ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Το SHEIN αυξάνει τις τιμούλες του και ανταγωνίζεται στα ίσα ZARA και H&M!

Πάνε τα τοπάκια με 5 ευρώ.

Neopolis Team

13 Ιουνίου, 2024

Το fast fashion τελευταία την έχει δει αλλιώς. Ίσως είναι ώρα να τη δούμε κι εμείς αλλιώς και να σαπορτάρουμε τοπικά μαγαζάκια ή θριφτάδικα. Μια ιδέα λέω. 🤔

Πάντως, η πρώτη μαχαιριά στην καρδιά των shopping lovers ήρθε όταν τα ZARA αποφάσισαν πως δε θέλουν να θεωρούνται πια ο φτωχός συγγενής που τα πουλάει όλα κοψοχρονιά, αλλά να αποκτήσει μια παραπάνω αξία ανεβάζοντας ταυτόχρονα την αξία των ρούχων του.

Οι καταναλωτές δε φάνηκαν να πτοούνται ιδιαίτερα. Κι αν ενοχλήθηκαν με αυτή την εξέλιξη, τότε είχαν εναλλακτικές για να καλύψουν το κενό. Το Shein μπαίνει κάπου εδώ στην κουβέντα, καθώς αποτελεί αγαπημένο ιστότοπο, έχοντας επίσης ορισμένα φυσικά καταστήματα. Είναι ο παράδεισος του υπερκαταναλωτισμού που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να τραβήξει το ενδιαφέρον του καταναλωτή στην εποχή μας: διαθέτει αμέτρητα σχέδια για όλα τα γούστα, σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Κι αυτό όσον αφορά τα ρούχα του μόνο. Διότι άμα πιάσουμε αξεσουάρ, είδη σπιτιού ή ό,τι άλλο βρίσκεις τυχαία σκρολάροντας και βάζεις στο καλάθι σου παρ’ όλο που δεν το είχες ανάγκη, θα ξημερώσουμε. Μέχρι και νυφικά με 30 δολάρια θα βρεις!

Ή έβρισκες τουλάχιστον, γιατί ο κινεζικός κολοσσός έχει αυξήσει σημαντικά τις τιμούλες του το τελευταίο διάστημα – ακόμα και κατά το 1/3 της αρχικής τιμής των προϊόντων του, ξεπερνώντας έτσι παρόμοιες ανατιμήσεις ανταγωνιστών του, όπως το Zara. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλει να δώσει ένα boostάρισμα στα έσοδά του εν όψει εισόδου στο χρηματιστήριο. Εκεί λοιπόν που «χτυπούσε» τα νούμερα πάνω στα καρτελάκια των ZARA και H&M, πλέον κινείται στο ίδιο μήκος περίπου, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει η λονδρέζικη εταιρεία EDITED, ύστερα από σύγκριση των τιμών του φετινού Ιουνίου με τον περσινό.

Έτσι λοιπόν, προέκυψε ότι στις ΗΠΑ, η εταιρεία είχε αυξήσει τη μέση τιμή των φορεμάτων κατά 28%, με τη μέση τιμή τους να ξεπερνάει οριακά τα 28 δολάρια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο από την άλλη, η ποσοστιαία αυτή αύξηση ανήλθε σε 15%, με τα φορέματα να κοστίζουν πλέον κατά μέσο όρο 24 λίρες. Σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία σημειώθηκε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, και συγκεκριμένα 36%.

Το Shein αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ σύμφωνα ακόμα με το Reuters, φέτος αναμένεται να αγγίξει έσοδα ύψους 50 δισ. δολάρια – 55% περισσότερα από το 2023. Από εκεί και μόνο μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά στις τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET