς περιλαμβάνει τη μετάβαση από την παιδική στην ενήλικη ηλικία και όπως είναι αυτονόητο συνοδεύεται από πολλές αλλαγές. Το συγκεκριμένο διάστημα λοιπόν ο νέος όχι μόνο εξερευνά τον εαυτό του, αλλά επιλέγει και το περιβάλλον στο οποίο επιθυμεί να κινείται, υιοθετεί συνήθειες και αναζητά την προσωπική του σφραγίδα.

Αν λοιπόν ανατρέξουμε και στα δικά μας εφηβικά χρόνια, τότε σίγουρα θα αναπολήσουμε την όμορφη αυτή ηλικία και θα θυμηθούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που την έκαναν τόσο ξεχωριστή. Από τα trends της εκάστοτε περιόδου, μέχρι τον τρόπο ζωής, είναι κάποια πράγματα που αγαπούσαμε ιδιαίτερα ως έφηβοι και τα έχουμε εντάξει και στην ενήλικη πορεία μας χωρίς καμία ντροπή. Ποια είναι όμως αυτά; Σας τα απαντάμε όλα παρακάτω!

Layering

Το layering είναι μία τάση που φαίνεται να μη φεύγει ποτέ από τη μόδα και μας γυρίζει στην όμορφη περίοδο της εφηβείας. Ειδικά δε για τους απανταχού millennials το συγκεκριμένο trend αποτέλεσε καθημερινή επιλογή και συνόδευσε τα σχολικά τους χρόνια. Επειδή λοιπόν όπως είναι γνωστό η μόδα κάνει κύκλους, το layering έρχεται ακόμα μια φορά στο προσκήνιο και δίνει έμπνευση για ξεχωριστά outfits. Ιδανικό για άντρες και γυναίκες, μπορεί να προσφέρει στυλ και άνεση όλες τις εποχές του χρόνου.

Τέλος, αν θέλουμε να δώσουμε στο look επιπλέον νοσταλγικά vibes, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια διαχρονικά κομμάτια που δε βγαίνουν ποτέ εκτός εποχής, όπως είναι για παράδειγμα τα θρυλικά παπούτσια και ενδύματα από Converse.

Σειρές της εποχής

Ξεφεύγοντας από το κομμάτι της μόδας και ανοίγοντας μία συνδρομητική υπηρεσία streaming, όπως είναι το Netflix, παρατηρούμε μία ιδιαίτερα αγαπημένη τάση που μας ταξιδεύει στο παρελθόν. Αυτή δεν είναι άλλη από τη στροφή στις σειρές που πρωταγωνίστησαν στα εφηβικά μας χρόνια και φαίνεται να είναι πάντα επίκαιρες.

Από τα “Φιλαράκια”, μέχρι το “How I met your mother”, πολλοί από εμάς επιλέγουμε να παρακολουθήσουμε ακόμα μία φορά τη λατρεμένη μας σειρά και να νοσταλγούμε την εκάστοτε εποχή.

Τεχνολογικά gadgets

Αν και η τεχνολογία κάνει συνεχόμενα άλματα και τα σημερινά της επιτεύγματα μας αφήνουν μαγεμένους, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα τεχνολογικά gadgets που μονοπώλησαν τα εφηβικά μας χρόνια. Η στροφή αυτή συνδέεται κυρίως με τον vintage σχεδιασμό και το συναίσθημα της νοσταλγίας που συνοδεύουν τα gadgets του παρελθόντος.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι και η νέα γενιά που μεγαλώνει μέσα στην εποχή του AI, δείχνει να εντυπωσιάζεται από τα κομμάτια των περασμένων δεκαετιών και τα χρησιμοποιεί καθημερινά. Δεν πρέπει λοιπόν να μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι οι σημερινοί 20άρηδες ορμώμενοι από τον ρομαντισμό των προηγούμενων χρόνων χρησιμοποιούν κάμερες με φιλμ, vintage κινητά και άλλες συσκευές από το ένδοξο παρελθόν.

Χαλαρά πρωινά

Κλείνουμε το άρθρο με μία εφηβική συνήθεια που μπορούμε να απολαμβάνουμε και σήμερα χωρίς καμία ντροπή και αυτή δεν είναι άλλη από τα χαλαρά πρωινά. Είναι αλήθεια ότι η ενήλικη ζωή είναι συνυφασμένη με πολλές υποχρεώσεις και συνεπώς ο χρόνος που μένει για εμάς μειώνεται αισθητά. Είναι απαραίτητο όμως να δημιουργούμε προσωπικό χρόνο, στον οποίο όχι μόνο θα αποφορτιζόμαστε, αλλά θα κάνουμε και πράγματα που πραγματικά επιθυμούμε.

Μπορούμε λοιπόν να ξεκινήσουμε από τα πρωινά των σαββατοκύριακων (ή όποια άλλη ημέρα επιθυμούμε!), που οι περισσότεροι από εμάς δεν εργαζόμαστε, και να βρούμε κάποιες κενές ώρες στις οποίες απλά θα χαλαρώσουμε. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι στιγμές που περνάμε με τον εαυτό μας είναι πολύτιμες και συνεπώς οι ενοχές που είναι πιθανό να νιώσουμε δεν έχουν καμία βάση.

Κλείνοντας, είδαμε κάποια πράγματα που μας γυρνάνε στα εφηβικά μας χρόνια και ακόμα απολαμβάνουμε. Φυσικά η λίστα δε σταματά εδώ και προσαρμόζεται στον καθέναν από εμάς με βάση τις ανάγκες και επιθυμίες μας. Πάρτε λοιπόν ένα λεπτό με τον εαυτό σας, αναρωτηθείτε τι θέλετε να περιέχει η δική σας λίστα και κάντε το μέρος της καθημερινότητας!

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET