BINGE WATCHING

Το Παπακαλιάτης supremacy έφτασε ως το ABC News χάρη στη διεθνή επιτυχία του «Μαέστρο»!

Αυτό δεν ήταν απλή συνέντευξη, ήταν milestone.

Neopolis Team

21 Μαΐου, 2024

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει ακούσει πολλά στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης. Είναι σύνηθες φαινόμενο άλλωστε, άνθρωποι που φτάνουν ψηλά να δέχονται και τη μεγαλύτερη κριτική. Κάτι σαν το τίμημα που πληρώνουν για την επιτυχία τους.

Ο Παπακαλιάτης ανέκαθεν έφερνε κάτι το διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα, που δε χωνευόταν απ’ όλα τα στομάχια. Ιτς οκ, δεν μπορούν να αρέσουν όλα σε όλους, όπως επίσης δεν μπορούμε να πηγαίνουμε πάντα με τη safe επιλογή για να ικανοποιούμε την πλειοψηφία. Αλλά άσχετα από το κομμάτι των σεναρίων και της πλοκής που ήταν πάντοτε αμφιλεγόμενα όσον αφορά τον συγκεκριμένο ηθοποιό/σκηνοθέτη, κάτι που δεν μπορεί να του πάρει κανείς, είναι η ποιότητα που βγάζουν οι δουλειές του. Αυτός είναι κι ο λόγος που έχει ξεχωρίσει τόσο το «Μαέστρο» στο Netflix. 

Η ιστορία της νέας του σειράς δεν είναι κάτι το παντελώς πρωτότυπο που μπορούσε να τραβήξει από μόνης της τα βλέμματα. Είναι ο τρόπος που την παρουσιάζει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που την καθιστά μία από τις πιο ωραία αισθητικά παραγωγές στη streaming πλατφόρμα, έχοντας κερδίσει το ενδιαφέρον των ξένων συνδρομητών.

Το γεγονός ότι το ‘Maestro in Blue’ (όπως ονομάζεται στο μενού του εξωτερικού), μπήκε με την 1η σεζόν του στο παγκόσμιο top10, μας έδωσε μια γερή γεύση της επιτυχίας του. Φέτος, ο 2ος κύκλος δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει στην κορυφαία 10άδα, αλλά η συνέντευξη του Παπακαλιάτη στην αμερικανική εκπομπή ABC News είναι ένα νέο milestone που μας φτάνει και μας περισσεύει!

Ο Έλληνας καλλιτέχνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή λίγο πριν την πρεμιέρα των νέων επεισοδίων, όπου αρχικά ρωτήθηκε:

«Έγραψες ιστορία με το Maestro καθώς αυτό έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που επιλέχθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix. Τι σημαίνει αυτό για τη σειρά;»

Αυτή τη στιγμή με αγχώνει πάρα πολύ γιατί βρισκόμαστε λίγο πριν την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν. Αλλά νιώθω και περήφανος, χαρούμενος… έχουμε μία πολύ μεγάλη, καταπληκτική ομάδα και έχουμε δουλέψει όλοι πάρα πολύ σκληρά για αυτή τη σειρά. Είναι σαν το παιδί μου που τώρα το φέρνω εδώ και το συστήνω σε εσάς.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος ζήτησε να μάθει κάποια πληροφορία για τη νέα σεζόν, με τον Παπακαλιάτη να μην αποκαλύπτει πολλά μέσω της απάντησής του: «Συναντάμε τους χαρακτήρες μετά το φόνο και καθώς προχωράει η επίλυση του μυστηρίου παρακολουθούμε επίσης τις ιστορίες αγάπης, τις ανθρώπινες ιστορίες».

Η γυναίκα απέναντί του ζήτησε, επίσης, να μάθει το συστατικό της επιτυχίας του «Μαέστρο» που έκανε το κοινό να συνδεθεί τόσο μαζί του, παίρνοντας την εξής απάντηση:

«Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι μπορούσαν να συνδεθούν με τους χαρακτήρες, να δουν τους εαυτούς τους μέσα σε αυτούς. Οπότε αρχικά οι χαρακτήρες, η ιστορία, η φωτογραφία… έχουμε έναν καταπληκτικό διευθυντή φωτογραφίας και η μουσική».

Ο Έλληνας ηθοποιός παραδέχτηκε ακόμα ότι:

Η μουσική είναι ένα τεράστιο κομμάτι της δημιουργίας αυτής γιατί κατά την άποψή μου η μουσική είναι σαν ένας ξεχωριστός χαρακτήρας στη σειρά. Και έχουμε έναν καταπληκτικό συνθέτη, τον Κώστα Χρηστίδη. Είναι ένας καταπληκτικός συνθέτης και ένας πολύ καλός φίλος και πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε καλή μουσική σε τέτοιου είδους παραγωγές και είναι και ο τρόπος με τον οποίο αφηγούμαι ιστορίες.

Τέλος, μια απορία που έχουμε όλοι μας και εξέφρασε εκ μέρους μας η δημοσιογράφος, αφορά τα επόμενα σχέδια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αφού ξεμπερδέψει με το «Μαέστρο». «Όταν τελειώσει πλέον η παραγωγή του Maestro, το επόμενό μου project θα είναι πιθανότατα μια ταινία. Θα λάβει χώρα στην Ελλάδα, αλλά θα γυριστεί στην αγγλική γλώσσα» αποκάλυψε ο ίδιος.

Διάβασε κι αυτό

Το ‘Maestro’ είναι η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, παραδέχεται ο Παπακαλιάτης!

Κλείνοντας ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δήλωσε πως ελπίζει το παράδειγμα του Maestro να παρακινήσει περισσότερους δημιουργούς από την Ελλάδα να κάνουν τηλεοπτικές παραγωγές που θα μπορούσαν να επιλεχθούν από διεθνείς πλατφόρμες.

FUN ZONE

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Η Logitech G λανσάρει ένα lightspeed gaming ποντίκι για όλους τους παίκτες!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το ‘The Sims’ φέρνει pack για πολυγαμικές σχέσεις, εκπληρώνει τις φαντασιώσεις μας!

EVENTS

Το Limonaia Urbana Event της Barilla στην Αθήνα ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό event της χρονιάς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET