ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

4+1 tips για να απολαύσεις το πιο χαλαρωτικό μπάνιο της ζωής σου!

Μετά από μία κουραστική και δύσκολη μέρα γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να γυρίσεις σπίτι, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο και να πέσεις για ύπνο. Για να υπάρξει όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα και όντως να χαλαρώσεις, πρέπει να σε εμπνέει και ο χώρος, έτσι δεν είναι; Μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό, […]

Νατάσσα Πιοτογιαννάκη

7 Νοεμβρίου, 2017

Μετά από μία κουραστική και δύσκολη μέρα γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να γυρίσεις σπίτι, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο και να πέσεις για ύπνο. Για να υπάρξει όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα και όντως να χαλαρώσεις, πρέπει να σε εμπνέει και ο χώρος, έτσι δεν είναι; Μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό, αρωματισμένο με αιθέρια έλαια, αφρόλουτρο και άλατα, γύρω της αναμμένα κεριά, να σε περιμένει για να βυθιστείς στην αγκαλιά της και να διώξεις κάθε έγνοια μακριά.

Πώς μπορείς λοιπόν να απολαύσεις το χαλαρωτικό εκείνο μπάνιο που θα σε κάνει να ηρεμήσεις και να νιώσεις αμέσως ευεξία; Υπάρχουν μερικά εύκολα tips που αν τα ακολουθήσεις, ο εαυτός σου θα σε ευγνωμονεί γι’ αυτήν την εμπειρία!

#1 Αρωματικά άλατα, τα θαυματουργά

Τα άλατα μπάνιου μπορούν να μετατρέψουν το συνηθισμένο μπάνιο σου σε μια χαλαρωτική και μοναδική εμπειρία, όπως ακριβώς θα την απολάμβανες και σ’ ένα spa. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τα άλατα σε ένα γυάλινο βάζο ή μια γυάλα σ’ ένα σημείο του μπάνιου σου κι αμέσως αυτά θα δώσουν τόσο μία όμορφη διακοσμητική πινελιά στο χώρο όσο και μια χαλαρωτική νότα με το άρωμα τους. Όταν θες να τα χρησιμοποιήσεις, ρίξε 1-2 κουταλιές στην μπανιέρα και θα νιώσεις αμέσως ευεξία και ανακούφιση.

#2 Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Προφανώς για να χαλαρώσεις, πρέπει να σε εμπνέει ο χώρος που υπάρχει γύρω σου και σου προκαλεί αυτό το συναίσθημα. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Κάνοντας μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν το μπάνιο σου. Τέτοιες είναι να κρεμάσεις πετσέτες με φωτεινά χρώματα, να ταξινομήσεις τα πράγματα σου σε καλόγουστα βαζάκια, να διακοσμήσεις με γλαστράκια και όμορφα καλαθάκια ή ακόμα και πόστερ με αισιόδοξες φράσεις. Δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του μπάνιου, όσο η σωστή διακόσμησή του.

#3 Σβήσε τα φώτα και άναψε κεριά

O κατάλληλος φωτισμός μπορεί να μεταμορφώσει το χώρο και να επηρεάσει τη διάθεσή σου. Για να μπεις λοιπόν σε mood χαλάρωσης, μην ανάψεις το φώτα, αλλά προτίμησε το απαλό φως των κεριών ή ακόμα και των ρεσό. Τοποθέτησε πολλά κεριά στα περισσότερα σημεία του μπάνιου και φυσικά γύρω από την μπανιέρα.

#4 Bath bombs για ένα μπάνιο… «μπόμπα»

Χαλάρωση χωρίς bath bombs, γίνεται; Φυσικά και όχι. Τι πιο ωραίο από το να «πλατσουρίζεις» μέσα σε μια μπανιέρα με χρωματιστό νερό και αισθησιακά αρώματα; Η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Η μυρωδιά που αποκτάς μετά το μπάνιο και η απαλότητα στο δέρμα σου, είναι αξεπέραστη. Εσύ πάλι που δεν έχεις μπανιέρα αλλά ντουζιέρα, μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις αιθέρια έλαια, τα οποία κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.

#5 Τίποτα δεν είναι το ίδιο χωρίς μουσική

Τα πάντα χρειάζονται μια μουσική υπόκρουση, δε νομίζεις; Όταν βυθίζεσαι στην μπανιέρα σου και έχεις σκοπό να… μείνεις για αρκετή ώρα, τότε η μουσική είναι ό,τι πρέπει για παρέα. Σε βοηθάει να διώξεις όλο το στρες της ημέρας και να ηρεμήσεις καθώς αφήνεσαι στις αγαπημένες σου μελωδίες.

Και κάπως έτσι, μπορείς κι εσύ να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε μια μοναδική, αναζωογονητική εμπειρία, οικονομικά και χωρίς καθόλου κόπο και το πιο σημαντικό, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις σπίτι. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας, για να το απολαύσεις όσο πιο άμεσα γίνεται!

Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις και συνιστούν οι δερματολόγοι, είναι ότι δεν πρέπει να παραμένεις περισσότερο από 20-30 λεπτά σε ζεστό νερό, γιατί μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σου.

Καλή χαλάρωση λοιπόν!

 

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET