ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια λαμβάνει 760.000$ αντί για το επίδομα, τα ξοδεύει αβέρτα σε ψώνια και ποτά!

«Πώς αποκτάμε την τύχη της;» έντερ!

Το να ξυπνήσεις μια μέρα και να δεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν φυτρώσει στον λογαριασμό σου από το πουθενά, είναι το ούλτιμεϊτ ντελούλου σενάριο που ούτε καν τολμάμε να φανταστούμε.

Ωστόσο, η Sibongile Mani, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Walter Sisulu (WSU) στη Νότια Αφρική, το έζησε, και τώρα φταίει για τη νέα προσδοκία από τη ζωή που μόλις κάναμε unlock.

Όπως διαβάζουμε στο Unilad, η Mani ήταν 32 χρονών την εποχή που ξύπνησε και από υποβοηθούμενη από επιδόματα, έγινε εκατομμυριούχος σε μια στιγμή. Στην πραγματικότητα, δεν στάθηκε τυχερή όπως ένας νικητής του τζόκερ, καθώς ο λογαριασμός της αυξήθηκε χάρη σε ένα λάθος του κυβερνητικού προγράμματος βοήθειας που της παρείχε 100 δολάρια το μήνα για τις σπουδές της.

Αντί για το καθιερωμένο ποσό, της μετέφεραν 14 εκατ. ραντ (περίπου 760.000 δολάρια), που διαφέρει ακραία πολύ από τα 100 δολάρια. Η Sibongile όμως διάβασε γρήγορα την κατάσταση και δεν έχασε χρόνο. Αποκτώντας τόσα λεφτά χωρίς να έχει διαπράξει κάτι το παράνομο ουσιαστικά, τα ξόδεψε σαν να ήταν δικά της από πάντα.

Μέσα στις επόμενες μέρες επιδόθηκε σε αχαλίνωτο shopping therapy, αγοράζοντας ρούχα διάσημων οίκων, iPhone και ακριβά ποτά (priorities 💅). Κατάφερε έτσι να χαλάσει 40.000$ μέχρι να γίνει αντιληπτή από μια απόδειξη τραπεζικού λογαριασμού που άφησε πίσω της σε σούπερ μάρκετ.

Ο Samkelo Mqhayi, γραμματέας του παραρτήματος του Νοτιοαφρικανικού Κογκρέσου Φοιτητών, δήλωσε τότε στο Herald Live:

Ξαφνικά ξόδευε τόσα πολλά. Η απόδειξη του σούπερ μάρκετ που διέρρευσε, έδειξε ότι είχε 13,6 εκατομμύρια ραντ στο λογαριασμό της και ότι διοργάνωνε πάρτι για τους φίλους της και τους έλουζε με δώρα χωρίς να ανησυχεί.

Εν τέλει, το όνειρό της Mani είχε άδοξο τέλος, όταν το 2017 συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή και απάτη. Το 2022, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση – απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση ο δικηγόρος της, Asanda Pakade, με το σκεπτικό ότι η φοιτήτρια δεν αποτελούσε κίνδυνο για την κοινωνία και δεν είχε αναζητήσει τα χρήματα που κατέληξαν στο λογαριασμό της. Η ίδια η Mani ισχυρίστηκε ότι θεωρούσε τα χρήματα «θαύμα» και «δώρο Θεού», λέγοντας ότι «δεν το σκέφτηκε καθόλου» να τα ξοδέψει.

Σε ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ανατολικού Λονδίνου στη Μακχάντα το 2023, δύο δικαστές συμφώνησαν να αναστείλουν την πενταετή ποινή της υπό τον όρο ότι δε θα διέπραττε κλοπή ή απάτη στο διάστημα αυτό. Ταυτόχρονα όμως, φορτώθηκε 14 εβδομάδες κοινωνικής εργασίας και διατάχθηκε να υποβληθεί σε συμβουλευτική, αλλά το καλύτερο κομμάτι είναι ότι δεν της ζητήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που είχε ξοδέψει.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET