ΕΛΛΑΔΑ

Το Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκινά τη λειτουργία του στις 30 Νοεμβρίου – αυτής της χρονιάς!

It' s happening, everybody stay calm! 😱

Neopolis Team

27 Αυγούστου, 2024

Το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει αποτελέσει όλα αυτά τα χρόνια αγαπημένο αστείο του διαδικτύου και μια πηγή ατέλειωτης καζούρας προς τους Θεσσαλονικείς. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια νέα εποχή, όπου η λειτουργία του θα είναι πραγματικότητα κι όχι άλλο ένα ανέκδοτο, ωστόσο θα αναγκαστούμε να το κάνουμε.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα, σε εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη – Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας για τα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης erga.gov.gr» στη ΔΕΘ, ότι στις 30 Νοεμβρίου 2024 το Μετρό θα παραδοθεί στους πολίτες της πόλης, που έχουν δείξει τεράστια υπομονή η αλήθεια είναι.

«Το ρολόι δουλεύει αντίστροφα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι:

Δεν θα εγκαινιαστεί, αλλά θα παραδοθεί την 30η Νοεμβρίου. Σε 95 μέρες από τώρα.

Το εν λόγω μέσο θα αλλάξει τη ζωή μεγάλου μέρους των πολιτών, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί φοιτητές. Τόσο οι μετακινήσεις στο ΑΠΘ όσο και σε άλλα μέρη της πόλης για βραδινές εξόδους και όχι μόνο, θα διευκολυνθούν σημαντικά για χιλιάδες φοιτητές/ριες που σπουδάζουν στη συμπρωτεύουσα.

Η βασική γραμμή και η τιμή που θα έχει το εισιτήριο του Μετρό Θεσσαλονίκης 

Η βασική γραμμή, μήκους 9,6 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 13 σταθμούς, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό έως τη Νέα Ελβετία, καλύπτοντας κεντρικές αρτηρίες όπως η Μοναστηρίου, η Εγνατία και η Δελφών. Το δίκτυο αναμένεται να εξυπηρετεί με υψηλή συχνότητα δρομολογίων, με το διάστημα αναμονής να είναι αρχικά 2,5 λεπτά, ενώ μετά την επέκταση της γραμμής και την προσθήκη 15 νέων συρμών, η συχνότητα θα μειωθεί σε μόλις 1,5 λεπτά.

Ανάμεσα στους σταθμούς, να τονιστεί ότι θα βρίσκεται και η στάση «Πανεπιστήμιο», προσφέροντας στους φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ εύκολη πρόσβαση στη σχολή τους.

Ωστόσο, σκοπός των μετακινήσεων με το εν λόγω μέσο είναι, πέρα από εύκολες και γρήγορες, να είναι και οικονομικές. Το κόμιστρο λοιπόν που θα πληρώνουν οι επιβάτες για εισιτήριο διαρκείας 70 λεπτών, αγγίζει τα 0,90 ευρώ, ενώ αναμένουμε να μάθουμε και τις τιμές των φοιτητικών πακέτων κλπ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2025: Οι 5 Στρατιωτικές Σχολές που μείωσαν την ΕΒΕ μετά τις άδειες θέσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι σταθμοί που ανοίγουν στις 30/11 – Ανάμεσά τους και το «Πανεπιστήμιο»!

TECH NEWS

Πλέον μπορείς να βάλεις μουσική στο bio σου στο Insta, επιστρέψαμε σε MySpace εποχές!

TECH NEWS

Η ημερομηνία που αναμένεται να παρουσιαστούν τα iPhone 16 είναι πολύ κοντά!

ΕΛΛΑΔΑ

Καλό φθινόπωρο με νέες αυξήσεις στην τιμή του καφέ, έχουν βαλθεί να μας τον κόψουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET