ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εστίες Βόλου: VIP καταστάσεις με μόνο 40 δωμάτια για τους πρωτοετείς!

Πιο πιθανό να πετύχεις το τζόκερ παρά δωμάτιο...

Neopolis Team

5 Αυγούστου, 2024

Οι φοιτητικές εστίες Βόλου αναμένουν να καλωσορίσουν τους πρωτοετείς, που πριν λίγες ημέρες έμαθαν ότι πέρασαν στο Παν/μιο Θεσσαλίας. Με την ανακοίνωση των βάσεων να βρίσκεται στο παρελθόν, οι soon to be φοιτητές σε όλη τη χώρα βρίσκονται στη «μάχη» εύρεσης σπιτιού ή εξασφάλισης ενός δωματίου στις φοιτητικές εστίες για σημαντικά πιο οικονομικές σπουδές.

Το δεύτερο σενάριο είναι και το ιδανικό – αν σκεφτούμε πού έχουν φτάσει τα ενοίκια των φοιτητικών σπιτιών -, αλλά είναι επίσης εξίσου δύσκολο. Πολλοί είναι οι φοιτητές που παλεύουν να κάνουν δικό τους ένα δωμάτιο και ο αριθμός… 40 σίγουρα δεν τους καλύπτει.

Στην περίπτωση του Παν/μίου Θεσσαλίας ωστόσο, αυτές είναι οι διαθέσιμες εστίες τις οποίες διεκδικούν 1.889 πρωτοετείς!

 

Εν όψει της έναρξης των ηλεκτρονικών εγγραφών στα τμήματα του Ιδρύματος, οι φοιτητές ετοιμάζονται στη συνέχεια να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και τις αιτήσεις τους για δωρεάν στέγη στις Φοιτητικές Εστίες Βόλου. Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά, το ποσοστό των δυσαρεστημένων θα είναι πολύ μεγάλο, καθώς μόλις το 2% θα πάρει το μαγικό κλειδάκι. Και παρά τον ελάχιστο αριθμό εστιών, δεν προσφέρονται άλλες δυνατότητες δωρεάν στέγασης, όπως π.χ. σε ξενοδοχεία.

Ποια τα κριτήρια επιλογής φοιτητών για διαμονή στις Φοιτητικές Εστίες

Όπως πάνω-κάτω γνωρίζουμε όλοι, τα κριτήρια είναι κυρίως οικονομικά, ενώ αφορούν επίσης την οικογενειακή κατάσταση και λόγους υγείας.

Για να μείνει ένας πρωτοετής στη φοιτητική εστία Βόλου, θα πρέπει να καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από την ημερομηνία εγγραφής τους στο τμήμα και μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των ηλεκτρονικών εγγραφών που αναμένεται να οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας. Αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από 40 που είναι τα διαθέσιμα δωμάτια, γίνεται επιλογή όσων θα λάβουν το πολυπόθητο κλειδί με βάση οικονομικοκοινωνικά κριτήρια.

Δυστυχώς, παρότι έχει δρομολογηθεί το σχέδιο δημιουργίας επιπλέον 500 δωματίων στο οικόπεδο της πρώην Βαμβακουργίας, αυτό δε θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον για να ικανοποιηθούν οι τωρινές ανάγκες.

Τι παρέχει το «πακέτο» της φοιτητικής εστίας

Κάθε δωμάτιο διαθέτει κρεβάτι, κομοδίνο, συρταριέρα, ντουλάπα, ψυγείο, τηλεόραση, γραφείο, καρέκλα και ατομικό μπάνιο. Σε όσους φοιτητές το ζητήσουν προσφέρονται ακόμη και κλινοσκεπάσμαρα. Επίσης, θέρμανση λειτουργεί όλο το 24ωρο, υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ και άμεση πρόσβαση στη φοιτητική λέσχη όπου λειτουργεί το εστιατόριο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ – Ανησυχία για την ερήμωση των περιφερειακών παν/μίων!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET