ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Δεν είναι ιδέα μας, οι GenZers δείχνουν όντως μεγαλύτεροι από τους Millennials και υπάρχει λόγος!

Ξεκάθαρη νίκη των Millennials σε αυτό το κομμάτι, σόρι...

Η σχέση μεταξύ Μillennials και Gen Z θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εμπόλεμη. Δεν έχει κηρυχθεί κάτι επίσημα, αλλά πίσω από τις κουρτίνες υπάρχουν εντάσεις, διαμάχες, ανταγωνισμός, ζήλεια. Ανάμεσά τους πλανάται ένα μόνιμο ‘who did it better’, που εξηγείται εύκολα.

Η γενιά των Millennials είναι αυτή που αδιαμφισβήτητα έκανε τη μεγάλη διαφορά. Έφερε τον πλανήτη σε ένα νέο era, αυτό της τεχνολογίας, της συνεχούς προόδου, της σκληρής κι αποδοτικής δουλειάς. Στα πιο αρνητικά, έκανε το άγχος μόνιμο state, καθώς επίσης σύστησε στον κόσμο τα social media. Το τελευταίο πάει και στις δύο κατηγορίες – τόσο σε αυτή με τα θετικά όσο με τα αρνητικά, για ευνόητους λόγους.

Η Gen Z λοιπόν, έλαβε μια εύφορη γη και καλείται να τη συντηρήσει αλλά και να την εμπλουτίσει. Όπως συνηθίζεται (ή θα συνηθίζεται από εδώ και πέρα), αρνείται να δώσει τα εύσημα στους προκατόχους της, αντιθέτως, τους τσιγκλάει με πράγματα που ξέρει ότι πονάνε. Αποκαλούν τους Millennials ξεπερασμένους, τους κατηγορούν για boomer behaviour και γενικότερα κοντράρονται μαζί τους χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο. Απλά βγαίνει ο alpha εαυτός μπροστά, που θέλει να εδραιώσει την ανωτερότητά του.

Είναι η στιγμή της Gen Z να λάμψει και για να γίνει αυτό, πρέπει να αποδείξει την υπεροχή της απέναντι στην προηγούμενη γενιά.

Η τελευταία όμως, κρατά ακόμα κάποιους σημαντικούς άσους στο μανίκι της. Ένας από αυτούς, όπως επισημαίνεται συχνά πυκνά, έχει να κάνει με την εμφάνιση. Οκ, ξεκάθαρα δεν υπερείχαν σε αυτό το κομμάτι πίσω στα 10s, όταν πέρναγαν την εβηφεία τους με emo style και βράκες, αλλά είναι αλήθεια ότι οι Millennials δείχνουν πιο φρέσκοι από τη Gen Z, ακόμα κι αν μιλάμε για age gap πάνω από δεκαετία.

@jordan_the_stallion8 #stitch with @staying up podcast #fypシ ♬ original sound – Jordan_The_Stallion8

Παρά την τεράστια βιομηχανία γύρω από το skincare που αναπτύχθηκε χάρη στη Gen Z κυρίως, τα άτομα που ανήκουν σε αυτή φαίνεται να μεγαλοδείχνουν και να γερνούν με γρηγορότερους ρυθμούς από τους Millennials. Κάτι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με παραδείγματα γύρω μας, αλλά και σε πιο διάσημες περιπτώσεις.

Μην πάτε πολύ μακριά. Πάρτε παράδειγμα το ‘Bridgerton‘ που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Δύο από τις πρωταγωνίστριες, Penelope και Eloise, ξεκίνησαν ως έφηβες στη σειρά, ενώ στην πραγματικότητα είναι 37 και 34 αντίστοιχα. Ή σε εγχώριο επίπεδο, όλοι πάθαμε σοκ όταν μάθαμε την ηλικία της Μαρίνας Σάττι!

Από την άλλη, σκεφτείτε νέους stars και πόσο μεγαλύτεροι δείχνουν. Millie Bobby Brown, Sabrina Carpenter (το petite καλούπι της είναι το μόνο που μας κρατά από το να την κάνουμε για άνω των 30), ο Jack Harlow.

Σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από τη νεότητα της γενιάς της χιλιετίας και αντίστοιχα, το «μεγαλοδείχνω» των Z. Ως βασικότεροι όμως, παρουσιάζονται οι παρακάτω:

Επεμβάσεις ομορφιάς

Σύμφωνα με δηλώσεις της δερματολόγου Courtney Rubin στο Huffpost, οι εν λόγω επεμβάσεις έχουν ξεκινήσει να γίνονται πολύ πιο γρήγορα όσον αφορά την ηλικία, τα τελευταία χρόνια. Μέχρι χθες, τα δεδομένα ήθελαν οι επισκέψεις αυτές να γίνονται από ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, με σκοπό να διορθώσουν τα σημάδια του χρόνου.

Πλέον, πολλά άτομα στα 20s τους απευθύνονται σε αισθητικούς ή χειρούργους πλαστικούς για επανορθωτικές επεμβάσεις που στην ουσία δεν χρειάζονται. Ή τέλος πάντων τους έχουν πείσει τα πρότυπα ομορφιάς των σόσιαλ μίντια ότι χρειάζονται (τα αρνητικά που λέγαμε πιο πάνω).

Βλέπω τόσους πολλούς πελάτες να έρχονται για filler στα 20s, πράγμα που δεν ίσχυε παλαιότερα.

«Τo filler λειτουργεί τέλεια ως τρόπος να αναπληρώσεις τον όγκο που χάνεται με την πάροδο του χρόνου, σαν θεραπεία επανόρθωσης, αλλά όταν είσαι στα 20 σου, δεν έχεις χάσει ακόμα όγκο», προσθέτει η δερματολόγος.

Επίσης, τονίζει ότι ο νεότερος κόσμος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο για να αλλάξει το πρόσωπό του κι όχι για να το ανανεώσει. Το οποίο κάποιες φορές οδηγεί σε μια παραμορφωμένη εικόνα.

Η περίπτωση αυτή έχει πολλά παραδείγματα που την επιβεβαιώνουν, αλλά ένα από τα πιο προφανή είναι η Kylie Jenner. Γεννημένη το 1997 και ήδη εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει τις επεμβάσεις ομορφιάς που την κάνουν να μοιάζει πιο κοντά στα 40 παρά τα 30. Και είναι 27…

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Όταν η Gen Z αποφάσισε να τρεντάρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο έναντι του παραδοσιακού, στην ουσία δεν κατάφερνε τίποτα από άποψη υγείας. Το να ατμίζεις είναι εξίσου βλαβερό με το καπνίζεις και κατά συνέπεια οδηγεί σε πρόωρη γήρανση. Ο Dr. Bav Shergill, μέρος του Βρετανικού Συλλόγου Δερματολόγων, εξηγεί στη ‘Daily Mail’ πως η νικοτίνη (την οποία περιέχουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα), μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ οφείλεται επίσης για την ακμή και την ψωρίαση. Όπως ενημερώνει ακόμα η GP Asiya Maula, η θερμότητα που προκύπτει από το άτμισμα, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και κατ’ επέκταση πρόωρη γήρανση.

Μια διαφορά λοιπόν που θα έπρεπε να κυνηγήσει η Gen Z σαν γενιά, είναι να κόψει το τσιγάρο στην όποια μορφή του.

Άγχος

Τέλος, το αγαπημένο χόμπι όλων μας, το ✨ άγχος ✨, είναι κι αυτό ένας παράγοντας που μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι απ’ ό,τι είμαστε. Όχι βέβαια ότι οι Millennials δεν αγχώνονται. Είναι οι πρωτεργάτες του σπορ. Ωστόσο, διανύουμε μια περίοδο που το βάρος έχει πέσει περισσότερο στους δικούς μας ώμους, της Gen Z. Όπως λέει ο Jordan Howett στο viral TikTok του:

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι Millennias δείχνουν μικρότεροι για την ηλικία τους και η Gen Z μεγαλύτερη.

Από την πλευρά της, η Dr. Suzanne Ferree, γιατρός στο Vine Medical Associates της Atlanta, αποδίδει τις ευθύνες στα σόσιαλ μίντια, καθώς η γενιά μας έχει μεγαλώσει με αυτά από πολύ μικρή ηλικία. «Το θέμα είναι η υπερβολική σύγκριση. Δε βλέπω πουθενά αλλού το άγχος αυτό του να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους πάντες», δηλώνει η ίδια. Το οποίο άγχος ευθύνεται για την απελευθέρωση κορτιζόλης, που με τη σειρά της βάζει το χεράκι της στη μείωση του κολλαγόνου.

Είναι πολλά λοιπόν, αυτά που πρέπει να αλλάξει η τωρινή γενιά και όχι για να την «μπει» στους Millennials, αλλά για να βελτιώσει τον εαυτό της. Ας ξεκινήσουμε από τα πιο εύκολα και συνεχίζουμε με τα δυσκολότερα!

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET