ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

13 τρόποι να κάνεις το καλοκαίρι να διαρκέσει πιο πολύ, αν νιώθεις πως έχεις χάσει ήδη αρκετά!

Στον Αύγουστο κρύβεται όλο το ζουμί εξάλλου!

Όπως όλα τα ωραία, έτσι και το καλοκαίρι νιώθεις ότι περνάει με ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Πώς σπάει αυτή η κέλτικη κατάρα τέλος πάντων που έχει πέσει πάνω στα όμορφα της ζωής; (μόνο σοβαρές απαντήσεις)

Μόλις χθες ήταν που πανηγυρίζαμε επειδή μπήκε ο Ιούνιος και κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι που απλώνεται μπροστά μας. Αυτό όντως ξεδιπλώθηκε, αλλά… ξέχασε να μας πάρει μαζί. Διότι το ημερολόγιο γράφει Αύγουστος, όμως το γενικό feeling είναι ότι έχουμε δύο μήνες ακόμα μπροστά μας. Αν κάνουμε ομαδικό gaslight, πιστεύετε μπορεί να γίνει όντως πραγματικότητα; 🤔

Η μία θεωρία υποστηρίζει ότι γι’ αυτό ευθύνεται η εξεταστική και το γεγονός ότι φέτος κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Όταν ξεχνάς τι μέρα της εβδομάδας είναι επειδή παλεύεις νυχθημερόν να καλύψεις την ύλη του εξαμήνου, επόμενο είναι να κυλάει ο χρόνος και να αισθάνεσαι ότι έχεις ξεμείνει πίσω.

Το καράβι όμως δεν έχει σαλπάρει ακόμα – όχι για το τελευταίο του ταξίδι τουλάχιστον. Το καλοκαιράκι έχει ψωμί ακόμα – κάτι τελευταίες φέτες μεν, αλλά έχει ψωμί –, οπότε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρατείνω το χρόνο λοιπόν, σκέφτηκα μερικές ιδέες που θα χαρίσουν αυτή την ψευδαίσθηση και θα κάνουν το καλοκαίρι να διαρκέσει περισσότερο!

1 Ξεκίνα τη μέρα σου από νωρίς

Προτού με δικάσεις για το ξυπνητήρι στις διακοπές, let me explain. Ξυπνώντας κατά τις 10 και όχι το μεσημέρι που συνηθίζεις, θα νιώσεις σαν να διπλασιάζεις το 24ωρο σου. Μπορεί τώρα να μη σου λένε κάτι οι 3 ώρες παραπάνω, αλλά το γεγονός ότι θα ξυπνήσεις από νωρίς, φτιάχνοντας το πρωινό σου και στη συνέχεια το πρόγραμμά σου, αντί να σηκώνεσαι στη μέση της μέρας με βαρύ κεφάλι και καμία απολύτως όρεξη για το οτιδήποτε, τότε θα δεις τη διαφορά. Ξεκινώντας τη μέρα σου νωρίτερα, τη μεγαλώνεις. Αν το εφαρμόσεις σε όλο το υπόλοιπο του καλοκαιριού, κατ’ επέκταση θα το μεγαλώσεις και αυτό. Τι, όχι;

2 Θέλει και το καλοκαίρι το πρόγραμμά του

Οι μήνες Ιούνιος-Ιούλιος, μας δίδαξαν πως όσο αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και λέμε συνεχώς «θα, θα, θα…», καταλήγουμε να μην κάνουμε τίποτα πέρα από το καθιερωμένο bedrotting. Γέμισε το πρόγραμμά σου με δραστηριότητες, πράγματα που θες να δεις, ανθρώπους που θες να συναντήσεις, έτσι ώστε να ανυπομονείς για ό,τι είναι να φέρει η κάθε μέρα αυτό το διάστημα που απομένει. Η προσμονή είναι γνωστό ότι κάνει το χρόνο να κυλάει πιο σιγά.

3 Η λύση είναι μία: πάμε παραλία…

Οι ώρες στην παραλία κυλούν αργά, αλλά καθόλου βασανιστικά. Ο χρόνος παθαίνει κάποια επιβράδυνση όταν βρίσκεσαι στην ξαπλώστρα σου και παίρνεις χρώμα, σαν να θέλει κι εκείνος να κρατήσουν περισσότερο αυτές οι στιγμές. Όσο πιο πολύ μένεις στην παραλία τόσο πιο πολύ χορταίνεις summer vibes και δεν αισθάνεσαι ότι σπατάλησες τις διακοπές σου. Το γεγονός ότι δεν πήγες σε κάποιο νησάκι, δεν σε εμποδίζει στο ελάχιστο από το να απολαύσεις τα μπάνια σου.

4 …Ή και κάπου πιο μακριά

Οι μικρές εξορμήσεις μέσα στην εβδομάδα είναι θεραπευτικές. Επίσης, η γλυκιά αυτή κούραση που σου προσφέρουν, σε κάνει το βράδυ να ξεφυσάς για τα πονεμένα σου ποδαράκια και ταυτόχρονα να χαμογελάς για τις αναμνήσεις που δημιούργησες.

5 Καθιέρωσε τα lazy days σου, τα αξίζεις

Ζητούμενο δεν είναι να σπαταλήσεις και την τελευταία σπιθαμή ενέργειας μέσα σου. Άλλωστε σε θέλουμε φρέσκ@ και ανανεωμέν@ από φθινόπωρο. Αν μία μέρα δεν είσαι στο mood για εξαλλοσύνες, τότε άναψε ερκοντίσιον, άραξε στο κρεβάτι και χάζεψε ατελείωτα στα σόσιαλ μίντια ή δες για χιλιοστή φορά «Παρά Πέντε». Είναι κι αυτές οι τεμπέλικες μέρες ένα προνόμιο του καλοκαιριού που κάνουν τις ώρες να περνούν αφόρητα αργά (περίεργο τιπ, but it works). Γενικότερα, φρόντισε οι μέρες σου να έχουν ποικιλία.

6 Βγες από το comfort zone σου

Μην κολλάς συνεχώς στα ίδια και στα ίδια. Κάνε πράγματα για τα οποία ανυπομονείς ή ψιλοφοβάσαι κιόλας, για να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας και να αισθανθείς πως ζεις. Μόνο τότε ο χρόνος σου θα μεγαλώσει και δε θα νιώσεις στιγμή πως τον σπατάλησες. Μπορεί να μην καταλήγεις ευχαριστημέν@ πάντα, αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ότι δοκίμασες κάτι διαφορετικό αποκτώντας μια επιπλέον εμπειρία.

7 Ξεκίνα μια μεγάλη σειρά στην τηλεόραση ή μια σειρά βιβλίων

Θέλεις να ξεκινήσεις κάτι μεγάλο στο οποίο θα αφοσιωθείς πλήρως; Οι παλιές καλές σειρές των 12 σεζόν, από 20 επεισόδια η κάθε μία, είναι για σένα. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις μία σειρά βιβλίων, αρκεί να βεβαιωθείς ότι σ’ αρέσει και ότι σε έχει απορροφήσει η πλοκή, για να ανυπομονείς να προχωρήσεις στο επόμενο βιβλίο. Αποκτούν ένα τελείως διαφορετικό νόημα οι μέρες σου όταν σε «καταπίνει» μια ιστορία που υπάρχει παράλληλα με εσένα.

8 Κράτα λογαριασμό με όσα κάνεις καθημερινά

Κάτι σαν το ημερολόγιο που κρατούσες μικρ@. Αποτυπώνοντας στο χαρτί όσα ζεις την κάθε μέρα, δίνεις διάρκεια στις στιγμές σου και επιστρέφοντας σε αυτές, συνειδητοποιείς ότι τελικά ήταν πολλές και διαφορετικές. Ο Αύγουστος μπορεί να είναι ένας μήνας, αλλά είναι από τους πλουσιότερους. Φρόντισε να κάνεις πράγματα που όταν θα διαβάζεις, θα νιώθεις ότι έζησες έναν όμορφο μήνα και ότι το καλοκαίρι σου δεν πέρασε χωρίς να ακουμπήσει. Από βόλτες στην πόλη με παγωτό στο χέρι, μέχρι sleepover σε ταράτσα με ταινίες της Disney.

9 Απόκτησε ένα καινούριο ενδιαφέρον/χόμπι 

Ξεκλειδώνοντας ένα νέο ενδιαφέρον, είναι σαν να ξεκλειδώνεις μια νέα πλευρά του εαυτού σου την οποία δεν είχες ανακαλύψει ακόμα. Το καλοκαίρι αυτό θα μείνει στο μυαλό σου ως το καλοκαίρι που ανακάλυψες τη νέα αγαπημένη σου ασχολία, κι αυτό θα του χαρίσει πολλούς πόντους.

10 Δοκίμασε να φτιάξεις όλες εκείνες τις συνταγές που ανέβαλες μέσα στη χρονιά

Όταν δεν αρνούμαστε να καλύψουμε τις βιολογικές μας ανάγκες λόγω της αίσθησης ματαιότητας που προσφέρει ο καύσωνας, λιγουρευόμαστε νέα σνακ και γλυκάκια να δοκιμάσουμε. Τι περιμένεις; Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία να τη δεις Στέλιος Παρλιάρος στην προσωπική σου κουζίνα, προτού μπεις ξανά σε πρόγραμμα και η ρουτίνα κλέψει τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σου.

11 Λίγη γυμναστικούλα δεν έβλαψε ποτέ

Το αίσθημα της εξάντλησης και της βαρεμάρας δεν προέρχεται πάντα από ψυχολογικά αίτια. Χρειάζεται ένα boostάρισμα το ίδιο σου το σώμα για να μεταδοθεί αυτό και στην ψυχή σου, οπότε αν δε θες να περνάς άλλο τις ώρες σου κοιτώντας το ταβάνι και παθαίνοντας κρίσεις πανικού για όλα όσα χάνεις, δώσε στο κορμί σου λίγη κίνηση και κίνητρο για να ζήσει αυτό τον τελευταίο μήνα όσο πιο γεμάτα μπορεί. Δε μιλάω για συνδρομή στο γυμναστήριο, αρκεί ένα τρεξιματάκι ή ακόμα και περπάτημα στο πάρκο της γειτονιάς σου.

12 Reconnect with nature, το λέει και το TikTok

H επαφή με τη φύση είναι σαν να επισκέπτεσαι έναν άλλον πλανήτη. Είναι τόσο σπάνιο στην καθημερινότητά σου, που θα  νιώσεις λες και μπήκες σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Το χρειάζεσαι αυτό το διάλειμμα από τη βαβούρα του κέντρου, ενώ η αλλαγή περιστάσεων λειτουργεί πάντα θετικά στην ψυχολογία σου. Reconnect with nature λοιπόν, ασχέτως το λόγο.

13 Μην ασχοληθείς καθόλου με τα μαθήματα του Σεπτέμβρη

Εκτός κι αν γράφεις στις αρχές του μήνα (σόρι, νόου τσόισις λεφτ). Σε άλλη περίπτωση, άσε τον εαυτό σου να ευχαριστηθεί τον Αύγουστο και ανάβαλλε τις ανησυχίες για το μέλλον. Είναι από τις λίγες φορές που δικαιολογείται να το κάνεις. Ένας μήνας χωρίς ανησυχίες για τη σχολή, είναι πάντα ένας κερδισμένος μήνας! Το φετινό καλοκαίρι άλλωστε αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε παρατεταμένα με την εξεταστική, οπότε δικαιούμαστε αυτό το break.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού λοιπόν και make it count! ☀️🌴 🌊🍉🏖

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET