ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο ο 66χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στη Βάρη!

Όπως σημειώνεται, ο άνδρας αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα.

Neopolis Team

7 Αυγούστου, 2024

Στην αρχή του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου, την επικαιρότητα απασχόλησε η φωτιά που ξέσπασε στη Βάρη. Ακριβώς δύο μήνες μετά, έχουμε τη σύλληψη ατόμου για τον εν λόγω εμπρησμό και η ταυτότητά του σοκάρει λίγο παραπάνω από άλλες φορές. Ή και όχι. Έχουμε μάθει πια ότι πίσω από τα πιο «καθωσπρέπει» και υπεράνω υποψίας άτομα, κρύβονται συχνά οι πιο απεχθείς ενέργειες.

Ένας 66χρονος άντρας λοιπόν, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας και σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για καθηγητή Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, είναι διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο Πάντειο, ενώ για 5 χρόνια -από το 2008 έως το 2013- είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών. Ο ίδιος έχει πτυχίο από το Οικονομικό τμήμα του ΑΠΘ.

Στο υλικό από τις κάμερες φαίνεται και τις τέσσερις φορές που ξεκίνησαν οι φωτιές να βρίσκεται κοντά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο από αυτές έχει καταγραφεί την ώρα που έβαζε τις φωτιές. Το υλικό αυτό τέθηκε υπόψιν του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Στην παραπάνω εικόνα που δημοσιεύει το TheTOC απεικονίζεται ο 66χρονος να περπατά σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, στις 8 Ιουνίου 2024, κοντά στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά.

Τα ψυχικά προβλήματα του 66χρονου και η ομολογία του

Όπως σημειώνεται, ο άνδρας αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε ότι με αναπτήρα έβαλε 4 άλλες φωτιές στις 8 και 9 Ιουνίου και όχι την επίμαχη, στην περιοχή Χέρωμα Βάρης. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμπρησμού από πρόθεση τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, προχώρησαν στην ταυτοποίηση του υπόπτου αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και μαρτυρίες.

Σύμφωνα, ακόμα, με τον νέο ποινικό κώδικα, οι ποινές κάθειρξης που προβλέπονται είναι έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια και έως 20 χρόνια για εμπρησμούς από πρόθεση.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Μειώνονται συνεχώς οι φοιτητές – Πάνω από 1000 οι κενές θέσεις φέτος!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εσωτερικό Erasmus: Ξεκινά από το νέο ακαδημαϊκό έτος το πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ – Ανησυχία για την ερήμωση των περιφερειακών παν/μίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET