ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στην Κίνα δημιουργήθηκε σχολή που δίνει πτυχίο στα προξενιά και το management γάμου!

Πτυχίο στα προξενιά και τη διοργάνωση γαμήλιων event; Πού υπογράφουμε;

Neopolis Team

12 Αυγούστου, 2024

Pexels

Τα επαγγέλματα γύρω από τον γάμο υπάρχουν καιρό τώρα σε όλο τον κόσμο, αλλά το πτυχίο στον γάμο είναι μια πρωτοτυπία της Κίνας που, ομολογουμένως, μας τραβάει την προσοχή. Φαντάσου το αντικείμενο σπουδών σου να είναι η διοργάνωση γαμήλιων events και τα συνοικέσια. Ακούγεται πολύ fun.

Το Vocational University of Civil Affairs του Πεκίνου παρέχει πλέον ένα σχετικό 4ετές πρόγραμμα, που επιδιώκει να βγάλει ανθρώπους εκπαιδευμένους πάνω στον «κύκλο του γάμου και της οικογένειας», καθώς παρατηρεί έλλειψη… ταλέντου στον τομέα.

Οι σπουδές αφορούν το προξενιό, την προγαμιαία συμβουλευτική, τις άδειες και τις υπηρεσίες γάμου, καθώς και τη συμβουλευτική πριν το διαζύγιο. Με λίγα λόγια, έχει να κάνει με τη διαχείριση του θεσμού, όπως δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Γαμήλιου Πολιτισμού και Τεχνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του πανεπιστημίου, Yu Xiaohui, στο NBC.

Ξεκινά πριν ένα ζευγάρι δημιουργήσει μια οικογένεια – από το προξενιό, την προγαμιαία συμβουλευτική, τον γάμο και στη συνέχεια επεκτείνεται μέχρι τη συμβουλευτική πριν από το διαζύγιο.

Ορισμένα από τα μαθήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι η κοινωνιολογία, ο σχεδιασμός και η οικονομία του γάμου, οι οικογενειακές αξίες και οι οικογενειακές πολιτικές, με τους φοιτητές να μπορούν να κάνουν την πρακτική τους σε κάποιο πρακτορείο που ειδικεύεται στον τομέα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπαίνει σε εφαρμογή για πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβρη και αφορά 70 προπτυχιακούς φοιτητές σε 12 επαρχίες, όπως είπε σε τοπικά μέσα ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, Zhao Honggang.

Η δημιουργία του είναι αποτέλεσμα των προβληματισμών της χώρας για τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, κάτι περισσότερο από τον μισό πληθυσμό των ηλικιών 25-29 παραμένει ανύπαντρο, ενώ οι γάμοι σε μεγάλη ηλικία γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο.

Το Vocational University of Civil Affairs είναι γενικότερα ένα νεοσύστατο ίδρυμα από το Υπουργείο Αστικών Υποθέσεων της Κίνας. Πέρα από το marriage management, ασχολείται επίσης με την υγεία, την κοινωνική εργασία, καθώς και τo management… κηδειών.

Πρόκειται και πάλι για το πρώτο πρόγραμμα σπουδών της χώρας γύρω από το αντικείμενο και στοχεύει να προσφέρει στους φοιτητές του δεξιότητες γύρω από την ταρίχευση και συντήρηση του ανθρώπινου σώματος, την παρηγοριά, την αποτέφρωση και τη συντήρηση εξοπλισμού κηδειών. Οκ, αυτό δεν ακούγεται το ίδιο fun με τις σπουδές στο γάμο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Μειώνονται συνεχώς οι φοιτητές – Πάνω από 1000 οι κενές θέσεις φέτος!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο ο 66χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στη Βάρη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εσωτερικό Erasmus: Ξεκινά από το νέο ακαδημαϊκό έτος το πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ – Ανησυχία για την ερήμωση των περιφερειακών παν/μίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET