ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι τωρινοί φοιτητές σε ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, μπορούν να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου!

Σύγχυση στους φοιτητές έχει προκαλέσει η συγχώνευση του ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας και τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δικαίως αναρωτιούνται για τον τίτλο του πτυχίου τους αλλά και τις συγχωνεύσεις των τμημάτων. Ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη του τόνισε ότι “είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, […]

Neopolis Team

20 Δεκεμβρίου, 2017

Σύγχυση στους φοιτητές έχει προκαλέσει η συγχώνευση του ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας και τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δικαίως αναρωτιούνται για τον τίτλο του πτυχίου τους αλλά και τις συγχωνεύσεις των τμημάτων.

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη του τόνισε ότι “είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, αλλά δεν είναι η απλή συνένωση των δύο. Δημιουργούμε τμήματα με νέα γνωστικά πεδία, αναβαθμίζονται τα προγράμματα σπουδών των υπαρχόντων τμημάτων, τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα με κάποια πρόσθετα μαθήματα να πάρουν πτυχίο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν τεράστιες συναινέσεις για το εγχείρημα“.

Οι φοιτητές λοιπόν που σπουδάζουν στα δύο ΤΕΙ, θα μπορούν από τη νέα χρονιά να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αν το θέλουν, αρκεί να αναζητήσουν τα πρόσθετα που πρέπει να κάνουν.

Το κάθε τμήμα θα αποφασίσει για το ποια μαθήματα χρειάζεται να παρακολουθήσει ο κάθε απόφοιτος που θα θελήσει να πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, γι’αυτό θα υπάρχει μεταβατική περίοδος, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ποια θα είναι η έδρα του νέου Πανεπιστημίου;

Η έδρα του ιδρύματος θα είναι στο Αιγάλεω, ωστόσο θα υπάρχει κάποια τμήματα και στον Πειραιά. “Οι διετείς δομές συζητούμε να βρίσκονται και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως στον Ασπρόπυργο την Μάνδρα και στην Ελευσίνα”, κατέληξη ο υπουργός Παιδείας.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET