ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται σε ορκωμοσία, μοιράζει από 1000$ σε κάθε απόφοιτο!

Γιατί κάτι τέτοια δε συμβαίνουν ποτέ σ' εμάς; 😫

Neopolis Team

10 Ιουνίου, 2024

Μια αποφοίτηση επιφυλάσσει πάντοτε συμβολικά δώρα από συγγενείς και φίλους, αλλά σπανιότερα από άγνωστους δισεκατομμυριούχους που τυχαίνει να βγάζουν λόγο στην τελετή και παράλληλα να μοιράζουν φακελάκια με χιλιάρικα. Δεν θα πούμε ψέματα, θα θέλαμε να πέσουμε στη δεύτερη περίπτωση.

Προς το παρόν το έζησαν 1.200 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης Dartmouth, ξεκινώντας έτσι με ένα πολύ θετικό πρώτο sign την ενήλικη ζωή τους.

Umass Dartmouth Campus

Ο Rob Hale Jr, δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Granite Telecommunications που ασχολείται με φιλανθρωπίες, ανέβηκε στο βήμα και μαζί του είχε δύο τσάντες με μετρητά. Ανακοίνωσε τότε ότι θα δώσει σε κάθε έναν από τους αποφοίτους 1.000 δολάρια υπό έναν όρο: τα μισά να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους και τα άλλα μισά να τα δώσουν σε κάποιο καλό σκοπό.

«Οι φίλοι μου κι εγώ κοιταζόμασταν σε φάση ‘αποκλείεται να συμβαίνει αυτό’», λέει η Ali McKelvey, μία εκ των τυχερών φοιτητών. Δεν επρόκειτο για πλάκα όμως, όπως πολλοί πίστεψαν στην αρχή, με τον Rob Hale να εξηγεί το λόγο που του δίνει μεγάλη χαρά να μοιράζει τα λεφτά του. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι πριν 20 χρόνια η πρώτη του επιχείρηση χρεοκόπησε και «έχασε τα πάντα». Το γεγονός αυτό, κι αφού κατάφερε να ανακάμψει, έκανε τον ίδιο και τη γυναίκα του πιο… χουβαρντάδες, βρίσκοντας ικανοποίηση στο να προσφέρουν οικονομική στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σε μια προσπάθεια να μεταδώσουν το αίσθημα της φιλανθρωπίας στους φοιτητές, ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος έθεσε τον παραπάνω όρο: τα 500$ να δοθούν σε κάποιο σκοπό. «Εάν νιώσουν αυτό το αίσθημα χαράς οι ίδιοι, τότε ίσως γίνει κάτι που θα θέλουν να ξανακάνουν και να το κάνουν μέρος της ζωής τους», σημείωσε ο Hale.

Μερικοί από τους φοιτητές αποκάλυψαν στη Wall Street Journey τι έκαναν με το άλλο μισό του ποσού, με τον Tony da Costa, απόφοιτο γραφιστικής, να λέει ότι τα δώρισε σε μια γνωστή της μητέρας του, η οποία πάσχει από μια ασθένεια και δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς της.

Ο 21χρονος John Goncalves είπε ότι αρχικά σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει για να καλύψει τα περισσότερα από τα έξοδα μετακόμισής του, καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει διδακτορικό πρόγραμμα το φθινόπωρο. Εν τέλει θα τα δώσει σε δύο τοπικές τράπεζες τροφίμων. «Απλώς σκέφτηκα ότι θα ήταν ίσως καλύτερο να κρατήσω τα χρήματα στην κοινότητά μου», είπε.

Η Kamryn Kobel από την πλευρά της, έδωσε τα $500 σε μια ΜΚΟ (Y.W.C.A. στο Worcester), όπου έμαθε να κολυμπάει σαν παιδί, θέλοντας να στηρίξει τα προγράμματά της για νεαρές γυναίκες και θύματα βίας. Η ίδια δήλωσε πως ένιωσε περήφανη για τη δωρεά της, οπότε mission accomplished για τον Rob Hale!

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προχωράει σε ανάλογη έκπληξη ο 57χρονος Hale. Είναι το τέταρτο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης που μέσα στα τελευταία 4 χρόνια λαμβάνει αυτό το δώρο. Κάθε χρονιά, ο δισεκατομμυριούχος επιλέγει μια δημόσια σχολή με υψηλά ποσοστά φοιτητών με χαμηλό εισόδημα που «έχουν δουλέψει σκληρά για να φτάσουν ως εδώ».

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα manifest ώστε ο κύριος Hale να διακοπάρει στην Ελλάδα την περίοδο της δικής μας αποφοίτησης. Γιου νέβερ νόου!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΕΛΛΑΔΑ

Το γατάκι που σώθηκε από τουρίστρια στις Σπέτσες έχει Insta και είναι το αγαπημένο μας προφίλ!

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET