ΤΙ ΑΛΛΑ;

Έξι πλανήτες μπαίνουν σε σειρά σε μια σπάνια ευθυγράμμιση που θα είναι ορατή με γυμνό μάτι!

Αν παίζει κάνα ζευγάρι κιάλια/τηλεσκόπιο, ακόμα καλύτερα!

Η Πανσέληνος του Ιουνίου μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά ο ουρανός is calling us για έναν πιο σπάνιο λόγο: την ευθυγράμμιση πλανητών!

Έξι από αυτούς που περιλαμβάνονται στο Ηλιακό μας σύστημα – Ερμής,  Άρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας και Ουρανός – θα βρεθούν σε ευθεία γραμμή και θα είναι ορατοί στον ουρανό τις πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ 3 και 4 Ιουνίου. Η παρέα αυτή των 6 θα είναι αρκετά φωτεινή και ως επί το πλείστον ορατή με γυμνό μάτι, με εξαίρεση τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, για τους οποίους θα χρειαστούμε κιάλια ή τηλεσκόπιο.

Ιδανική στιγμή για να παρατηρηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι το πρωί κοντά στην ανατολή του ήλιου, με τους ειδικούς να σημειώνουν ότι θα είναι πιο εύκολο να δει κανείς τον Άρη και τον Κρόνο, που μπορεί να εντοπιστούν νωρίτερα από τους άλλους πλανήτες και λίγο ψηλότερα στον ουρανό.

Οι πλανήτες συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν σε μια διαγώνια διάταξη στον ουρανό, με τον Κρόνο να βρίσκεται ψηλότερα, ακολουθούμενος από τον Ποσειδώνα, μετά από τον Άρη, τον Ουρανό και τον Ερμή. Ο Δίας θα εμφανιστεί πιο κοντά στον ορίζοντα.

Η ευθυγράμμιση αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι ίδιοι πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν ξανά, αλλά με διαφορετική σειρά, τον Αύγουστο και τον Ιανουάριο του 2025. Επιπλέον επτά πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Fyi, για να έχουμε πλανητική ευθυγράμμιση πρέπει να «συμμετέχουν» τουλάχιστον 3 πλανήτες, ενώ το φαινόμενο αυτό συμβαίνει επειδή κινούνται στο ίδιο επίπεδο του Ηλιακού Συστήματος. 

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET