ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 ιδέες για να βγεις… solo με τον εαυτό σου και να περάσεις καλά φέτος το καλοκαίρι!

Στο τέλος του καλοκαιριού θα σε ευγνωμονείς για τον ποιοτικό χρόνο που πέρασες με τον εαυτό σου.

Στέλα Τσάναϊ

14 Ιουλίου, 2024

Ένα ακόμη καλοκαίρι είναι εδώ, όμως αυτή τη φορά θέλεις να το κάνεις να μετρήσει. Θέλεις να γράψεις νέες εμπειρίες και στιγμές που θα σε γεμίσουν ζωντάνια και θα σε ανανεώσουν μετά από μία κουραστική χρονιά. «Ένα καλοκαίρι πέρασε δεν στάθηκε» αλλά τουλάχιστον άξιζε! Αυτός θέλεις να είναι ο επίλογος στις 31 Αυγούστου.

Σίγουρα τα σχέδια που έχεις στο μυαλό σου είναι πολλά, όμως πολύ πιθανό να μη συμπίπτουν με των φίλων σου ή ακόμα και της σχέσης σου. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι θα τα αναβάλεις; Όχι φυσικά, θα βγεις solo, με την πάρτη σου. Κάπου εδώ να σου υπενθυμίσω ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη στιγμή για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου και να του χαρίσεις το self-care που χρειάζεται.

Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να απολαύσεις και μόν@ σου! Αρκεί να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι η παρέα του εαυτού σου είναι κι αυτή μια καλή παρέα. I mean δεν μπορείς συνεχώς να εξαρτάσαι από τα σχέδια των άλλων για να ζήσεις όμορφες στιγμές! Put yourself out there και εκτός του ότι θα περάσεις γαμ@τα, θα γνωρίσεις και νέο cast για το plot της ζωής σου και σίγουρα θα νιώσεις main character. 

Σου μάζεψα λοιπόν 7 ιδέες για top tier solo dates ώστε να μην πάει το καλοκαιράκι σου χαμένο:

1 Κεράσου το αγαπημένο σου παγωτό

Από μικρά μετρούσαμε τα καλοκαίρια μας με παγωτά, οπότε γιατί να μη συνεχίσεις την παράδοση πηγαίνοντας για ice cream date τον εαυτό σου; Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου παγωτό τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού όσο σουλατσάρεις στα στενά της γειτονιάς σου χαζεύοντας τον κόσμο; Με τους γρήγορους ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει να ζούμε, έχουμε ξεχάσει να παρατηρούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Ένα slow down με το παγωτάκι σου για παρέα θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου.

Tip: Για να το κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρον, μπορείς κάθε φορά να δοκιμάζεις μια διαφορετική γεύση!

Pexels / Melike Ayzıt Yolasığmaz

2 Για σένα νοιάσου και γυμνάσου… στην ύπαιθρο

Από yoga και crossfit μέχρι πεζοπορία και ποδηλασία, οι επιλογές για γυμναστική στη φύση είναι πολλές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις γκρουπάκια που οργανώνουν προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο όπως στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στη Μαρίνα Φλοίσβου, στην πλαζ Βουλιαγμένης, ακόμα και στη γειτονιά σου και να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει! Είναι εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσεις κόσμο, να ασκηθείς και να απολαύσεις ένα υπέροχο καλοκαιρινό τοπίο, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην το δοκίμαζες ποτέ.

3 Στρώσε πικνικ για έναν

Οι ηλιόλουστες μέρες είναι για να τις απολαμβάνουμε, γι’ αυτό ετοίμασε μερικά σνακς, πάρε ένα τραπεζομάντηλο, ένα καλό βιβλίο και έφυγες για πικνίκ για να περάσεις μερικές ήρεμες στιγμές με τον εαυτό σου μακριά από τις έγνοιες. Πίστεψέ με, δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία από την επαφή με τη φύση. Μπορείς επίσης να πάρεις ένα μπλοκ για να ζωγραφίσεις, να φτιάξεις κάποιο κόσμημα, ή απλά να απολαύσεις την playlist σου στο Spotify. Αυτό που έχει σημασία είναι να αποσυνδεθείς από την ρουτίνα με όποιον τρόπο σε εμπνέει! Θα σου πρότεινα το πάρκο Ελευθερίας ή το πάρκο Τρίτση που θα βρεις κι άλλους solo daters!

Pexels / Karolina Kaboompics

4 Τσέκαρε τα δρώμενα που παίζουν στην πόλη

Το θετικό με το καλοκαίρι είναι πως πάντα κάτι θα βρεις να κάνεις, αρκεί να ψάξεις! Από συναυλίες και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα, μέχρι φεστιβάλ και events, έχεις τεράστια ποικιλία να διαλέξεις για το πώς να περάσεις το απόγευμα/βράδυ σου. Κλείσε εκείνο το εισιτήριο για τους Maneskin ή για τη συναυλία του Μάλαμα που τόσο ήθελες να πας αλλά ξενέρωσες επειδή δεν βρήκες άτομο να έρθει μαζί σου. Τι κι αν είσαι μόν@; Βγες από το comfort zone σου και σταμάτα να χάνεις όμορφες στιγμές επειδή σου φαίνεται περίεργο να μην τις μοιραστείς με κάποιον.  

5 Ηλιοθεραπεία ιτ ιζ

Όλοι ξέρουμε ότι το να κανονίσεις για μπάνιο με την παρέα αποτελεί δύσκολη αποστολή. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σε πτοεί. Βάλε το μαγιώ σου, φόρτωσε το αμάξι και έφυγες για θάλασσα. Φιλική συμβουλή: Βρες μια ήσυχη παραλία για να χαλαρώσεις, εκτός κι αν έχεις όρεξη να γνωρίσεις κόσμο, οπότε μας κάνει η πολυσύχναστη. Όπως και να έχει, μην στερήσεις από τον εαυτό σου τα μπάνια, επειδή κανείς δεν μπορεί να έρθει μαζί σου! Έχεις το βιβλίο σου, τη μουσική σου, στην τελική ρίξε κι έναν υπνάκο (πάντα με αντηλιακό) και το μαύρισμα που θα κάνεις, θα σε δικαιώσει!

Pexels / Karolina Kaboompics

6 Γίνε τουρίστας στην πόλη σου

Είτε είναι ένα μουσείο, μία έκθεση, ένα αρχαιολογικό μνημείο, ακόμα και μία βόλτα στην Ακρόπολη, βάλε τα καλά σου και ζήσ’ το σαν να είσαι τουρίστας στην πόλη σου. Είμαι σίγουρη πως δεν έχεις επισκεφθεί όλα όσα θα έπρεπε (guilty), και όχι, η σχολική εκδρομή που πήγες στην έκτη δημοτικού δε μετράει. Τα έχουμε όλα τόσο δεδομένα, επειδή βρίσκονται δίπλα μας, που ξεχνάμε να τους δώσουμε τη σημασία που τους πρέπει. Ευκαιρία λοιπόν για solo date στην Εθνική Πινακοθήκη ή το Μουσείο της Ακρόπολης. Κι επειδή θα είσαι και μον@, θα έχεις όλο τον χρόνο δικό σου να παρατηρήσεις ό,τι σε ενδιαφέρει!

7 Μήπως να σε πας ένα θερινό;

Από το να κλειστείς μέσα σε τέσσερις τοίχους και να καταβροχθίζεις ποπ κορν, μπορείς να πας κάπου έξω, υπό το φως των αστεριών και να κάνεις ακριβώς το ίδιο! Φέτος το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές ταινίες που αξίζει να δεις σε κάποιο από τα θερινά της πόλης. Ακόμα κι αν δεν ψήνεσαι να δώσεις χρήματα, υπάρχει η επιλογή των δωρεάν υπαίθριων προβολών, όπως στο Σταύρος Νιάρχος ή στο Athens Open Air Film Festival! Στρώνεις την πετσετούλα ή το κουβερτάκι σου και απολαμβάνεις κανονικό ραντεβού.

Η ζωή είναι για να την απολαμβάνουμε! Είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας, προσπάθησε να αδράξεις την κάθε ημέρα, όσο χαζοκλισέ και να ακούγεται! Αν περιμένεις πάντα τους άλλους, θα χάσεις πολλές στιγμές χωρίς να το καταλάβεις! Βγες, ζήσε, νιώσε, γνώρισε κόσμο και θα σε ευγνωμονείς που δεν κλείστηκες μέσα ένα ακόμη καλοκαίρι! 

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET