ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

Οκ, αυτό δε χάνεται!

Neopolis Team

21 Ιουνίου, 2024

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για διάφορους λόγους. Από τη μία μπήκε κι επίσημα το καλοκαίρι, από την άλλη τα Καρκινάκια ξεκινούν να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους, κι όλα αυτά έρχεται να τα συνοδεύσει η πρώτη Πανσέληνος της εποχής: το Φεγγάρι της Φράουλας. Συν του ότι πέφτουν Παρασκευή, την πιο γλυκιά ημέρα της εβδομάδας. Θα το κρατήσουμε αυτό ως ένα καλό sign για το υπόλοιπο καλοκαίρι!

Απόψε λοιπόν, μετά τη δουλειά ή το απογευματινό μάθημα, μη βιαστείς να γυρίσεις σπίτι. Καλύτερα να κανονίσεις ένα θερινό σινεμαδάκι, ένα κοκτέιλ σε κάποια ταράτσα, ή απλά μια ήσυχη βόλτα σε ένα ωραίο (κατά προτίμηση ψηλό) μέρος της πόλης. Η θέα θα παραείναι όμορφη για να κάτσεις σπίτι. Αν πάλι δεν μπορείς, μη σκας, γιατί έτσι κι αλλιώς η Πανσέληνος θα βρεθεί στο peak της αύριο, Σάββατο 22/6, ενώ είναι ορατή ήδη από χθες (Πέμπτη 20/6).

Σε κάθε περίπτωση, οι αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι το Φεγγάρι της Φράουλας θα είναι ασυνήθιστα χαμηλά στον ουρανό, θα φαίνεται αρκετά μεγάλο και θα έχει έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα. Όπως σημειώνεται στο space.com, όταν ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο κατά τη διάρκεια του έτους, τότε η πανσέληνος αυτού του μήνα είναι «η χαμηλότερη που έχουμε δει εδώ και χρόνια». Έτσι, θα φαίνεται μεγαλύτερο από ποτέ, ένα φαινόμενο γνωστό ως «Ψευδαίσθηση της Σελήνης».

Από πού προέκυψε η ονομασία «Φεγγάρι Φράουλα»

Όπως ξέρουμε, η Πανσέληνος κάθε μήνα έχει το δικό της ξεχωριστό όνομα, ή για την ακρίβεια πολλά, που έχουν προκύψει από διάφορες φυλές τα παλαιότερα χρόνια. Η συγκεκριμένη ονομασία όμως, γεννήθηκε τη δεκαετία του 1930, όταν το Maine Farmer’s Almanac (αμερικάνικο περιοδικό) έκανε δημοφιλή τα «ινδιάνικα» ονόματα για τις πανσελήνους, τα οποία είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένα. Έτσι, το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουνίου πήρε το όνομά του από τη σύντομη περίοδο συγκομιδής φράουλας στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλες ονομασίες που συναντώνται σε διάφορες πηγές περιλαμβάνουν το Flower Moon, Hot Moon, Hoe Moon και Planting Moon.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET