ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνονται οι Περσείδες απόψε και αύριο βράδυ, γεμίζοντας με πεφταστέρια τον ουρανό!

Αν βρίσκεσαι μακριά από την Αττική, ευκαιρία να απολαύσεις το ουράνιο θέαμα.

Neopolis Team

12 Αυγούστου, 2024

Ο Αύγουστος είναι αγαπημένος μήνας, όταν μας απασχολεί με τα ουράνια φαινόμενά του και όχι με τις φωτιές του. Δυστυχώς, φέτος το κάνει και με τα δύο.

Ενώ ετοιμαζόμασταν για την κορύφωση της καθιερωμένης καλοκαιρινής βροχής πεφταστεριών, τις διάσημες Περσείδες, τα γεγονότα μας πρόλαβαν. Το πολυπόθητο αεράκι που αποζητάμε κάθε καλοκαίρι για να μας δώσει μια ανάσα από τον καύσωνα, ήρθε και μαζί του έχει φέρει για άλλη μία χρονιά ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που καίνε ό,τι έχει απομείνει από πράσινο στην Αττική.

Αν είσαι τυχερ@ και βρίσκεσαι μακριά από την Αττική αυτές τις μέρες, που έχει καλυφθεί από μαύρα σύννεφα καπνού, τότε μπορείς να αφιερώσεις τις βραδιές σου στο όμορφο αστρονομικό θέαμα που συντροφεύει τα καλοκαίρια μας.

Η φωτεινότερη βροχή διαττόντων αστέρων φτάνει στην κορύφωσή της απόψε και αύριο ( Δευτέρα 12 Ιουλίου & Τρίτη 13 Ιουλίου) έχοντας ξεκινήσει ωστόσο από τις 17 Ιουλίου. Το φαινόμενο αναμένεται να ρίξει αυλαία στις 24 Αυγούστου, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.

Όπως σημειώνει ο Χρύσανθος Φάκας, Πρόεδρος Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου:

Αυτή τη στιγμή η γη μας περνά από ένα σημείο όπου στο παρελθόν ένας κομήτης, ο Κομήτης Σουίφτ Τατλ άφησε αρκετά υπολείμματα και αυτά τα πετραδάκια, τα απορροφά η γη, η βαρύτητα της και αρχίζουν να εξαϋλώνονται στον ουρανό, έτσι κάθε βράδυ έχουμε αυτό το πανέμορφο φαινόμενο των Περσείδων.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «Την Δευτέρα και Τρίτη που είναι και η κορύφωση, η Σελήνη θα δύει μετά τα μεσάνυχτα, άρα μετά τα μεσάνυχτα θα είναι εντονότερο το φαινόμενο και για όσους είναι υπομονετικοί και μείνουν μέχρι τα μεσονύχτιες ώρες θα απολαύσουν ένα υπερθέαμα».

Οι Περσείδες είναι ορατές με γυμνό μάτι, ενώ όσο πιο μακριά βρίσκεσαι από τα πυκνά φώτα μιας πόλης, τόσο καλύτερη η ορατότητα. Επίσης, συνιστάται η παρατήρηση να ξεκινήσει από τις 11 το βράδυ και μετά, οπότε να η ευκαιρία για εκείνο το ολονύκτιο ταρατσάτο ραντεβού που σχεδίαζες με τ@ φίλ@ σου αλλά όλο αναβάλλατε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στα πατίνια θέλει να βάλει η Θεσσαλονίκη, γιατί μπούχτισε πια με τη φασούλα τους!

ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα για φέτος χάρισε ο αξεπέραστος Μίλτος Τεντόγλου!

SPILL THE TEA

Στη Μύκονο διακοπάρει ο Michele Morrone, aka ο πρωταγωνιστής των ταινιών «365 Μέρες»!

ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα χρήματα που παίρνουν οι Έλληνες αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο!

ΕΛΛΑΔΑ

H Εμμανουέλα Κατζουράκη επέζησε από τα Τέμπη και κατέκτησε την 5η θέση στο Παρίσι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET