ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας που συμμετείχαν 1.975 επαγγελματίες και πιθανοί υποψήφιοι εργαζόμενοι.

Neopolis Team

12 Ιουλίου, 2024

Όταν σκέφτεσαι να πιάσεις καινούρια δουλειά, ο μισθός παίζει μεγάλο ρόλο ως κριτήριο επιλογής. Συνήθως τον μεγαλύτερο. Δεν τελειώνουν όμως όλα στο ποσό που μπαίνει μηνιαία στο λογαριασμό σου. Πράγμα που αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι και μόν@ σου όταν ξεκινάς να εργάζεσαι στο νέο σου πόστο και, πέρα από το μισθολογικό κομμάτι, τίποτα άλλο δεν σε ικανοποιεί.

Το εργασιακό περιβάλλον είναι ίσως το κρυφό #1 στη λίστα με τις προτεραιότητες – όταν δεν μοιράζεται τη θέση με το μισθό. Πάντως βρίσκεται ψηλά και η σημασία του γίνεται ακόμα πιο ορατή όταν ακούμε παραδείγματα εργαζομένων που πληρώνονται αδρά, ν’ αφήνουν τις θέσεις τους γιατί οι αρνητικές σχέσεις με τους συναδέλφους/εργοδότη ήταν τέτοιες που δεν υπερκάλυπταν τα θετικά του μισθού.

Σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα εν τω μεταξύ, είναι εύκολο να ενημερωθείς προτού βάλεις την υπογραφή. Γύρω από κάθε εργοδότη σχηματίζεται μια φήμη, που στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει. Τόσο σε μικρές όσο και σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Αναφορικά με τις τελευταίες, το τμήμα Employer Branding Solutions του Kariera Group πραγματοποίησε έρευνα για τους 10 καλύτερους εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας, φέρνοντας παράλληλα κι άλλα στοιχεία γύρω από τις προτιμήσεις των εργαζομένων. Για το σκοπό αυτό έγινε σύγκριση συνολικά 78 εταιρειών στον εν λόγω κλάδο και συμμετείχαν 1.975 επαγγελματίες και πιθανοί υποψήφιοι εργαζόμενοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 60,3% θα δήλωνε παραίτηση σε περίπτωση που το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν ικανοποιητικό.

Αποτελεί λοιπόν ξεκάθαρο σημείο αναφοράς, οπότε ας δούμε ποιοι είναι οι εργοδότες στην Ελλάδα που κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των εργαζομένων/υποψήφιων εργαζομένων. Προτού φτάσουμε στο top10, παρακάτω οι 8 παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατηγοριοποίηση των εταιρειών στην έρευνα:

εργασιακό περιβάλλον
ευκαιρίες εξέλιξης κι ανάπτυξης
κοινωνική ευθύνη
μισθούς
παροχές
εργασιακή ασφάλεια
ακεραιότητα οράματος και αξιών
ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
εξωστρέφεια της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν, οι νικητές στην κατηγορία top εργοδότες, είναι:

1. Microsoft
2. Kaizen Gaming
3. Deloitte Ελλάδος
4. OTE Group of Companies (HTO)
5. ALPHA BANK
6. Skroutz
7. Εθνική Τράπεζα
8. ΟΠΑΠ Α.Ε. / OPAP S.A.
9. Accenture
10. EUROBANK SA

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμά το remote 

Σε άλλα, εντελώς αναμενόμενα, νέα, το 90,4% των εργαζομένων επιθυμεί να δουλεύει ορισμένες ημέρες ή και αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Παράλληλα, το 53,6% χαρακτήρισε ανεπαρκή την ενημέρωση που λαμβάνει για τα επόμενα στάδια αξιολόγησης όταν έχει προχωρήσει η διαδικασία της συνέντευξης με έναν υποψήφιο εργοδότη.

Από την άλλη, η πλειοψηφία των εργοδοτών στον κλάδο της τεχνολογίας (83,3%) προβάλουν μέσα στο Corporate/Career Site τους την εργασιακή καθημερινότητα και κουλτούρα της εταιρείας καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Λιγότερες από 1/2 εταιρείες (44.9%) αναφέρουν ότι προσφέρουν τη δυνατότητα για ευέλικτη εργασία – σε αντίθεση με την ιδιαίτερη προτίμηση των υποψήφιων εργαζομένων προς αυτό το μοντέλο εργασίας. Τέλος, μόλις το 14,1% των εργοδοτών αναφέρουν τη διαδικασία πρόσληψης στο career site τους και προσφέρουν συμβουλές για τη διαδικασία της συνέντευξης.

Για την παραπάνω έρευνα, το Kariera Group πραγματοποίησε μια αξιολόγηση στις εταιρικές ιστοσελίδες, στα career sites, στα πέντε μεγαλύτερα job boards, στο Glassdoor, στο LinkedIn, αλλά και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Η έρευνα βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες:

Πρώτον: στο πώς κάθε εργοδότης διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές του μέσα από τα κανάλια προβολής (Employee Value Proposition),

Δεύτερον: στην αποτελεσματική παρουσία των εταιρειών στα job boards, το Glassdoor και τα social media (Channel Effectiveness),

Τρίτον: στο πόσο καλά είναι στημένη μια ιστοσελίδα για την έρευνα του υποψήφιου εργαζόμενου (Career Site) και

Tέταρτον: στην εμπειρία.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET