ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

Γι' αυτό είμαστε μπροστά στην Ελλάδα και φεύγουμε στα 30 από το πατρικό. 😏

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2024

Υπάρχει ένα μεγάλο στίγμα γύρω από τη συγκατοίκηση με τους γονείς μας σε μεγάλη ηλικία και άτομα σαν την Claudia Chee έχουν μια δύναμη παραπάνω να το καταρρίψουν.

Ο ένας λόγος είναι ότι η 32χρονη δεν είναι Ελληνίδα (όλοι γνωρίζουμε τι λέγεται για εμάς παραέξω, που οκ, δεν είναι ψέματα), και ο δεύτερος είναι ότι η Claudia ήταν υπάλληλος της Google όσο διέμενε με τους γονείς της – πράγμα που λέει πολλά για την οικονομική της κατάσταση.

Παρόλο, λοιπόν, που ο μισθός της ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός, η Claudia επέλεξε να μείνει στο πατρικό της για να κάνει γρηγορότερα αποταμίευση. Είναι απλά μαθηματικά. Προφανώς και θα μαζέψεις πολύ πιο εύκολα τα απαραίτητα λεφτά για δικό σου σπίτι, αν δεν έχεις να πληρώνεις ενοίκιο και λογαριασμούς. Αυτό, σαν λαό, μας κάνει πρακτικούς και όχι τόσο τεμπέληδες I guess; 🤔

Η απάντηση της Claudia σίγουρα είναι θετική, δηλώνοντας ότι αφού τελείωσε το σχολείο, ένιωθε εντελώς εντάξει με το να μείνει στους γονείς της παρά να ψάξει αμέσως για κάτι δικό της. Παραδέχεται ότι σχεδίαζε να μετακομίσει κάποια στιγμή, αλλά κατέληξε να μένει εκεί για 12 χρόνια. Μέχρι που τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε το μεγάλο βήμα, έχοντας καταφέρει να αποταμιεύσει όλα αυτά τα χρόνια 400.000 δολάρια από τη 9-5 δουλειά της και ως εντερπρενέρ.

Σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της ή να κάνει όσους το ακολουθούν ήδη, να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους, εξήγησε τα προτερήματα αυτής της επιλογής:

1. Έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου από λογαριασμούς

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του να ζεις με τους γονείς σου είναι ότι δεν λαμβάνεις κάθε μήνα στο όνομά σου λογαριασμούς κι ενοίκια. Προφανώς και μπορείς να συμβάλλεις με τον τρόπο σου, αλλά κάνεις το κατά δύναμιν. Η 32χρονη βέβαια είχε ένα ακόμα πλεονέκτημα: δουλειά στη Google. Εκεί της παρείχαν, πέρα από φαγητό, και ρούχα καμιά φορά, οπότε τα έξοδα πραγματικά σχεδόν εκμηδενίζονταν. Προτού προλάβετε να την κρίνετε ορισμένοι, η ίδια τονίζει ότι από ένα σημείο και μετά έκανε μόνη της τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και μαγείρευε για τον εαυτό της.

2. Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τα λεφτά σου

Σε αντίθεση με πολλούς, που υποστηρίζουν ότι μαθαίνεις να μανατζάρεις τα οικονομικά σου όταν ζεις μόν@ σου, η Claudia θεωρεί πως τα 12 αυτά χρόνια τη βοήθησαν πολύ σε αυτό το κομμάτι. «Είμαι τυχερή που ο πατέρας μου είναι οικονομικός σύμβουλος και δουλεύει σε ασφαλιστική. Η καλύτερη συμβουλή που έχω λάβει είναι ‘μην αφήνεις τα χρήματά σου να κάθονται σε μια τράπεζα’», λέει η 32χρονη

Έτσι, πήρε την απόφαση να συμμετάσχει σε ένα financial wellness group και να φτιάξει ένα σταθερό μπάτζετ, ενώ αποκαλύπτει ότι ακολούθησε τις 10 επενδυτικές αρχές του John Bogle, για να μάθει να επενδύει σε μετοχές και ETFs.

3. Μαθαίνεις να δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου

Όπως έχουμε καταλάβει κι από μόνοι μας όσοι μένουμε στο πατρικό μας σε μεγάλη ηλικία, πέρα από όλα τα θετικά ως προς το οικονομικό κομμάτι, το γεγονός έχει και κάποιες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβιώνεις με τους γονείς σου στα 20s – 30s, πράγμα που επιβεβαιώνει και η Claudia. Αυτό όμως ήταν που την ώθησε στο να δώσει περισσότερη βάση στον εαυτό της και την προσωπική της ανάπτυξη.

4. Έχεις την άνεση να δοκιμαστείς στα επαγγελματικά σου

Το να γνωρίζεις ότι θα συνεχίσεις να έχεις σπίτι αν χάσεις τη δουλειά σου, ή αν το νέο βήμα που σκέφτεσαι να κάνεις δεν πετύχει, είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι υπερβολικά μεγάλη η πίεση του ενοικίου και των λογαριασμών, για να επιτρέπεις στον εαυτό σου να δοκιμάζεται και να τρώει τα μούτρα του.

Η Claudia λοιπόν, μας λέει ότι το 2017 πήρε την απόφαση να φύγει από την Google και να εστιάσει σε κάτι που της άρεσε πραγματικά. Το 2018 ξεκίνησε να διδάσκει γιόγκα, ενώ 5 χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με ένα άλλο πάθος της: τη μουσική. Τέλος, το 2022 κι ενώ επισκεπτόταν συχνά το Costco (αλυσίδα σούπερ μάρκετ), ο μάνατζερ της είπε αστειευόμενος ότι μιας που είναι τόσο συχνή πελάτισσα, θα έπρεπε να κάνει κάτι στα social media. Συμβουλή που την ενέπνευσε εν τέλει να φτιάξει το λογαριασμό Costco Claudia, που πλέον μετρά 190.000 ακόλουθους!

5. Καταφέρνεις εν τέλει να πάρεις το σπίτι των ονείρων σου

Δείχνοντας υπομονή, κατά πάσα πιθανότητα θα ανταμειφθείς. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του σπιτιού. Το να μείνεις με τους γονείς σου για περισσότερο διάστημα απ’ ό,τι πίστευες και θα ήθελες, είναι μια μικρή θυσία για να έρθεις πιο κοντά στο όνειρό σου.

Μην ξεχνάμε ότι και η εποχή πλέον δε βοηθάει να κάνουμε όλα αυτά τα «ενήλικα» βήματα από νωρίς. Πλέον, για να αποκτήσεις σπίτι στα 20s σου πρέπει να είτε να κερδίσεις το λαχείο είτε να είσαι γόνος της οικογένειας Ωνάση. Στην πραγματικότητα, η ίδια η κοινωνία μας καθιστά αιώνια έφηβους, με τους μισθούς και το κόστος ζωής που επικρατεί. Μη μας τη λέτε κιόλας κι από πάνω που δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από το παιδικό μας δωμάτιο.

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET