ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ θα λάβει 1.129.000€ για να επενδύσει επιτέλους στην ασφάλεια και τις υποδομές του!

Δηλαδή δε θα φοβόμαστε πια να πηγαίνουμε στο απογευματινό μάθημα; 🥲

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2024

Το θέμα ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι μια πονεμένη ιστορία, που κατέχει υψηλή θέση στη λίστα με τα προβλήματα των σχολών γενικότερα. Πόσοι φοιτητές και πόσες φορές έχουν προτιμήσει να κάτσουν σπίτι παρά να πάνε στο απογευματινό μάθημα, γιατί «ποιος περνάει βραδιάτικα από την πανεπιστημιούπολη;».

Δεν είναι ένα χαμηλής βαρύτητας ζήτημα, ούτε υπερβολή από μέρους των φοιτητών. Είναι τρου στόρι που χαρακτηρίζει τη φοιτητική καθημερινότητα πολλών.

Παρ’ όλα αυτά το έχουμε δει να υποτιμάται δεόντως όλα αυτά τα χρόνια. Ακούγαμε για βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και βελτίωση δε βλέπαμε. Εκτός κι αν η συντήρηση των εγκαταστάσεων και η παροχή ασφάλειας στη φοιτητική κοινότητα δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτή.

Η αφύπνιση στο Υπ. Παιδείας ήρθε επιτέλους, με απόφαση για προσφορά κονδυλίου ύψους 1.128.954,77€ στο ΕΚΠΑ, με σκοπό να ξοδευτούν στην προστασία από βανδαλισμούς και κλοπές.

Ειδικότερα, οι αλλαγές αφορούν την αντικατάσταση θυρών, παραθύρων, φωτιστικών σωμάτων, μαρμάρων, σβήσιμο συνθημάτων σε τοίχους, ζημιές σε σκυροδέματα και επιχρίσματα. Επίσης, προβλέπεται η αύξηση των μέτρων ασφαλείας των κτηρίων με την τοποθέτηση θυρών ασφαλείας, κιγκλιδωμάτων συναγερμών και τη βελτίωση του φωτισμού ασφαλείας.

Διάβασε κι αυτό

Αναβαθμίστηκε ο φωτισμός στην Πανεπιστημιούπολη ΕΚΠΑ, δε θυμίζει σκηνικό από θρίλερ πια!

Η ανάγκη τροποποίησης και βελτίωσης της πυρασφάλειας, αλλά και γενικότερα της ασφάλειας των διερχομένων επεκτείνεται και στον περιβάλλοντα χώρο των κτηρίων του Πανεπιστημίου, όπου πρέπει να υπάρχουν επεμβάσεις δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, απομάκρυνση των ξερών χόρτων και κλάδεμα των υψηλών δένδρων που δημιουργούν κίνδυνο.

Τέλος, προβλέπονται μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού (απολυμάνσεις, τοποθετήσεις διαχωριστικών).

Η ανάγκη για τα παραπάνω υπάρχει εδώ και καιρό και επιτέλους γίνονται βήματα ως προς την πραγματοποίηση. Σειρά ευχόμαστε να πάρουν κι άλλα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, που διαθέτει μεγάλο campus και μαστίζεται από εγκληματικά φαινόμενα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET