ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

Παρά τις δυσκολίες διορισμού, τα Παιδαγωγικά είναι στην κορυφή των προτιμήσεων.

Neopolis Team

16 Ιουλίου, 2024

Πέρασε κιόλας μία εβδομάδα απ’ όταν άνοιξε η πλατφόρμα των Mηχανογραφικών. Αυτό σημαίνει ότι η διορία λήγει, κι αν δεν έχεις πατήσει ακόμα υποβολή στο michanografiko.it.minedu.gov.grτι ακριβώς περιμένεις;;;

Η Πέμπτη 18 Ιουλίου είναι η τελευταία μέρα που μπορείς να ξεμπερδεύεις με το μηχανογραφικό σου (μέχρι τις 23:59) και από εκεί και έπειτα να περιμένεις την ανακοίνωση των βάσεων. Μην ξεχνάς επίσης τη δυνατότητα υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού. Τη συμπλήρωση αυτού έχουν το δικαίωμα να κάνουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, καθώς επίσης και οι τελειόφοιτοι που απέκτησαν απολυτήριο Λυκείου το 2024, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις Πανελλήνιες.

Το Παράλληλο Μηχανογραφικό αφορά ειδικότητες σε Δημόσιες ΣΑΕΚ που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας / το Υπουργείο Υγείας / το Υπουργείο Τουρισμού / το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΛΓΟ Δήμητρα) / το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΔΠΑ) και αφορούν στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2024.

Ποιες σχολές κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των υποψηφίων

Όπως διαβάζουμε στο alfavita.gr, ύστερα από έρευνα που έγινε το διάστημα 28 Ιουνίου – 11 Ιουλίου, σε 178 υποψήφιους όλων των Επιστημονικών Πεδίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα κυριαρχούν στις προτιμήσεις, ενώ σημαντικό ποσοστό κατακτούν και τα Τμήματα Πληροφορικής.

Πιο αναλυτικά, το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων φέτος είναι αποφασισμένο να έχει μέσα στις 3 πρώτες προτιμήσεις του τα Παιδαγωγικά Τμήματα που οδηγούν στο επάγγελμα του δασκάλου και δευτερευόντως ορισμένες καθηγητικές σχολές.

«Έχουμε πάρα πολλούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Πρέπει να μειωθεί αυτός ο αριθμός υπέρ των μόνιμων διορισμών. Το κριτήριο με το οποίο αυτό θα γίνει, είναι οι ανάγκες των μαθητών. (…) Φέτος θα έχει μεγαλύτερη έμφαση στη δευτεροβάθμια. Του χρόνου ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και να έχει μεγαλύτερη έμφαση στην πρωτοβάθμια» σημείωνε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας.

Την ίδια ώρα, όπως είπαμε, έδαφος κερδίζουν και τα Τμήματα Πληροφορικής, μια αναμενόμενη εξέλιξη, αν σκεφτούμε ότι βασικό κριτήριο των υποψηφίων είναι η γρήγορη και εύκολη εύρεση εργασίας. Το ίδιο το Υπ. Παιδείας καταστρώνει σχέδια για αύξηση των εισακτέων σε αντίστοιχες σχολές, για να ικανοποιηθεί η αγορά.

Διάβασε κι αυτό

Μεγάλη η ανάγκη των επιχειρήσεων για απόφοιτους Πληροφορικής και Επικοινωνιών!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET