ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Πανεπιστήμιο Columbia: Νέος γύρος διαδηλώσεων των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης!

Το πανό 'We'll be back' δηλώνει ότι δεν είναι και ο τελευταίος!

Το Columbia της Νέας Υόρκης είναι το πανεπιστήμιο που έδωσε το σινιάλο για τις αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις, εμπνέοντας άλλα ιδρύματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Διάβασε κι αυτό

Φοιτητές σε όλο τον κόσμο ενώνονται υπέρ της Παλαιστίνης με καταλήψεις και διαμαρτυρίες!

Βασικό αίτημα των φοιτητών: τα αμερικανικά πανεπιστήμια να διακόψουν τις σχέσεις τους με εταιρείες του Ισραήλ αλλά και γενικότερα εταιρείες που τάσσονται υπέρ της χώρας στηρίζοντας το στρατό της. Το αίτημα αυτό δεν έχει ικανοποιηθεί όπως φαίνεται και στο Columbia University κατασκηνώνουν εκ νέου φοιτητές, διαδηλώνοντας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Τον Απρίλιο είχε κληθεί μάλιστα η αστυνομία, προκειμένου να εκκενώσει κτίριο του campus που είχε καταληφθεί. Συνολικά, προέκυψαν πάνω από 100 συλλήψεις, ενώ αναγκαστικά τα μαθήματα πραγματοποιούνταν διαδικτυακά ή με συνδυαστικό τρόπο, για λόγους ασφαλείας όπως τονίστηκε. Σήμερα, η πανεπιστημιούπολη είναι ξανά γεμάτη με διαδηλωτές (από την Παρασκευή το βράδυ), ενώ το Σάββατο η διοίκηση έκανε λόγο για 7 σκηνές και 25-60 άτομα στο σύνολο.

Όπως διαβάζουμε στο Foxnews.com, το προσωπικό βρέθηκε στο σημείο για να διαπραγματευτεί με τους φοιτητές – μέλη της οργάνωσης Columbia Students for Justice in Palestine, με το πανεπιστήμιο να αναφέρει ότι ανυπομονεί να συνεχίσει τα μαθήματα τη Δεύτερα (σήμερα).

Ενώ σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα The Columbia Spectator, την Κυριακή 2/6, οι διαδηλωτές μάζεψαν τα πράγματά τους με τη λήξη του ετήσιου διήμερου reunion αποφοίτων. Άφησαν όμως πίσω του μηνύματα, όπως ‘Long life the Intifada’, ‘Divest from murder’, ‘We’ll be back bitches’.

Photo: Gabriella Raine Gregor Splaver / Senior Staff Photographer / Columbia Spectator

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET