ΕΛΛΑΔΑ

Καλό φθινόπωρο με νέες αυξήσεις στην τιμή του καφέ, έχουν βαλθεί να μας τον κόψουν!

Ούτε η εναλλακτική του σπιτικού καφέ δεν είναι λύση πια.

Neopolis Team

26 Αυγούστου, 2024

Το φθινόπωρο είναι για ζεστό τσαγάκι και καφέ στο κρεβάτι, όσο το pumpkin κεράκι καίει παραδίπλα. Το cozyness της συγκεκριμένης εποχής γενικότερα, είναι ο λόγος που δεν τα βάφουμε τόσο μαύρα με το τέλος του καλοκαιριού. Διαβάζοντας όμως για νέες αυξήσεις στην τιμή του καφέ, ψάχνουμε για τα κατάλληλα ρούχα στην ντουλάπα μας…

Έχοντας περάσει κάτι μήνες στη θάλασσα, στα μπιτσόμπαρα και κάτω από το aircondition, είσαι έτοιμ@ για τη μετάβαση σε μια πιο χουχουλάρικη καθημερινότητα, που σε εμπνέει για διαφορετικά πράγματα.

Τα βασικότερα προβλήματα ωστόσο για τη μετάβαση αυτή είναι δύο: Πρώτον, το φθινόπωρο κάνει skip τη χώρα μας, και δεύτερον, η αυξημένη τιμή του καφέ χαλάει όλη τη θετική προσέγγιση που προσπαθούμε να έχουμε γι’ αυτή την επιστροφή στην ρουτίνα!

Το ρόφημα που κρατάει sane το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, έχει υποστεί πολλά τα τελευταία χρόνια. Και κατ’ επέκταση οι λάτρεις του. Ξεκινήσαμε από το χάρτινο καλαμάκι που αλλοίωνε τελείως τη γεύση του, και καταλήξαμε στις συνεχείς αυξήσεις τιμών, καθιστώντας το αγαπημένο ρόφημα του λαού σε είδος πολυτελείας.

Καλό χειμώνα φθινόπωρο με νέες ανατιμήσεις στο καφεδάκι!

Το στάδιο λοιπόν που έχουμε πει τον καφέ, καφεδάκι, το έχουμε περάσει ήδη, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήταν αρκετό.

Το άνοιγμα των σχολείων δε θα είναι το μοναδικό κακό που θα φέρει μαζί του ο Σεπτέμβρης, καθώς στο άλλο χέρι κουβαλάει μεγάλη αύξηση των τιμών του ροφήματος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη στη χονδρική καταγράφεται άνοδος κατά 40-45% στην ποικιλία Arabica και κατά 65% στην ποικιλία Robusta.

Την ίδια ώρα, οι κάψουλες εσπρέσο που ήδη θεωρούνταν ακριβές και τις οποίες κρατάς καλά κρυμμένες όταν έρχεται κάποιος επίσκεψη στο σπίτι (admit it, μεταξύ μας θα μείνει), θα πάνε από 5€ στα 6€. Ενώ ο αλεσμένος εσπρέσο θα ταξιδέψει από τα 6€ στα 7,2€. Παρηγοριά δεν θα βρούμε ούτε στον ελληνικό καφέ δυστυχώς, καθώς από 3,9€ θα φτάσει τα 4,7€.

Τα ίδια και στα καταστήματα εστίασης…

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στα μαγαζιά, αφού μετά την επαναφορά του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, οι καταστηματάρχες προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις σε περίπτωση που ανατιμηθεί η πρώτη ύλη. Καταλάβατε πώς θα πάει αυτό.

Ίσως τελικά, το τσάι δεν είναι τόσο κακό υποκατάστατο, θα πούμε εμείς.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2025: Οι 5 Στρατιωτικές Σχολές που μείωσαν την ΕΒΕ μετά τις άδειες θέσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι σταθμοί που ανοίγουν στις 30/11 – Ανάμεσά τους και το «Πανεπιστήμιο»!

TECH NEWS

Πλέον μπορείς να βάλεις μουσική στο bio σου στο Insta, επιστρέψαμε σε MySpace εποχές!

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκινά τη λειτουργία του στις 30 Νοεμβρίου – αυτής της χρονιάς!

TECH NEWS

Η ημερομηνία που αναμένεται να παρουσιαστούν τα iPhone 16 είναι πολύ κοντά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET