Μουσική

#θροουμπακ | 15 ξένα τραγούδια που φέτος κλείνουν 10 χρόνια και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε!

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ξέραμε να ακούμε μουσική! 

Στέλα Τσάναϊ

25 Αυγούστου, 2024

Ήταν μία από αυτές τις στιγμές (παραφροσύνης) που μπαίνεις στο Facebook για να χαζέψεις και σου σκάει ειδοποίηση για το τι έκανες εκείνη την ημέρα πριν 10 χρόνια που μου θύμισε ότι το ‘Faded’ που είχα ποστάρει, είναι του 2014 και όχι του 2018! Ένα σοκ το έπαθα… 😲

Παρά τον κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο (είμαστε και μιας ηλικίας πια), συνέχισα να σκρολάρω στον τοίχο μου για να ανακαλύψω κι άλλα κομμάτια διαμάντακια της ίδιας χρονιάς όπως το ‘Uptown Funk’, αλλά και φωτογραφίες με καπέλα Obey και μπλουζάκια που έγραφαν ‘Keep Calm’. Ετεροντροπή!

Ύστερα μεταφέρθηκα στο YouTube, διότι πόσες selfies με Retrica και φίλτρο με αυτιά κουταβιού να αντέξω η δόλια;! Συνειδητοποίησα λοιπόν, πως είναι πολλές οι επιτυχίες που φέτος κλείνουν 10 χρόνια, με μόνιμο ριάξιον μου να είναι: «Μπρο, δεν παίζει αυτό να κλείνει δεκαετία. Πρόπερσι βγήκε! 😭».  

Δεν ξέρω για εσάς, όμως εγώ πάντα γυρνάω στα παλιά τραγούδια γιατί για κάποιον λόγο δεν τα βαριέσαι ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν! Από το Chandelier της Sia, στο Animals των Maroon 5, το ‘Let me take a selfie’ των Chainsmokers και το ‘Boom Clap’ της Charlie XCX, οι αναμνήσεις έκαναν unlock η μία μετά την άλλη!

*Disclaimer: Τα τραγούδια του 2014 ήταν ΟΛΑ επιτυχιάρες. Με μεγάλη δυσκολία και βαριά καρδιά κατάφερα να ξεχωρίσω 15 από αυτά, γιατί αλλιώς θα διάβαζες για τρεις μέρες.*

Bailando  -  Enrique Iglesias

Κάθε χρονιά πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα τοπ λάτιν κομμάτι για να θεωρείται ολοκληρωμένη και μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά πως το ’14 είχε ένα από τα καλύτερα! Κάτι μαγικό έχουν κάνει στη σύνθεση ολόκληρου αυτού του τραγουδιού και έχει την ικανότητα να σου φτιάχνει τη διάθεση και να σε στέλνει ταξίδι στο χρόνο.

Chandelier  –  Sia

Στο μυαλό μου αυτό το τραγούδι βγήκε το 2019. Το Youtube ωστόσο είχε άλλη άποψη, καθώς υποστηρίζει ότι κυκλοφόρησε το 2014! Whatever… Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα από τα πιο διάσημα hits της Sia, που μας συνόδεψε σε όλες εκείνες τις ερωτικές απογοητεύσεις του σχολείου. Πες μου πως δεν είμαι η μόνη που ήθελε να μάθει το χορευτικό της Maddie Ziegler με περούκα καρέ, το σαντρέ ξανθό το σκανδιναβικό…;

Anaconda  –  Nicki Minaj

Θες να μου πεις ότι πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια από το σοκ που είχαμε πάθει με το Anaconda;! Εκτός του ότι ήταν ένα από τα πιο controversial και πολυπαιγμένα τραγούδια, σίγουρα ήταν και οσκαρική η χορευτική της *γκούχου* ερμηνεία!

P.S. Κάτι ήξερε η Nicki όταν έβαλε τον Drake στο video clip!

All About That Bass  –  Meghan Trainor

Η Meghan μπορεί ελεύθερα πια να ισχυρίζεται πως ανέδειξε το body positivity και μας έκανε να αγαπήσουμε όλα τα σώματα ανεξαρτήτως size και σχήματος. Το τραγούδι αυτό ακουγόταν κυριολεκτικά non stop σε ό,τι μαγαζί μπορεί να έμπαινες και σου κολλούσε σαν διάολος στο μυαλό όλη μέρα. Έξτρα πόντοι για το υπέροχο ροζ κλιπ και το woman empowerment μήνυμα γενικότερα!

A Sky Full Of Stars  –  Coldplay

Το κομμάτι που σου προκαλεί ανατριχίλα μέχρι και σήμερα στο άκουσμά του, φέτος κλείνει τα δέκα χρόνια. Ακόμα κι αν δεν είσαι fan των Coldplay, αυτό το σιγουτραγουδάς απ’ έξω. Και λίγο παραπάνω αν βρέθηκες στη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ! Τι σου είναι η ζωή όμως ε; Το κομμάτι αυτό κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία και φέτος απέκτησε τελείως διαφορετικό νόημα και σημασία για όσους το άκουσαν από κοντά. Να, πάλι σηκώθηκε η τρίχα…

Shake It Off  –  Taylor Swift

Πού να φανταζόμασταν ότι μετά από 10 χρόνια κυκλοφορίας αυτού εδώ του masterpiece, θα μετρούσαμε αντίστροφα για να το απολαύσουμε live στο Eras tour σε κάποια πόλη της Ευρώπης! (Ή ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα το χόρευε μέσα σε ένα κατάμεστο στάδιο. 👀) Ανάμεσα στα πολλά τραγούδια της που έγιναν επιτυχία εκείνη τη χρονιά, επέλεξα το συγκεκριμένο, γιατί ξεκάθαρα έφαγε και δεν άφησε… ψίχουλο!

Happy  –  Pharrel Williams

Αυτό το πρώτο σχόλιο κάτω από το 1Β views που λέει «who’s still here at 2024?» είναι μαχαίρι στην καρδιά. Τι 10 χρόνια ρε μπρο, αυτό το άκουγα τις προάλλες στο ραδιόφωνο. Το οποίο btw είναι το πιο comfort, uplifting κομμάτι εκεί έξω, μαζί με το ‘Lazy Song’ του Bruno Mars! Ρε παιδιά, είναι ιδέα μου ή όλα ήταν πιο χρωματιστά τότε;

Bilionera  –  Otilia

Κάθε σωστό throwback που σέβεται τον εαυτό του, επιβάλλεται να έχει μέσα τουλάχιστον ένα βαλκανικό hit! Τι γίνεται όταν είναι τέσσερα και πρέπει να επιλέξω μόνο ένα από αυτά; Ανάμεσα λοιπόν στο ‘Ay Dale Papi’, το ‘Faded’, το ‘Laugh till You Cry’ και το ‘Bilionera’, νομίζω κερδίζει το τελευταίο. Ε ρε κάτι χοροεσπερίδες που ζήσαμε. 

Can’t Remember to Forget You  –  Rihanna & Shakira

Όταν ακούς για συνεργασία φωτιά είναι οι πρώτες δύο που σου έρχονται αμέσως στο μυαλό και φέτος κλείνουν τα δέκα χρόνια. Όσα δηλαδή κοντεύουν και τα χρόνια που έχουμε να δούμε άλμπουμ από τη Rihanna, αλλά αυτό σε άλλο άρθρο! Τα δύο αυτά idols κατάφεραν με πολύ σέξι τρόπο να τεστάρουν τη σεξουαλικότητά μας σε ένα βιντεοκλίπ που μετράει πάνω από 1.3 δις views!

Problem  –  Ariana Grande

Σοβαρά τώρα, τι εννοείς ότι πάνε δέκα χρόνια από τότε που η Αριάνα μας σύστησε μια καινούργια περσόνα από αυτή που είχε στο Victorious; Στη συνέχεια βέβαια συνηθίσαμε στην ιδέα, καθώς από τότε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει 25 διαφορετικές ταυτότητες 💀. Πάντα φωνάρα όμως! 

Thinking Out Loud  –  Ed Sheeran

Θυμάσαι τότε που άκουγες αυτό το τραγούδι και έλεγες στον Γιώργο του Α1 ότι θα το χορέψετε στον γάμο σας; ΧΑΧΑΧΑ ακριβώς. Ο Γιώργος το χόρεψε εν τέλει με κάποια άλλη, και εσύ μόλις συνειδητοποίησες πως είσαι ακόμα μπακούρι, απένταρη και 10 χρόνια μεγαλύτερη από τότε. *πληκτρολογεί αριθμό ψυχολόγου*

Fancy  –  Iggy Azalea

First things first I’m the realeeeeest (με ύφος «το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκεεεε»)! Πες μου πως δεν ξέρεις απέξω τους στίχους αυτού του κομματιού και δεν ένιωθες Iggy Azalea στην τοποθεσία σχολείο; Δεν ξέρω τι είχε καταφέρει τότε η Άι τζι τζι Γουάι, αλλά 10 χρόνια μετά ακόμα ακούμε τα τραγούδια της σαν να βγήκαν χθες!

Turn Down for What  –  DJ Snake, Lil Jon

Αν ένα πράγμα ξέραμε να κάνουμε καλά πίσω στο 2014, αυτό ήταν να χτυπιόμαστε στα πιο ό,τι να ‘ναι beats – κάτι που σίγουρα δεν εκτιμούσε ο γείτονας! Από την άλλη, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο σκηνοθέτης όταν έφτιαχνε το video clip (ίσως το harlem shake θα πω εγώ), αλλά εξαφάλισε 1 δις προβολές και αποτελεί ένα από τα πιο άρρωστα κλιπς εκεί έξω!

Partition  –  Beyoncé

Εκεί που νομίζαμε πως το sexiness δεν πήγαινε περισσότερο από το #9, ήρθε η Beyoncé και είπε ‘hold my beer’! Αν υπάρχει ένα τραγούδι εκεί έξω που έκανε τον έφηβο εαυτό σου να μείνει με το στόμα ανοιχτό για 3 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, τότε αυτό σίγουρα είναι το ‘Partition’.

P.S. το μόνο αρνητικό είναι πως κάθε φορά κάνω εικόνα ότι το έχει τραγουδήσει για τον Jay Z.

Uptown Funk – Bruno Mars

Αχ βρε Bruno, πάνω που μας έλειπε ο Michael Jackson, ήρθες να συμπληρώσεις το κενό! Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι από εκείνα που λες πως δεν ξαναβγαίνουν. Ένα κομμάτι που μας συνόδεψε σε όλες τις εκδρομές και τις εξόδους μας, σίγουρα αξίζει μία θέση στη σημερινή λίστα (ίσως και την κορυφαία)! 

Βonus: Let It Go  –  Idina Menzel

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από την ημέρα που βγήκε αυτό το αριστούργημα για anthem και μας υπενθυμίζει με βάρβαρο τρόπο πως δεν είμαστε πια παιδιά. Ίσως από τα λίγα παιδικά τραγούδια που έκανε και ενήλικες να κολλήσουν! Εννοείται ότι προτιμάμε την original version με την Idina και όχι της Demi Lovato και ΛΕΤΙΤΓΚΟΟΟΟΟ ΛΕΤΙΤΓΚΟΟΟ! 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν δέκα χρόνια ξέραμε να ακούμε μουσική!

FUN ZONE

EVENTS

TEDxAthens 2024: Οι ‘Χ Machina’ προσωπικότητες που θα βρεθούν στην σκηνή!

BINGE WATCHING

YOU: Στην τελευταία σεζόν επιτέλους κάποιος ντετέκτιβ ασχολείται με τον Joe!

Τιβί

To ‘The Voice’ επιστρέφει με τη Μαρίνα Σάττι να παίζει στα ονόματα των κριτών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET