ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φιλοσοφική Αθηνών: 1200 φοιτητές ζητούν την άμεση συντήρηση του κτιρίου της σχολής!

Τα αυτονόητα δηλαδή.

Neopolis Team

20 Μαΐου, 2024

Το γεγονός ότι η Φιλοσοφική ΕΚΠΑ έχει αυτό το ξεχωριστό aesthetic που πολλοί φοιτητές αποδέχονται ως μέρος της ταυτότητάς της, δε σημαίνει ότι γλιτώνει από τη συζήτηση για ανάγκη αλλαγών και συντήρησης. Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δε γλιτώνει από αυτή.

Οι χώροι όπου πλήθος φοιτητών καλούνται να περνούν την καθημερινότητά τους είναι απαρχαιωμένοι, έως και επικίνδυνοι, και σε καμία περίπτωση δε σε εμπνέουν να βρίσκεσαι σε αυτούς για να παρακολουθείς μαθήματα, να μελετάς και να κάνεις ό,τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει ένας σωστός φοιτητής.

Με επίσημη επιστολή προς την Κοσμητεία και τα αρμόδια όργανα της Φιλοσοφικής λοιπόν, το Δίκτυο Προοδευτικών-Αριστερών Φοιτητών της Σχολής αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική συντήρηση του κτιρίου της σχολής τους.

Η παρακάτω επιστολή αποτελεί συνέχεια του διαλόγου που ξεκίνησε πέρυσι με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων υποδομών που πλήττουν τη Φιλοσοφική. Μάλιστα, καταγγέλουν ότι οι πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης υπονομεύουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και υποβαθμίζουν τις συνθήκες φοίτησης.

Κάνουν λόγο επίσης για τη χρόνια μάχη τους για ένα βιώσιμο πανεπιστήμιο, επισημαίνοντας τις κινητοποιήσεις τους και τις προηγούμενες καταθέσεις υπογραφών το 2022 και το 2023, όπου είχαν τα ίδια αιτήματα. Στη νέα επιστολή η συμμετοχή είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς το Δίκτυο καταθέτει επιπλέον 230 υπογραφές, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 1194 υπογραφές, που ζητούν άμεση συντήρηση του κτιρίου και ανακαίνιση των τουαλετών (that hit hard). 

Η επιστολή καταλήγει με μια έκκληση για άμεση δράση, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των αιτημάτων αυτών θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες φοίτησης και θα αναβαθμίσει τη συνολική ποιότητα του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Ολόκληρη η επιστολή του Δικτύου:

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET