ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Ετοιμάσου για ταξίδι στην Πορτογαλία με τα έξοδα κερασμένα, αν είσαι έως 30 ετών!

Να κατεβάσουμε βαλίτσα;

Neopolis Team

28 Μαΐου, 2024

Η Ευρώπη ψάχνεται συνεχώς ως προς τους τρόπους που θα εξασφαλίσει εσωτερική κινητικότητα στις τάξεις των νέων. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που ενθαρρύνουν τους πολίτες νεαρών ηλικιών να ταξιδέψουν σε μια άλλη χώρα και να διαμείνουν σε αυτή για ένα διάστημα, με πιο γνωστό το Erasmus.

Το European Youth Portal λοιπόν, ανακοίνωσε ένα νέο αντίστοιχο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Πορτογαλία και καλύπτει τα μεταφορικά (275 ευρώ), τη διαμονή, τη διατροφή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συμμετεχόντων. Με λίγα λόγια, πας τσάμπα ταξίδι με μια προϋπόθεση: να εκτελείς εθελοντικά εργασίες ​​​​​​σε γηροκομείο με άτομα με αναπηρίες, καθώς επίσης διάφορες περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Τα διαστήματα που μπορείς να επιλέξεις είναι δύο: από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο ή από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2024.

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (ESC) σε συνεργασία με τον πορτογαλικό Ερυθρό Σταυρό δίνει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν διακοπές με εργασία, με έμφαση όμως στο δεύτερο κομμάτι. Για αυτό πρέπει να είσαι σίγουρ@ ότι σε ενδιαφέρει. Κανείς δεν υπόσχεται ότι θα είναι εύκολο, αλλά τουλάχιστον θα είναι… στο εξωτερικό (it’s all about οπτική).

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται εδώ μέχρι τις 30 Μαΐου και αφορά ηλικίες 18-30 ετών.

Προτού την κάνεις όμως, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1) Διάβασε το infopack του προγράμματος και βεβαιώσου ότι μπορείς να ταξιδέψεις στον τόπο του προγράμματος και ότι θα είσαι διαθέσιμος/η τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια του προγράμματος

2) Έλεγξε πως μπορείς να καλύψεις από τον τόπο κατοικίας σου, το κόστος των εισιτηρίων. Εάν επιλεχθείς θα πρέπει να τα αγοράσεις ο/η ίδιος/ια και θα σου επιστραφούν τα χρήματα που ξόδεψες ως ένα ορισμένο ποσό (που αναφέρεται στο info pack) μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

3) Συμπλήρωσε αυτή την αίτηση στα ΑΓΓΛΙΚΑ, ως και την καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, οι αιτήσεις αυτές θα αξιολογηθούν και οι επιλεχθέντες θα λάβουν email για επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Εάν δεν απαντήσεις εντός ενός διαστήματος, η συμμετοχή σου θα ακυρωθεί αυτόματα.

Τώρα όσον αφορά την επιλογή, τα κριτήρια είναι φύλο, ηλικία, ο τόπος διαμονής και οι απαντήσεις στην αίτηση. Σχετικά με το φύλο, δεν υπάρχει στάνταρ προτίμηση, συνήθως όμως στα προγράμματα δίνεται σημασία να υπάρχει ισορροπία. Σχετικά με τον τόπο καταγωγής, δίνεται προτεραιότητα σε νέους από απομακρυσμένες περιοχές με λιγότερες ευκαιρίες αλλά και σε άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες… Αλλά αυτά ποικίλουν ανάλογα με το πρόγραμμα.

Τι βλέπεις, ετοιμάζεις βαλίτσα;

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το ‘Inside Out 2’ γράφει ιστορία ως το πιο πετυχημένο animation όλων των εποχών!

Τιβί

17 Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν διάσημους ρόλους και τελικά το μετάνιωσαν!

BINGE WATCHING

‘Emily in Paris’: Βγήκε το τρέιλερ της 4ης σεζόν και τα ερωτικά της Emily παραείναι… complicated!

Τιβί

Η Λίζα από το «Λατρεμένοι μου Γείτονες» κάνει recreate σκηνή, ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις!

PLACES TO BE

Στο ΚΠΙΣΝ έχει sleepover με ταινίες και παιχνίδια ως το ξημέρωμα αυτήν την Κυριακή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET