ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: 8 sos πράγματα που κάθε υποψήφιος πρέπει να δώσει βάση εν όψει εξετάσεων!

Κανόνας νο1: Δεν μεγαλοποιούμε την κατάσταση!

Όσο πλησιάζουν οι Πανελλήνιες ακούς πολλές φορές τη φράση «έλα μπήκαμε στην τελική ευθεία, λίγο έμεινε!» (ασχολίαστος ο α’ πληθυντικός). Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας ορίζει τη δική του αφετηρία της λεγόμενης τελικής ευθείας, και εν τέλει δεν καταλαβαίνεις πότε ξεκινάει. Σε κάθε περίπτωση, είναι safe να πούμε ότι τώρα βρισκόμαστε όντως βαθιά μέσα σε αυτή (μπήκαμε στην εβδομάδα των Πανελληνίων σοκ) και άρα είναι ώρα να μιλήσουμε για εκείνα τα last minute SOS πραγματάκια.

Διάβασε κι αυτό

11 κλισέ ατάκες που έχει βαρεθεί να ακούει όποιος δίνει φέτος Πανελλήνιες!

Δεν είναι ακριβώς σαν τα SOS της ύλης, έχουν όμως εξίσου μεγάλη σημασία ως προς την προετοιμασία για τις μέρες που δίνεις και για τη διάρκεια των εξετάσεων. Φαντάσου να κάνεις μια αξιοπρεπή προσπάθεια ένα χρόνο τώρα, για να τα διαλύσεις όλα με το πρόγραμμα ύπνου αυτές τις εβδομάδες.

Βαθιές ανάσες, ξου στις άσχημες σκέψεις και μερικές συμβουλές για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό αυτές τις μέρες!

Ο ύπνος θρέφει τους εξεταζόμενους 🛌

Πιο κλισέ πεθαίνεις, άι νόου. Αλλά πάνω στο άγχος τις μέρες που δίνεις, κυριολεκτικά ξεχνάς ή βάζεις σε δεύτερη μοίρα πράγματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου. Οι 6-8 ώρες ύπνου δεν είναι χαμένος χρόνος επανάληψης της ύλης. Αντιθέτως, βοηθούν στο διάβασμα. Διότι ναι μεν λαμβάνεις τις πληροφορίες με ανοιχτά μάτια, αλλά η επεξεργασία τους γίνεται όταν τα έχεις κλειστά. Άσε τις αϋπνίες για τον Edward Cullen και το συνάφι του και προσπάθησε να κάνεις ποιοτικούς ύπνους που θα ενισχύσουν τον εγκέφαλό σου. Δε θέλω να γίνω αυτό το άτομο, αλλά στην τελική… ό,τι έκανες, έκανες από διάβασμα!

Οι Πανελλήνιες περνούν από το στομάχι 🍎

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ύπνο κινείται και το φαγητό. Τουτέστιν, τα πατατάκια και οι σοκολάτες δε μας κάνουν. Εκτός κι αν μιλάμε για μαύρη σοκολάτα, που βοηθάει τη μνήμη. Overall όμως, ψηφίζουμε λαχανικά, φρούτα, ολοκληρωμένα γεύματα και φυσικά ένα σνακ-δώρο για επιβράβευση. Αυτό που δεν κάνουμε, είναι να τσιμπάμε απ’ όλα τα σκατολοΐδια που έχουμε σπίτι και να κατεβάζουμε με το κιλό βιταμίνες για να καλύψουμε τις παρασπονδίες. Δεν το ‘μαθες από μένα, αλλά δε δουλεύουν έτσι οι βιταμίνες. 👀 Πρόκειται για συμπληρώματα διατροφής που προσφέρουν αποτέλεσμα όταν τα συνδυάζεις με τη σωστή διατροφή. Για να εφοδιαστείς με την απαραίτητη ενέργεια και να βοηθήσεις το μυαλό σου να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, πρέπει να δώσεις βάση στο πιάτο σου.

‘We don’t speak about it here’ 🤫

Οι Πανελλήνιες είναι ο Βόλντεμορντ. Το όνομά τους είναι απαγορευμένο και θα διώκεται ποινικά όποιος τις αναφέρει πάνω στη συζήτηση. Ο κόσμος δεν αρχίζει και δεν τελειώνει γύρω από αυτές και ειδικά τώρα που βρίσκονται στη γωνία, πρέπει να το συνειδητοποιήσεις. Συζήτα για τα πιο άκυρα και χαζά θέματα και διώξε από πάνω σου αυτή την απολυτότητα των Πανελληνίων. Προσωπικά, την εβδομάδα εκείνη αποφάσισα να δω πρώτη φορά ‘Keeping up with the Kardashians’ και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. The vibe you bring to the function όσον αφορά οποιαδήποτε συζήτηση γι’ αυτό το θέμα θα πρέπει να είναι «παρακαλώ δε θα ‘θελα ✋».

Game idea: Την επόμενη φορά που θα βγείτε βόλτα με τ@ φίλ@ σου για να ξεσκάσετε, θέστε σαν κανόνα ότι ο πρώτος που θα αναφέρει τις Πανελλήνιες θα πληρώσει legit πρόστιμο. Σε λίγο έρχονται διακοπές, ξυπνήστε κι ασχοληθείτε με αυτό! 

Σαν αεράκι του Μάη φυσάει η χαρά λαλαλαλα 🍭

Η ψυχολογία αυτόν τον καιρό είναι το παν. Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν χαρά, γράψε τις σκέψεις σου, χόρεψε στο δωμάτιό σου, συζήτα με το comfort person σου, κάνε γυμναστική (έστω και στο σπίτι). Γενικά, δώσε θετικά vibes στη μέρα σου, που θα σε γεμίσουν αισιοδοξία. Αν πας να δώσεις με άγχος και ηττοπάθεια, και τα πιο εύκολα θέματα να πέσουν, δε θα καταφέρεις να δώσεις το 100% σου. Είναι η ενέργεια και το mindset που εκπέμπεις.

Την ημέρα των εξετάσεων

Στάσου, τα στιλό! 🖊

Η μέρα λοιπόν φτάνει και από εσένα ζητάει ένα πράγμα: συγκέντρωση! Έχε το μυαλό σου στα απολύτως σημαντικά, όπως στο να ξυπνήσεις από νωρίς, να μην ξεχάσεις/χάσεις την καρτέλα υποψηφίου, μπουκαλάκι νερό, τα στιλό σου και τα γούρια σου (αν έχεις). Δεν είναι διαγώνισμα μέσα στη χρονιά για να πας αραχτ@ και άνετ@ ζητώντας στιλό από τον διπλανό σου. Και φυσικά, να είσαι εκεί στην ώρα σου! Δεν θες να ξεκινήσεις τη διαδικασία τρέχοντας να φτάσεις τελευταία στιγμή και με το άγχος ότι μπορεί και να μην προλάβεις. Αν κάτι δε σηκώνουν οι μέρες των Πανελληνίων, αυτό είναι τσιγκουνιές στο ξυπνητήρι.

Πεδίο οράσεως: το γραπτό σου και μόνο το γραπτό σου 🧐

Περιττό να πω ότι η αντιγραφή στις Πανελλήνιες τιμωρείται με εκμηδενισμό γραπτού και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για τα μόρια… Ξαναλέω, δεν είναι διαγώνισμα τετραμήνου που θα επηρεάσει τον βαθμό στον έλεγχο για να πεις κλάιν. Είναι ένα λάθος που δεν διορθώνεται, όχι μέχρι την επόμενη χρονιά τουλάχιστον. Επίσης, είσαι σίγουρ@ ότι θες να εμπιστευτείς τον μπροστινό σου αυτή τη στιγμή; Είναι προτιμότερο να κάνεις το δικό σου λάθος, παρά να αντιγράψεις ενός άλλου υποψηφίου. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και ό,τι γίνει. (Προφανώς δε συζητάμε καν για σκονάκια.)

Αν κολλήσεις σε κάποιο θέμα, θυμίσου τι είπε κάποτε η Τζούλια: «Παααρακάτω!» ➡️

Ο χρόνος στις Πανελλήνιες είναι πολυτέλεια και σε καμία περίπτωση δεν τον σπαταλάμε. Αυτό σημαίνει ότι αντί να χαζεύεις τη μία εκφώνηση μισή ώρα δαγκώνοντας το στιλό ή παθαίνοντας κρίση άγχους, προχωράς παρακάτω σε κάτι που ξέρεις να απαντήσεις/λύσεις, και επιστρέφεις σε αυτό που σε δυσκόλεψε όταν βρεις χρόνο. Ακούγεται αρκετά λογικό, ε; Άσε που λύνοντας ένα άλλο θέμα, θα πάρεις τα πάνω σου και η αυτοπεποίθησή σου θα σε βοηθήσει να ξεκλειδώσεις πιο εύκολα την πορτούλα τού εγκεφάλου σου με την απάντηση σε εκείνο που σε έχει ζορίσει.

Η λύση είναι να μην ασχολείσαι με τις… λύσεις 🤐

Αφού γράψεις, παραδώσεις το γραπτό σου και βγεις από την αίθουσα, απλά μην μπεις στο τριπάκι να ρωτήσεις τι απάντησαν οι συμμαθητές σου, να πας στο φροντιστήριό σου να πάρεις τις σωστές απαντήσεις ή να το κάνεις μόν@ σου στο ίντερνετ. Είναι απόλυτα λογικό να έχεις περιέργεια, αλλά στην τελική, πού θα σε βοηθήσει η γνώση αυτή; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου ρίξει το ηθικό σε περίπτωση που βρεις λάθη. Όχι ακριβώς η ψυχολογία που πρέπει να έχεις για τα επόμενα μαθήματα. Delulu is the solulu, οπότε καλύτερα να αυταπατάσαι ότι έγραψες τέλεια και να συνεχίσεις με αυτή τη λογική, παρά γνωρίζοντας την αλήθεια που ίσως να μην είναι όπως τη θες.

Καλή επιτυχία και… cheer up, έρχεται το καλοκαίρι που περίμενες τόσο καιρό!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET