BINGE WATCHING

Το X-Men ’97 είναι η καλύτερη υπερηρωική σειρά που μας έχει δώσει η Marvel μέχρι τώρα!

Και μαζί μας έδωσε και ελπίδα για το μέλλον του MCU.

Δεν είναι μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια στη μετα-Endgame εποχή, η Marvel Studios αστοχεί συνεχώς στην ικανοποίηση του κοινού, μαζί και των κριτικών. Σε αυτήν την περίοδο «παρακμής» λοιπόν, η εξαγορά της Fox από την Disney έχει αρχίσει να πιάνει τόπο, με το X-Men ’97 να ολοκληρώνει διθυραμβικά την 1η του σεζόν και το ‘Deadpool & Wolverine’ να είναι η πιο αναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού. Με λίγα λόγια, το 2024 είναι η χρονιά των μεταλλαγμένων και εμένα αυτό δε με χαλάει καθόλου.

Λίγο context…

Το Χ-Μen ’97 αποτελεί την ανανεωμένη εκδοχή της cult σειράς των 90s, με τους περισσότερους ηθοποιούς να επιστρέφουν πίσω στον ρόλο τους και την ιστορία να συνεχίζεται εκεί που την είχαμε αφήσει μετά από 27 ολόκληρα χρόνια.

Η original σειρά θεωρείται μέχρι και σήμερα μία από τις καλύτερες υπερηρωικές σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Εκτός του ότι ήταν αρκετά πιστή στα κόμικς όπου βασιζόταν, με πολλά κλασσικά storylines να μεταφέρονται στη μικρή οθόνη, ασχολούταν επίσης με κοινωνικά ζητήματα όπως το διαζύγιο (‘Proteus’), τον Χριστιανισμό (‘Nightcrawler’ και ‘Bloodlines’) και το Ολοκαύτωμα (‘Enter Magneto’, ‘Deadly Reunions’, ‘Days of Future Past’). Ας μην ξεχνάμε ότι η κεντρική ιδέα των μεταλλαγμένων είναι μία αλληγορία για κοινωνικές αδικίες που βιώνουν οι μειονότητες και άλλες κοινωνικές ομάδες. 

Το X-Men ’97 αξίζει όλο το hype

Το X-Men ’97 λοιπόν, ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν προκαλώντας κάτι παραπάνω από εξαιρετικές εντυπώσεις, καθώς οι φανς μιλούν ήδη για μία από τις καλύτερες σειρές της Marvel. Προσωπικά ξενερώνω όταν βλέπω να δημιουργείται τόσο hype γύρω από μια παραγωγή, όμως μπορώ με σιγουριά να πω ότι στην προκειμένη περίπτωση είναι εντελώς δικαιολογημένο.

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι δεν χρειάζεται να δεις τα παλιά επεισόδια για να καταλάβεις τι γίνεται. Ευτυχώς για εμάς, διότι ο χρόνος θα μπορούσε να της είχε φερθεί καλύτερα… Αντιθέτως, το X-Men ’97 έχει εκπληκτικό animation με απίστευτη δράση και χρώματα που ξεπηδάνε από την οθόνη, πάντοτε διατηρώντας μία νοσταλγική ατμόσφαιρα. Η σειρά είναι τόσο άρτια αισθητικά, που δε χορταίνεις να την κοιτάς – από τα design των χαρακτήρων μέχρι και τα backgrounds. Ακόμα και η επιλογή χρήσης 2D και 3D animation που συνήθως προβληματίζει, εδώ γίνεται σωστά και χαρίζει διάσταση και δυναμικότητα στις πιο θεαματικές σκηνές.

Βέβαια, το αποκορύφωμα δεν είναι τα γραφικά, αλλά η ίδια η ιστορία που ακολουθεί.

Το X-Men ’97 είναι γεμάτο ανατροπές και πολλές έντονα συναισθηματικά στιγμές γεμάτες μελόδραμα – όπως ταιριάζει στη σαπουνόπερα που είναι. Σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες της ομάδας έχουν τη δική τους στιγμή να λάμψουν, κάποιοι φυσικά περισσότερο από τους άλλους, αλλά σίγουρα δε μένει κανένας παραπονεμένος. Ίσως το δικό μου μοναδικό παράπονο είναι ότι κάποια επεισόδια θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι βιαζόμαστε για να μη βαρεθεί ο θεατής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδικούνται κάποιοι χαρακτήρες, που το ταξίδι τους στη σεζόν ολοκληρώνεται άτσαλα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα cameo από άλλους ήρωες της Marvel είναι πολλά και ευχάριστα, διδάσκοντας πώς γίνεται το σωστό και ορθόδοξο fan service.

Με λίγα λόγια, όσοι δεν έχετε δει τη σειρά ακόμα… παρατήστε ό,τι κάνετε και δείτε τη αμέσως!


Οι στιγμές που ξεχώρισαν * SPOILERS AHEAD *

Και τώρα που μείναμε εμείς, μπορώ να κάνω ένα δυνατό geek out. Αρχικά, ας μιλήσουμε για τον Cyclops, έναν παρεξηγημένο χαρακτήρα, λόγω του τρόπου που τον αναπαριστούν στις ταινίες. Εδώ ο τύπος είναι ο απόλυτος badass αρχηγός που ξέρουμε από τα κόμικς και όχι ο βαρετός τύπου αστυνομικός που γνωρίσαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Επίσης, μου άρεσε που ο Magneto είναι ένας απο τους κεντρικούς χαρακτήρες της σεζόν και όχι απλά ένας ανταγωνιστής. Το σενάριο του δίνει πολύ ψωμί και κλέβει κάθε σκηνή με ατακάρες και την επιβλητική παρουσία που εντείνεται χάρη στη φωνή του Matthew Waterson.

Ο τελευταίος χαρακτήρας που θέλω να αναφερθώ είναι ο Gambit – ο αγαπημένος μου από τους X-Men. Εκτός του ότι του φόρεσαν crop top όταν δεν είναι με τη στολή, είχαν το θράσος να τον σκοτώσουν στο 5ο επεισόδιο. ΓΙΑΤΙ;;; Όσο γαμ@τος ήταν ο τρόπος που θυσίασε τη ζωή του παίρνοντας το Master Mold μαζί του, ήθελα κι άλλο Gambit. Ευτυχώς φαίνεται ότι θα τον δούμε στην επόμενη σεζόν αναστημένο ως έναν από τους horsemen του Apocalypse. Πήραμε και 90s Spider-Man στο επεισόδιο 8, το cameo που τα σβήνει όλα από το χάρτη, ειδικά για εμάς που μεγαλώσαμε με αυτή την σειρά στο Star.

To Χ-Men ’97 μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του σεζόν, καθιστά τον εαυτό του ως ένα από τα must watch του είδους και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Έιναι η πιο πιστή μεταφορά που είχαν οι μεταλλαγμένοι μέχρι τώρα δίνοντας ελπίδα στους φανς για το μέλλον της Marvel.

FUN ZONE

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Η Logitech G λανσάρει ένα lightspeed gaming ποντίκι για όλους τους παίκτες!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το ‘The Sims’ φέρνει pack για πολυγαμικές σχέσεις, εκπληρώνει τις φαντασιώσεις μας!

EVENTS

Το Limonaia Urbana Event της Barilla στην Αθήνα ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό event της χρονιάς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET