Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε reset μετά την Eurovision και πήγε τάπα όλους τους haters!

Εντάξει είμαστε; Εντάξει είμαστε!

Η φετινή Eurovision ήταν ένα ξεχωριστό ταξίδι και ένα συναισθηματικό rollercoaster, που μετά από χρόνια είχε για πρώτη φορά πραγματικό ενδιαφέρον. Σίγουρα τον ρόλο του έπαιξε το πλήθος των καλών συμμετοχών, που καθιστούσαν αδύνατο να προβλέψεις το τελικό αποτέλεσμα (αλλάζαμε άποψη για τη χώρα που θέλαμε να κερδίσει κάθε δεύτερο performance), αλλά ο βασικότερος λόγος που το περασμένο Σάββατο κάτσαμε μαζικά σπίτι, ήταν η Μαρίνα.

Πλέον, κοιτώντας το αποτέλεσμα πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά, η 11η θέση δεν ήταν καθόλου άσχημη.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πείσει τους εαυτούς μας πως θα κατακτήσουμε την αρένα στο Μάλμε με σίγουρη παρουσία στο top5 κι αυτό μας εμπόδισε να δούμε την αξία του αποτελέσματος. Οκ, ανθρώπινο. Είμαστε ώριμα παιδιά όμως κι αφού καθάρισε το μυαλό μας, επιτρέψαμε στον εαυτό μας να δει ότι τελικά φύγαμε νικητές από τη Σουηδία για πολλούς λόγους.

Ένας από αυτούς βρίσκεται στο παγκόσμιο Viral50 του Spotify, με το ‘ZARI’ να γίνεται το πρώτο (κι ευελπιστούμε όχι το τελευταίο) τραγούδι με ελληνικό στίχο που μπαίνει στα παγκόσμια charts. Κι όλα αυτά, από μια καλλιτέχνιδα που αγαπάει πραγματικά τη μουσική, παίζει με τα διάφορα είδη της, και έχει βάλει στόχο να κάνει τους παραδοσιακούς ήχους να τρεντάρουν ξανά.

✨ Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος που βγήκαμε νικητές απ’ όλo αυτό το ταξίδι της Eurovision 2024, μόλις έκανε drop και ακούει στον τίτλο ‘MIXTAPE’!

Σας πιάνει κι εσάς ένα ρήγος και μόνο στην ιδέα ότι αν η Μα Ρι Να δεν είχε πάει στον διαγωνισμό, δε θα είχαμε το tea των τελευταίων 1-2 μηνών και κατ’ επέκταση ούτε υλικό για να γραφτεί το 10λεπτο κομμάτι;

Κάνοντας reset και μαζεύοντας δυνάμεις για το απόλυτο πετσόκομμα, η 37χρονη τραγουδίστρια (btw ακόμα να χωνέψουμε την ηλικία) έπαθε για λίγο Taylor Swift κυκλοφορώντας το δικό της ‘All too well’ 10 minute version. Βασικά, μόνο τη διάρκεια έχουν κοινή. Διότι η Σάττι δεν έφερε το κομμάτι της για να μελαγχολήσουμε πίνοντας ζεστό τσαγάκι, αλλά για να γουρλώσουμε ματάκι από το badness της και να πούμε «χώσε κι άλλο, μπορείς».

Μέσα σε 10 λεπτά είναι δεδομένο ότι ακούμε πολλά, αλλά είναι μερικοί συγκεκριμένοι στίχοι που ξεχωρίζουν για το shade που ρίχνουν. Και ξεκινάμε: *fasten your seatbelt*

Άκουσαν το demo κι είπαν όλοι flop, flop, flop
Τι να πούνε τώρα, χορεύει όλη η χώρα
Τους ρώτησα αν στο χωριό τους είχαν reggeaton
(flop, flop, flop – flop, flop, flop)

Σιγά, μωρέ, τι είπα;
Δεν καταλαβαίνω
Τόσο κακό ήτανε;
Το ‘χαν δεδομένο

Soo, το Μαρινάκι εδώ μοιράζει πίκρα στους χέιτερς που έσπευσαν να κράξουν το ‘ZARI’ όταν πρωτοβγήκε, αλλά τι να κάνουμε που εν τέλει ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη για χορό; Επίσης, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στο σούσουρο που είχε προκαλέσει η φράση της «είχατε και στο χωριό σας reggeaton;» στις πρωινές κυρίως εκπομπές (Λιάγκας left the chat για άλλη μία φορά προσβεβλημένος).

Σ’το ‘πα, πήρα φόρα (έι, έι)
Τα ‘βγαλα στη φόρα (έι, έι)
Τέλειωσαν τα πάντα (έι, έι)
Η Μαρίνα σάς πήγε τάπα

Να-να-να-να-να-να-να-να-να-να (…), BCC Gang
Copyright στο TA-TA-TA-TA

Copyright στο TA-TA-TA-TA-TA-TA-TA (…) ΤΑΠΑ

Το «Η Μαρίνα σας πήγε τάπα» κερδίζει τον τίτλο του πιο viral στίχου μέχρι στιγμής, αποτελώντας τη νέα αγαπημένη φράση του ίντερνετ. Στη συνέχεια, η ίδια επιδίδεται σε ένα ατελείωτο – και σίγουρα προκλητικό για την Εύη Δρούτσα – «τατατατα», κάνοντας λόγο για copyright. Γενικά η Μαρίνα ξύπνησε and chose violence τη μέρα που έγραψε τους στίχους, κι αυτό μας δείχνει πόσο μπουχτισμένη ήταν με όσα συνέβαιναν την περίοδο της Eurovision.

Στο μεταξύ, τα κανάλια (και η Εύη Δρούτσα) δεν έχασαν χρόνο, με τη στιχουργό να σχολιάζει το νέο κομμάτι, ή για την ακρίβεια, την ερμηνεύτριά του (ξανά). Ούσα καλεσμένη στην ΚατΚεν σήμερα το πρωί, είπε:

Αυτά που κάνει η Σάττι, τα κάνει για να βγάλει λεφτά, γιατί έχει βγάλει πολλά λεφτά. Δε νομίζω πως είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να τον πάρεις σοβαρά. Όσο για το «τα, τα, τα» δεν είναι κάτι, ακόμη και στα μωρά το λες. Δεν το βρήκα εγώ. Ο Μάριος Ψιμόπουλος και όλοι οι συνθέτες μου στέλνουν μουσική και βάζουν τα «τι, τι, τι», τα μέτρα. Και ο Μάριος έβαλε «τα, τα».

«Έπρεπε ήδη να την έχουν φάει την κοπέλα. Εγώ θέλω να ακούσω την καλή φωνή και με αυτά τα τραγούδια που λέει δεν την άκουσα. Δεν ξέρουν όλοι από μουσική. Τα παιδάκια πάνε για να γελάσουν με αυτό και η Σάττι παίρνει λεφτά», πρόσθεσε.

Γλύκα, γλύκα, γλυκιά μου
Γλύκα, γλύκα, γλυκιά μου
Γλυκιά μου
Γλυκιά μου
Γλύκα, γλύκα, γλυκιά μου
Γλύκα, γλύκα, γλυκιά μου

Εδώ θα παραθέσουμε απλά το παρακάτω βίντεο και θα ρωτήσουμε αν έχει πάει κανείς να τσεκάρει την Έφη Θώδη από χθες. Είναι σίγουρα καλά;

Γράψτε άκυρο, η Έφη Θώδη είναι μαζί μας και μάλιστα έκανε δήλωση για την παραπάνω αναφορά του στίχου της στο MIXTAPE, σε πρωινή εκπομπή του Star.

Εντωμεταξύ, δε γίνεται να προσπεράσρουμε το γεγονός ότι για το diss track της η Σάττι επιστράτευσε δυνάμεις όπως ΛεΠα και Rack. Είναι αυτό το χιτάκι του επερχόμενου καλοκαιριού; Σε αντίθεση με την Έφη Θώδη, εμείς θα πούμε ναι!

Υ.Γ. If you even care, το παρακάτω στιγμιότυπο είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ όσο κάνω εικόνα τη Μαρίνα να γράφει το Mixtape:

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το ‘Inside Out 2’ γράφει ιστορία ως το πιο πετυχημένο animation όλων των εποχών!

Τιβί

17 Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν διάσημους ρόλους και τελικά το μετάνιωσαν!

BINGE WATCHING

‘Emily in Paris’: Βγήκε το τρέιλερ της 4ης σεζόν και τα ερωτικά της Emily παραείναι… complicated!

Τιβί

Η Λίζα από το «Λατρεμένοι μου Γείτονες» κάνει recreate σκηνή, ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις!

PLACES TO BE

Στο ΚΠΙΣΝ έχει sleepover με ταινίες και παιχνίδια ως το ξημέρωμα αυτήν την Κυριακή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET